NRK Meny
Normal

Fury testet positivt for kokain

Tyson Fury (28) risikerer å miste samtlige VM-belter etter å ha har testet positivt for kokain.

BOX/ Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's
Foto: Lee Smith / Reuters

Tungvektsmesteren Tyson Fury skal ha avlagt en dopingprøve med spor av kokain 22. september i Lancaster. Nå risikerer han å miste sine to gjenværende VM-titler, skriver ESPN.

Foreløpig er det kun A-prøven som er analysert.

29. oktober skulle Fury gått i tittelkamp mot Vladmir Klitsjko i Manchester, men trakk seg fra kampen den 23. september på grunn av det han selv beskriver som medisinske årsaker

- Tyson er denne uken blitt erklært medisinsk uegnet til å bokse. Ifølge medisinske spesialister er tilstanden av en slik art at han trenger behandling før han kan gå tilbake i ringen, står det i en uttalelse fra Fury-leieren, skriver Dagbladet.

Furys onkel, Peter Fury, har uttalt at nevøen hans skal ha søkt hjelp for noen personlige problemer han har slitt med den siste tiden. Dette skal også ha påvirket han foran møtet med Klitsjko med nowtalkradio.com beskriver som en bølge av negativitet.

Onkelen slo derimot hardt tilbake på påstander om at nevøen hadde planer om å legge opp.

– Det er helt sikkert at han ikke kommer tilbake i år, men det blir nok neste år. En ting kan jeg si som er sikkert. Han vil komme tilbake, sa Peter Fury etter at kampen mot Klitsjko ble avlyst.

28-åringen vant sensasjonelt storkampen mot Klitsjko i november i fjor. Med triumfen sikret han seg WBA-, WBO-, og IBF-titlene, skriver NTB.

Fury står med 25 seirer og ingen tap i sin proffkarriere, mens Klitsjko har bokført 64 seirer og 4 tap. 54 av seirene har kommet på knockout.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08