Går tilbake på sperregrense

Tove Paule vil trolig gå tilbake på forslaget om å innføre sperregrense på 3000 medlemmer i særforbundene.

Tove Paule
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Dette vil trolig øke hennes sjanser i idretts-presidentvalget.

- Fungerende president Odd-Roar Thorsen og jeg som ser på sak 11 og 12 som jo har vakt heftig debatt i Idretts-Norge, spesielt blant de særforbundene det gjelder. Vi skal diskutere det på morgendagens siste styremøte før tinget, sier Paule til NRK.

Tove Paule ledet utvalget som foreslo å kaste ut alle særforbund som har mindre enn 3000 medlemmer fra idrettsfamilien.

De mindre forbundene raste og nå tyder mye på at de samler seg om Roald Bergsaker som presidentkandidat.

Trolig et kompromiss

- Jeg hadde jo håpet at de ville skille sak og person akkurat i denne saken. Det har vel ikke alltid vært tilfelle.Jeg gjør det idrettsstyret vedtar. Det er min oppgave som et demokratisk valgt styremedlem, sier hun.

Forslaget blir etter det NRK erfarer et kompromiss, der de forbund som allerede er innenfor ikke berøres av sperregrensen.

Dessuten legges det opp til økonomisk hjelp til små forbund som blir stående utenfor.

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal