NRK Meny
Normal

Gamst Pedersens agent: – Skjer ikke noe før etter landskampen

Ifølge fotballagent Rune Hague er Morten Gamst Pedersen langt fra klar for Rosenborg, slik det har blitt hevdet. Flere norske klubber skal ha meldt sin interesse for 32-åringen, men nå utsettes en eventuell overgang til etter onsdagens privatlandskamp.

Gamst

Siden fredag har det versert rykter om at Morten Gamst Pedersen er på vei til Rosenborg. Ifølge 32-åringens agent er han fortsatt Karabükspor-spiller.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Siden august i fjor har Gamst Pedersen vært i den tyrkiske klubben Karabükspor. Han har slitt med lite spilletid de siste månedene, og nå ser det ut til at han kan være på vei bort fra klubben.

Fredag meldte Adresseavisen at Rosenborg er nær en avtale med ham, men til VG avviser 32-åringen at han er på vei til RBK.

– Nei, det er jeg ikke, men de er en av klubbene som har forhørt seg.

– Foregår samtaler i Tyrkia

Søndag kveld sier Gamst Pedersens agent, Rune Hauge, til NRK at 32-åringen fortsatt er Karabükspor-spiller.

– Det foregår for øyeblikket samtaler med klubben i Tyrkia, og så får vi se hvordan de går. Per i dag er han fortsatt Karabükspor-spiller, og han har ikke skrevet under noen avtale som løser opp kontrakten der nede. Dette er det vi forholder oss til nå, sier agenten.

Rune Hauge

Gamst Pedersen-agent Rune Hauge forteller at de nå er i samtaler med den tyrkiske klubben for å snakke om Gamst Pedersens framtid.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Han sier videre at det heller ikke er klart om den tyrkiske klubben kommer til å løse den tidligere Blackburn-spilleren fra kontrakten – som i utgangspunktet gjelder fram til neste sommer.

– Det er skrevet mye rart, men det er ikke avklart om han får gå uten en overgangssum.

Venter til etter landskampen

Agenten sier at en eventuell avklaring på Gamst Pedersens klubbsituasjon ikke vil skje før etter onsdagens privatlandskamp mellom Norge og Tsjekkia – hvor 32-åringen er en del av troppen.

– Det skjer ikke noe før etter landskampen.

Er det hold i spekulasjonene om at han er på vei til Rosenborg?

– Det er flere klubber som har meldt sin interesse, og ingenting er klart.

Er det andre norske klubber som er aktuelle?

– Jeg vil ikke si noe om klubber i Norge eller noe som helst annet land. Men hvis det kommer til at han ikke skal fortsette i Karabükspor, så skal han til en annen klubb. For han skal ikke slutte å spille fotball, sier Hauge.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal