NRK Meny
Normal

Gamboa endelig klar for WBA

Cristian Gamboa er endelig klar for West Bromwich Albion. – Takk Rosenborg for fantastiske år, sier Gamboa.

FBL-WC-2014-MATCH59-NED-CRC 491932019

Cristian Gamboas siste kamp var mot Memphis Depay (t.v.) og Nederland i kvartfinalen under fotball-VM i Brasil. Nå er Gamboa klar for West Bromwich Albion og Premier League.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Cristian Gamboa går dermed fra Rosenborg til Premier League for drøyt 20 millioner kroner.

Etter et strålende VM var flere britiske lag med i kampen om å sikre seg RBK-backen. West Bromwich Albion var den ivrigste klubben, men måtte kjempe for å få spilleren klar.

Skrev kontrakt på tre år

Gamboa hadde ikke nok landskamper til å kunne få arbeidstillatelse. Det engelske fotballforbundet krever at spillere skal ha spilt 75 prosent av landskampene de siste to sesongene. WBA anket avgjørelsen, og hevdet at turnering utenfor FIFA var årsaken til at Gamboa lå på 70 prosent. Den aktuelle turneringen ble han nektet deltakelse i av klubben.

I går fikk WBA medhold i FAs appellutvalg.

24-åringen, som skal ha trøye nummer 16, har signert en kontrakt på tre år.

– Cristian er en spiller jeg ble ekstremt imponert under VM i Brasil. Vi møtte sterk konkurranse fra andre klubber i Premier League, men vi har klart å overbevise Cristian at West Bromwich Albion vil være den beste klubben for han, sier manager Alan Irvine til klubbens hjemmeside.

Overgangssummen vil også kunne bidra til å lette økonomien i Rosenborg Ballklub. Overgangsvinduet stenger i løpet av en knapp uke.

Laster Twitter-innhold

Skjermdump fra Twitter

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal