NRK Meny
Normal

Gangnes: – Det er helt vanvittig

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Kenneth Gangnes slo Severin Freund og sikret en 2.-plass i nyttårshopprennet fredag.

Kenneth Gangnes

FORNØYD: Kenneth Gangnes.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Gangnes hoppet 132 meter i første omgang fredag. Det holdt til en tredjeplass før andreomgang. I 2. omgang økte han til hele 134 meter.

– Det er helt vanvittig. At jeg skulle komme på pallen i nyttårshopprennet var ikke noe jeg forventet da jeg dro nedover hit. Det har vært en av drømmene jeg har hatt siden jeg var liten. Det er helt sinnsykt, sier en glad hopper til NRK.

Hoppet i 2. omgang førte nordmannen inn til foreløpig ledelse og til slutt 2. plass foran Severin Freund, som endte på 3.-plass.

– Jeg traff til slutt, det var veldig godt, sier Gangnes, som er på 4.-plass i sammendraget etter to konkurranser.

Også Johann Forfang gjennomførte en god konkurranse. Han vartet opp med hele 133,5 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp fra en 6.-plass til en 4.-plass. Med gode stilkarakterer tok 20-åringen også over ledelsen en stund.

– Noe helt spesielt

Landslagssjef Alexander Stöckl mener en norsk pallplassering i nyttårshopprennet er noe helt spesielt.

– Nyttårshopprennet er en av de største konkurransene vi har i år, og så kommer Kenneth på pallen. Det er stort, sier Stöckl.

– Nå håper jeg at gutta greier å levere videre på dette nivået, legger han til.

Prevc innfridde

Forhåndsfavoritt Peter Prevc tok sin første individuelle seier i hoppuka etter 136 meter i 2. omgang. Han vant til slutt med 12,6 poeng på Gangnes.

Han ledet også før 2. omgang etter et hopp på 133,5 meter. Han var da kun 1,5 poeng foran Severin Freund, som han møtte i duell.

Prevc leder nå Hoppuka sammenlagt foran Freund.

Anders Fannemel endte til slutt på 7.-plass etter et litt skuffende hopp i 2. omgang. Fannemel lå på 4.-plass før finaleomgangen etter et fint gjennomført hopp på 132,5 meter.

Øvrige norske resultater:

15) Andreas Stjernen, 30) Daniel Andre Tande. Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer tapte sine dueller og hoppet ikke finaleomgangen.

Kenneth Gagnes hoppet 134 meter i andre omgang.
Peter Prevc vant nyttårshopprennet, mens Kenneth Gangnes kommer på 2. plass.

.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal