NRK Meny
Normal

Gamle helter om håndball-suksessen: – Tatt noen steg på seriøsitet

Frank Løke liker det han ser av håndballguttene i Frankrike. Han tror dagens lag er mer seriøse enn gjengen han selv var en del av i en årrekke.

Håndball åttendedelsfinalen Norge-Makedonia

NORSK JUBEL: Her jubler de norske spillerne etter seieren over Makedonia. Nå venter Ungarn i kvartfinalen tirsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Norge er bedre trent enn Ungarn. Hvis ikke målvaktene har dagen, er vi ferdige, men hvis de står som i åttedelsfinalen, frykter jeg ikke det.

Det sier Frank Løke foran kvartfinalen tirsdag der «alle» forventet å møte Danmark, men Ungarn ble motstander. 36-åringen tror han vet en av grunnene til at landslaget nå kan være på vei mot VM-medalje.

– Da vi spilte, var vi seriøse og ville gjerne vinne, men guttene nå er superseriøse. Det har vært endringer som har vært helt avgjørende. De har tatt noen steg på seriøsitet. Du ser at denne gjengen unner hverandre suksess. Det er en enhet som jobber for hverandre, sier Løke.

Hyller Berge

Frank Løke og flere av de tidligere landslagsspillerne som nå har lagt opp trekker frem Christian Berge som en av årsakene til VM-suksessen.

– Berge har fått til en lagmoral. Han er flink til å matche guttene og holde de sultne. De har tatt mange steg, og Berge har satt sammen riktige spillertyper i det laget. Nå brukes spisskompetansen på spillerne veldig bra, mener Løke.

– Berge har andre ideer enn de jeg spilte under, han er en dyktig trener og han har skapt et balansert lag. Fremtidsutsiktene er gode, mener Haslum-veteranen Erlend Mamelund.

Herrelandslaget

2006: Kjetil Strand (t.v.) og Frank Løke under en EM-duell mot Island for 11 år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han tror tempo blir viktig mot Ungarn i kveld. Med høy nok fart og gode målvakter, mener 32-åringen de norske guttene har store sjanser til å nå en semifinale.

– Gjør som dere har gjort, blir mitt råd. Vit hvor gode håndballspillere dere egentlig er. Det er mer enn godt nok.

Jublet for dansk tap

Den gamle storskytteren Kjetil Strand innrømmer at han jublet foran TV-skjermen da ungarerne sjokkerte med å slå ut Danmark. Han håper ikke de norske spillerne gjorde det samme.

– Det sier seg selv at det ville vært tøffere å møte Danmark. Jeg er overbevist om at Ungarn blir en lettere motstander selv om Berge forsøker å si noe annet. Men jeg håper virkelig ikke guttene på laget tar lett på det. Det kan være farlig. Jeg tror det blir norsk seier, og ser absolutt på oss som en medaljekandidat, sier Strand.

– Har du noen råd til landslaget foran kvartfinalen?

– Denne gjengen har fått rikelig med erfaring gjennom EM-semifinalen i fjor, så jeg tror ikke jeg skal blande meg så mye inn i det der. Jeg kom aldri til en semifinale selv, så ... Dette er en fin gjeng som har gamlefar Myrhol til å få dem ned på jorden igjen om de skulle ta av.

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK (26-28).

TROR PÅ NORGE: Haslum-veteranen Erlend Mamelund.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund