Fikk slakt av Skjelbreid - slo tilbake med råsterk seier

Tiril Eckhoff kunne tatt sin femte strake seier i skiskyttersprinten i Oberhof torsdag. Men det meste skulle handle om Marte Olsbu Røiseland.

Marte og Liv Grete

SLO TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland tok sesongens første verdenscupseier. Før jul fikk hun kritikk av NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid for å ikke prioritere verdenscupen.

Foto: Scanpix/NRK

I desember bestemte Marte Olsbu Røiseland seg for å droppe flere verdenscuprenn og heller satse frem mot VM.

Froland-jenta fikk kritikk fra NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid for å ikke satse på verdenscupen, men torsdag viste hun at formen virkelig er på plass, til tross for pausen.

Det er ikke noe mål å slå tilbake mot kritikken, men det var noe jeg gjorde for å være best rustet fram til VM og siste del av sesongen. Jeg har ståltro på min plan og gjennomfører den, sier Olsbu Røiseland til NRK.

– Pausen nødvendig

Liv Grete Skjelbreid mente at Røiseland kastet bort en kjempesjanse til å vinne verdenscupen da hun droppet tre verdenscuprenn i Frankrike før jul for å ha en lengre treningsperiode hjemme, og for å spare krefter inn mot VM i Anterselva i februar.

– Jeg synes det er defensivt, for Marte har kanskje tidenes mulighet om hun hadde gått de tre individuelle rennene her før jul, sa blant annet Skjelbreid.

Men Røiseland mener pausen var nødvendig.

– Det var derfor jeg måtte hjem og trene litt fordi skytinga ikke var bra nok før jul. Nå føler jeg at jeg er på rett spor igjen. Jeg følte at jeg fikk til et veldig bra skirenn i dag, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Olsbu Røiseland til NRK, som skjøt imponerende på sprinten.

Startet tidlig

For allerede ved første skyting var Marte Olsbu Røiseland først etter å ha truffet fullt hus. 29-åringen fortsatte å gå godt i sporet og hadde klart best tid inn til stående.

Da leverte like så godt Olsbu Røiseland nok en strålende skyting med fullt hus.

– Et helt suverent løp av Marte, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Hun gikk inn til mål hele 47.4 sekunder foran franske Julia Simon, som inntil da ledet sprinten. Tyske Denise Herrmann skilte senere de to og knep til slutt andreplassen, 33 sekund bak den norske vinneren.

Olsbu Røiseland hadde startnummer 16 og det var ingen av dem som startet senere som klarte å hente henne inn. Med det gikk hun inn til sesongens første verdenscupseier.

Bare nesten for Eckhoff

Tiril Eckhoff havnet bakpå allerede etter første skyting, da hun bare klarte å treffe fire av fem ved liggende skyting. På stående ble det nok en gang fire av fem for Tiril Eckhoff.

Det holdt likevel til en femteplass til slutt, 1.07 minutt bak vinneren.

Det ville seg heller ikke helt for Ingrid Landmark Tandrevold. Med tre bom totalt lå hun hele to minutter bak Olsbu Røiseland etter andre skyting, og endte til slutt på en 34. plass. Synnøve Solemdal havnet til slutt på en 37. plass, og Karoline Knotten ble nummer 59.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Christiansen sikret tredjeplassen

  Etter en sterk sluttspurt sikret Vetle Sjåstad Christiansen tredjeplassen foran franske Simon Desthieux på jaktstarten i Ruhpolding. Martin Fourcade var nok en gang uslåelig, og kunne gå i mål i ensom majestet. Hans franske lagkamerat, Quentin Fillon Maillet lå lenge i tet med Fourcade, men med én bom ble det andreplass på franskmannen. Tarjei Bø ble nest beste nordmann på syvendeplass, over minuttet bak Fourcade.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Kristoffersen på pallen i Wengen

  Henrik Kristoffersen ble nummer to i søndagens slalåmrenn i Wengen. Clement Noel fra Frankrike vant, fire tideler foran nordmannen, mens Alexander Khoroshilov ble nummer tre. Sebastian Foss Solevåg endte på 4. plass, to hundredeler unna pallen.

  – Det er mye bra skikjøring for tida, så dette var ikke den verste 2. plassen. Jeg kjører på grensen i henget, og så dabber det av på slutten. Det er bratt og vanskelig her i Wengen, sier Kristoffersen til NRK.

  Han ser imidlertid på Noel som et godt tilskudd til slalåmtoppen.

  – Det er en fordel å ha en sånn fyr som det her. Det kunne ha blitt kjedelig etterhvert om jeg bare hadde vunnet. Det er bra for sporten med konkurranse, sier han.

  Henrik Kristoffersen under søndagens slalåmrenn i Wengen.
  Foto: Stefan Wermuth / AFP
 • Bolsjunov i ensom majestet

  Aleksandr Bolsjunov gikk ut først, kontrollerte underveis og vant søndagens jaktstart i Nove Mesto i Tsjekkia. Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to etter å ha spurtslått lagkameratene Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe. Krüger tok den siste pallplassen.

  Aleksandr Bolsjunov under fredagens jaktstart i Nove Mesto.
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal