Går hardt ut mot Skiforbundet

President i Skiskytterforbundet, Tore Bøygard, liker ikke at Sverre K. Seeberg Norges Skiforbund har forandret OL-ståsted.

Tore Bøygard
Foto: NRK

I forkant av Tromsøs OL-rapport gikk de syv vintersportsforbundene som representerer vinteridrettene i OL inn for Tromsø-OL. Nå har vinden snudd.

En uke senere har presidenten i Skiforbundet, Sverre K. Seeberg forandret mening, og det liker Skiskytterforbundet mildt sagt dårlig.

- Det kan jo virke som at Seeberg ikke har hatt den store troen på Tromsø-OL, uten at jeg kan dokumentere det, sier Bøygard til NRK.

Rapporten som kalkulerte med et dobbelt så dyrt OL har ført til store omveltninger.

- Etter at rapporten ble lagt fram er det ikke lenger et tema. Da tenker jeg at alle som har vært negative til Tromsø nå har funnet sin lille knagg til å henge argumentasjonene på, fortsetter skiskytterpresidenten.

Svak støtte

Bøygard savner også engasjement i forbindelse med OL-spørsmålet.

- Det er bare et par tre stykker som har stått rakt bak det kanditaturet. Har ennå ikke sett at Tove Paule har tatt noen bølge for Tromsø. Virker ikke som det kommer helt fra hjerte, sier han til NRK.

En bjørnetjeneste å si nei

Dersom Idrettsstyret sier nei til Tromsø-OL kan det bli lenge til Norge igjen har muligheten til å arrangere OL.

- Jeg tror Seeberg kan glemme at det blir noe OL i nærmeste fremtid. Hvis sier nei nå vil det blir registrert med store spørsmålstegn internasjonalt, sier Bøygard.

Useriøst

Han etterlyser en begrunnelse for et eventuellt negativt svar.

- De må ha en begrunnelse for at man tar standpunkt. Man kan ikke bare stikke i fingeren i kjeften og løfte den opp i lufta og finne ut hvilken vindretning man går også går vi den veien. Det er for useriøst, avslutter Bøygard.

Siste nytt

 • Fabinho i Liverpool til 2026

  Liverpool har sikra seg Fabinho fram til sommaren 2026. Han signerte ny avtale i dag.

  – Eg er glad for å ha skrive under ein ny avtale. Det er dette eg vil. Eg har trivest veldig godt her dei siste tre åra, seier Fabinho.

  Brasilianaren, som kom til Liverpool fra Monaco i 2018, hadde to år igjen av den opprinnelege kontrakten. Merseyside-klubben opplyser ikkje om kor lang forlenginga er, men britiske medium er samstemte om at den gårut 2025/26-sesongen.

  Fabinho har vunne både meisterligaen og Premier League som Liverpool-spelar. Han står med 122 kampar for laget.

  Pokal
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • Innleia cupen med storsiger

  KIL/Hemne er det første laget som er klar for 2. runde i fotball-NM for kvinner, og det med eit brak. I førsterundekampen mot Træff vann dei 8-0. Sara Hoftun Bjerkesæter scora tre av måla.

  Resten av kampane i 1. runde går onsdag og torsdag.

  KIL/Hemne 2021.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ingen finale for Magnus Carlsen

  Magnus Carlsen tapte det andre hurtigsjakkpartiet mot Jan-Krzysztof Duda tysdag. Dermed blir det ingen finale på han i verdscupen i Sotsji.

  Etter remis i dei to langsjakkpartia i semifinalen vart kampen om finalespel forlengde til ein tredje og siste dag. Der gjekk Carlsen og Duda over til hurtigsjakk, og vanlegvis skal det vere til fordel for den norske verdseinaren.

  Men denne gongen gjekk det ikkje vegen. Carlsen spelte remis med svarte brikker i det første partiet, men måtte gi tapt i det neste. Han kom til kort sjølv om han fekk gjere første opningstrekk med kvite brikker.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal