NRK Meny
Normal

Går trolig inn for Oslo-OL

I dag kommer trolig Oslo til å bli lansert som idrettens valg som norsk søker for å få arrangere vinter-OL i 2022.

Norske flagg OL 1994

Vinter-OL til Norge? Se vinteridrettsforbundenes pressekonferanse om OL i 2022 klokken 19.00.

De sju vinterforbundene har bestemt seg for hvilken by de vil støtte, og mandag ettermiddag får vi det endelige svaret når de skal i møte med idrettspresidenten.

– Fra Skiskytterforbundets side har ikke dette vært noen vanskelig sak det. Vi var veldig opptatt av at det skulle bli sendt en søknad om 2018 og vi har ikke skiftet noen mening, sier presidenten i skiskytterforbundet Tore Bøygard.

Holdningen om at Norge igjen bør arrangere et OL er gjeldende også i ski skøyter og resten av vinter- forbundene, mens det finnes noe motstand i noen av sommerforbundene.

Tore Bøygard

Skiskytterpresident Tore Bøygard

Foto: NRK

Favoritt etter VM-suksess

Det vanskeligste spørsmålet er naturligvis valg av by for å arrangere lekene i 2022. Det er ingen hemmelighet at hovedstaden Oslo stiller sterkt etter VM-suksessen i vinter. Den internasjonale olympiske komiteé IOC og Gerhard Heiberg har tidligere sagt at det kun er våre største byer som har kapasitet til å ta på seg et såpass stort løft.

Skiskytterpresident Bøygard vil foreløpig ikke røpe skiskytternes stedsvalg, men det aller meste tyder på at det går mot Oslo.

– Norge er jo kjent for lokaliseringsdebatter og det pleier å bli heftige greier, men denne gangen er det lagt opp slik at vinteridrettsforbundene skal komme med en anbefalning overfor presidentskapet i Norges Idrettsforbund. Den anbefalingen skal de få i dag. I dette tilfelle må man bare skjære igjennom å si at det blir søkerstedet, så går man for det, avslutter Bøygard.

Dårlig tid

Børre Rognlien

Idrettspresident Børre Rognlien

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Etter det NRK erfarer er det Oslo som blir norsk søkerby til 2022, og idrettspresident Børre Rognlien skjønner at det er interesse rundt valget av sted.

- Jeg skjønner godt at mediene er opptatt av stedsvalget. Vi har jo en del andre spørsmål for norsk idrett som er like viktige, og det er jo hva man får ut av et OL, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Dersom vinterforbundene gir klarsignal til å gå videre med en søkerby, ligger det en formidabel jobb før en endelig søknad kan presenteres, sier idrettspresidenten.

- Det ene er jo de øvrige særforbundene. Deretter må vi jo forholde oss til søkerbyen og ikke minst til departementet, sier Rognlien.

Har dere dårlig tid for å få en ny OL-søknad på bordet?

Ja, vi har veldig dårlig tid. Vi må ha det meste klappet og klart i løpet av to år, inkludert et konsept som søkerbyen og regjeringen er enige om og som har tilslutning i norsk idrett, avslutter idrettspresidenten.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen