Ga Aleesami hakeslepp: – Aldri vært borti maken

SANDVIKA (NRK): Roberto de Zerbi er den siste treneren i «kaosklubben» Palermo. Men denne gangen har eieren truffet blink, mener Haitam Aleesami.

Aleesami

OVERRASKET: Den relativt uerfarne treneren Roberto de Zerbi har gjort et mektig inntrykk på Haitam Aleesami.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det har vært litt av en utfordring å lede Palermo de siste årene: Maurizio Zamparini nærmer seg 40 trenerutskiftninger på sine 14 år som eier.

Bare forrige sesong byttet han trener åtte ganger, og det tok ikke lang tid før Aleesami ble kjent med hans uforutsigbare lederstil.

Zamparini

KONTROVERSIELL: Palermo-eier Maurizio Zamparini.

Foto: LUCA BRUNO / Ap

I starten av september, under forrige landslagssamling, fikk han beskjed om at Davide Ballardini hadde kommet på kant med Zamparini – og fått sparken.

Da hadde nordmannen akkurat funnet seg til rette på Sicilia.

– Han gjør alt bedre

– Før fjoråret var det fint og rolig. I fjor var det kaotisk, men slik fungerer det i Italia. Leverer du ikke, går det fort utover jobben din. Taper du fire kamper på rad, må det skje noe drastisk, sier Aleesami til NRK.

– Fire kamper er jo lite?

– Jojo, men sånn er det. Det er en del av gamet der borte, sier nordmannen.

Han bruker ikke nevneverdig krefter på Zamparini, som lenge har møtt protester fra Palermo-supporterne.

Det hjelper også at den nye treneren, Roberto de Zerbi (37), bergtok spillerne fra første trening.

Den tidligere Napoli-spilleren har ikke glemt gamle kunster, skal vi tro Aleesami.

– Han er så energisk med en lidenskap jeg aldri har vært borti. Han viser hver og en alle detaljer: kroppsspråk, fotstilling, pasninger. Og alt han gjør er rett, og han utfører det bedre enn alle (spillerne). Han kan gå til en midtbanespiller og vise bevegelser, og han gjør alt bedre, sier Aleesami.

– Du er redd han kan gå inn på venstrebacken?

– Han kunne gått inn i hver eneste posisjon og levert, smiler 25-åringen.

Aleesami

STORSPILT: Haitam Aleesami noterte seg for en målgivende pasning i forrige kamp mot Sampdoria.

Foto: Simone Arveda / Ap

– Jeg er positivt overrasket, og vi har noe veldig kult på gang. Kvaliteten på treningene er plutselig mye bedre, og det første han reagerte på var at pasningene var for svake, og han stusset over at vi ikke slo dem hardere. Der er vi allerede på et helt nytt nivå, mener Aleesami.

Overrasket laget med italiensk

Selv har han nytt stor tillit helt siden han kom til klubben i sommer.

Sist serverte han Ilija Nestorovski før Sampdoria utlignet fem minutter på overtid.

Men ved siden av prestasjonene på banen, har Aleesami også vunnet respekt ved å lære seg italiensk på et par måneder.

– Det gjør ting mye enklere å komme ned dit når ingen snakker engelsk. Du får automatisk respekt i gruppa: «Oi, her er det en som virkelig prøver». Etter to måneder forstår jeg mer eller mindre alt. Gruppa er positivt overrasket, sier Aleesami, som i flere uker reiste rundt med en glosebok i sekken.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap
 • Vålerenga-talent forlenger

  Odin Thiago Holm har skrevet under på en ny kontrakt med Vålerenga. Det melder klubben på eget nettsted. Den nye avtalen binder han til klubben frem til 1. mars 2023. Holm er 17 år gammel og ifølge regelverket kan ikke spillere under myndighetsalder inngå kontrakter som strekker seg mer enn tre år.

  Odin Thiago Holm, Vålerenga.
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal