Fury testet positivt for kokain

Tyson Fury (28) risikerer å miste samtlige VM-belter etter å ha har testet positivt for kokain.

BOX/ Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's
Foto: Lee Smith / Reuters

Tungvektsmesteren Tyson Fury skal ha avlagt en dopingprøve med spor av kokain 22. september i Lancaster. Nå risikerer han å miste sine to gjenværende VM-titler, skriver ESPN.

Foreløpig er det kun A-prøven som er analysert.

29. oktober skulle Fury gått i tittelkamp mot Vladmir Klitsjko i Manchester, men trakk seg fra kampen den 23. september på grunn av det han selv beskriver som medisinske årsaker

- Tyson er denne uken blitt erklært medisinsk uegnet til å bokse. Ifølge medisinske spesialister er tilstanden av en slik art at han trenger behandling før han kan gå tilbake i ringen, står det i en uttalelse fra Fury-leieren, skriver Dagbladet.

Furys onkel, Peter Fury, har uttalt at nevøen hans skal ha søkt hjelp for noen personlige problemer han har slitt med den siste tiden. Dette skal også ha påvirket han foran møtet med Klitsjko med nowtalkradio.com beskriver som en bølge av negativitet.

Onkelen slo derimot hardt tilbake på påstander om at nevøen hadde planer om å legge opp.

– Det er helt sikkert at han ikke kommer tilbake i år, men det blir nok neste år. En ting kan jeg si som er sikkert. Han vil komme tilbake, sa Peter Fury etter at kampen mot Klitsjko ble avlyst.

28-åringen vant sensasjonelt storkampen mot Klitsjko i november i fjor. Med triumfen sikret han seg WBA-, WBO-, og IBF-titlene, skriver NTB.

Fury står med 25 seirer og ingen tap i sin proffkarriere, mens Klitsjko har bokført 64 seirer og 4 tap. 54 av seirene har kommet på knockout.

Siste nytt

 • Thorsnes signerte for LSK

  Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

  VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Tertnes knuste Larvik

  I siste hjemmekamp før landslagspausen herjet Tertnes med Larvik og vant 28-15 i eliteserien i håndball. Seieren gjør at Tertnes er på femteplass på tabellen, med samme poengsum som Oppsal på fjerde, mens Larvik tar juleferie på andreplass bak Vipers.

  CL kvindehåndbold: Odense HC - Larvik HK
  Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Nytt forfall for Slovenia

  Forfallene fortsetter for Slovenias midlertidige landslagssjef Igor Benedejcic før nasjonsligakampen mot Norge. Kaptein Bojan Jokic er nå uaktuell til kampen, ifølge avisen Ekipa. Fra før er Jan Oblak, Kevin Kampl, Josip Ilicic, René Krhin, Jasmin Kurtic og Tim Matavz uaktuelle.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana