NRK Meny
Normal

Går hardt ut mot Skiforbundet

President i Skiskytterforbundet, Tore Bøygard, liker ikke at Sverre K. Seeberg Norges Skiforbund har forandret OL-ståsted.

Tore Bøygard
Foto: NRK

I forkant av Tromsøs OL-rapport gikk de syv vintersportsforbundene som representerer vinteridrettene i OL inn for Tromsø-OL. Nå har vinden snudd.

En uke senere har presidenten i Skiforbundet, Sverre K. Seeberg forandret mening, og det liker Skiskytterforbundet mildt sagt dårlig.

- Det kan jo virke som at Seeberg ikke har hatt den store troen på Tromsø-OL, uten at jeg kan dokumentere det, sier Bøygard til NRK.

Rapporten som kalkulerte med et dobbelt så dyrt OL har ført til store omveltninger.

- Etter at rapporten ble lagt fram er det ikke lenger et tema. Da tenker jeg at alle som har vært negative til Tromsø nå har funnet sin lille knagg til å henge argumentasjonene på, fortsetter skiskytterpresidenten.

Svak støtte

Bøygard savner også engasjement i forbindelse med OL-spørsmålet.

- Det er bare et par tre stykker som har stått rakt bak det kanditaturet. Har ennå ikke sett at Tove Paule har tatt noen bølge for Tromsø. Virker ikke som det kommer helt fra hjerte, sier han til NRK.

En bjørnetjeneste å si nei

Dersom Idrettsstyret sier nei til Tromsø-OL kan det bli lenge til Norge igjen har muligheten til å arrangere OL.

- Jeg tror Seeberg kan glemme at det blir noe OL i nærmeste fremtid. Hvis sier nei nå vil det blir registrert med store spørsmålstegn internasjonalt, sier Bøygard.

Useriøst

Han etterlyser en begrunnelse for et eventuellt negativt svar.

- De må ha en begrunnelse for at man tar standpunkt. Man kan ikke bare stikke i fingeren i kjeften og løfte den opp i lufta og finne ut hvilken vindretning man går også går vi den veien. Det er for useriøst, avslutter Bøygard.

Siste nytt

 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal