Gangnes: – Det er helt vanvittig

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Kenneth Gangnes slo Severin Freund og sikret en 2.-plass i nyttårshopprennet fredag.

Kenneth Gangnes

FORNØYD: Kenneth Gangnes.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Gangnes hoppet 132 meter i første omgang fredag. Det holdt til en tredjeplass før andreomgang. I 2. omgang økte han til hele 134 meter.

– Det er helt vanvittig. At jeg skulle komme på pallen i nyttårshopprennet var ikke noe jeg forventet da jeg dro nedover hit. Det har vært en av drømmene jeg har hatt siden jeg var liten. Det er helt sinnsykt, sier en glad hopper til NRK.

Hoppet i 2. omgang førte nordmannen inn til foreløpig ledelse og til slutt 2. plass foran Severin Freund, som endte på 3.-plass.

– Jeg traff til slutt, det var veldig godt, sier Gangnes, som er på 4.-plass i sammendraget etter to konkurranser.

Også Johann Forfang gjennomførte en god konkurranse. Han vartet opp med hele 133,5 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp fra en 6.-plass til en 4.-plass. Med gode stilkarakterer tok 20-åringen også over ledelsen en stund.

– Noe helt spesielt

Landslagssjef Alexander Stöckl mener en norsk pallplassering i nyttårshopprennet er noe helt spesielt.

– Nyttårshopprennet er en av de største konkurransene vi har i år, og så kommer Kenneth på pallen. Det er stort, sier Stöckl.

– Nå håper jeg at gutta greier å levere videre på dette nivået, legger han til.

Prevc innfridde

Forhåndsfavoritt Peter Prevc tok sin første individuelle seier i hoppuka etter 136 meter i 2. omgang. Han vant til slutt med 12,6 poeng på Gangnes.

Han ledet også før 2. omgang etter et hopp på 133,5 meter. Han var da kun 1,5 poeng foran Severin Freund, som han møtte i duell.

Prevc leder nå Hoppuka sammenlagt foran Freund.

Anders Fannemel endte til slutt på 7.-plass etter et litt skuffende hopp i 2. omgang. Fannemel lå på 4.-plass før finaleomgangen etter et fint gjennomført hopp på 132,5 meter.

Øvrige norske resultater:

15) Andreas Stjernen, 30) Daniel Andre Tande. Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer tapte sine dueller og hoppet ikke finaleomgangen.

Kenneth Gagnes hoppet 134 meter i andre omgang.
Peter Prevc vant nyttårshopprennet, mens Kenneth Gangnes kommer på 2. plass.

.

Siste nytt

 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - på vingene igjen nå

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars. Planen er fortsatt at Wærner skal lande på Sola rundt kl 12 tirsdag formiddag.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP
 • Ighalo-avtale i boks for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fått på plass en forlenget låneavtale for den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo (30), melder klubben på sitt nettsted. Ighalos klubb, Shanghai Shenhua, ønsket først å få ham tilbake til sesongstarten, men nå er klubbene enige om en låneavtale til januar 2021.

  Ighalo
  Foto: Kerstin Joensson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal