NRK Meny
Normal

Gamle helter om håndball-suksessen: – Tatt noen steg på seriøsitet

Frank Løke liker det han ser av håndballguttene i Frankrike. Han tror dagens lag er mer seriøse enn gjengen han selv var en del av i en årrekke.

Håndball åttendedelsfinalen Norge-Makedonia

NORSK JUBEL: Her jubler de norske spillerne etter seieren over Makedonia. Nå venter Ungarn i kvartfinalen tirsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Norge er bedre trent enn Ungarn. Hvis ikke målvaktene har dagen, er vi ferdige, men hvis de står som i åttedelsfinalen, frykter jeg ikke det.

Det sier Frank Løke foran kvartfinalen tirsdag der «alle» forventet å møte Danmark, men Ungarn ble motstander. 36-åringen tror han vet en av grunnene til at landslaget nå kan være på vei mot VM-medalje.

– Da vi spilte, var vi seriøse og ville gjerne vinne, men guttene nå er superseriøse. Det har vært endringer som har vært helt avgjørende. De har tatt noen steg på seriøsitet. Du ser at denne gjengen unner hverandre suksess. Det er en enhet som jobber for hverandre, sier Løke.

Hyller Berge

Frank Løke og flere av de tidligere landslagsspillerne som nå har lagt opp trekker frem Christian Berge som en av årsakene til VM-suksessen.

– Berge har fått til en lagmoral. Han er flink til å matche guttene og holde de sultne. De har tatt mange steg, og Berge har satt sammen riktige spillertyper i det laget. Nå brukes spisskompetansen på spillerne veldig bra, mener Løke.

– Berge har andre ideer enn de jeg spilte under, han er en dyktig trener og han har skapt et balansert lag. Fremtidsutsiktene er gode, mener Haslum-veteranen Erlend Mamelund.

Herrelandslaget

2006: Kjetil Strand (t.v.) og Frank Løke under en EM-duell mot Island for 11 år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han tror tempo blir viktig mot Ungarn i kveld. Med høy nok fart og gode målvakter, mener 32-åringen de norske guttene har store sjanser til å nå en semifinale.

– Gjør som dere har gjort, blir mitt råd. Vit hvor gode håndballspillere dere egentlig er. Det er mer enn godt nok.

Jublet for dansk tap

Den gamle storskytteren Kjetil Strand innrømmer at han jublet foran TV-skjermen da ungarerne sjokkerte med å slå ut Danmark. Han håper ikke de norske spillerne gjorde det samme.

– Det sier seg selv at det ville vært tøffere å møte Danmark. Jeg er overbevist om at Ungarn blir en lettere motstander selv om Berge forsøker å si noe annet. Men jeg håper virkelig ikke guttene på laget tar lett på det. Det kan være farlig. Jeg tror det blir norsk seier, og ser absolutt på oss som en medaljekandidat, sier Strand.

– Har du noen råd til landslaget foran kvartfinalen?

– Denne gjengen har fått rikelig med erfaring gjennom EM-semifinalen i fjor, så jeg tror ikke jeg skal blande meg så mye inn i det der. Jeg kom aldri til en semifinale selv, så ... Dette er en fin gjeng som har gamlefar Myrhol til å få dem ned på jorden igjen om de skulle ta av.

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK (26-28).

TROR PÅ NORGE: Haslum-veteranen Erlend Mamelund.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Tunisia
VM-studio Fotball-VM 1998, menn, Frankrike: Brasil-Norge
Veien til VM: Mexico og Kroatia
VM fotball: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018 Sør-Korea - Mexico og eliteserien Molde - Stabæk
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige