Hopp til innhold

Fullt overgangskaos i Formel 1 – ekspert har aldri sett liknande

Det herskar full uvisse for både Formel 1-lag og førarar inn mot neste sesong. Det får ekspert til å sperre opp auga.

Belgian Grand Prix

PÅ LAGJAKT: Kven køyrer Daniel Ricciardo for neste sesong, undrar Formel 1-sirkuset seg.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Tidlegare denne veka vart det klart at Daniel Ricciardo er ferdig i McLaren etter sesongen. Australiaren hadde i utgangspunktet kontrakt med laget også neste sesong, men må no på lagjakt etter at kontrakten vart terminert.

Det vart også full forvirring tidlegare denne månaden då Alpine melde at Oscar Piastri skulle køyre for laget neste sesong.

Piastri nekta for at han hadde skrive kontrakt med Alpine for 2023, som har fått fleire til å tru at han ventar på å overta Ricciardos sete i McLaren.

– McLaren og Alpine har ikkje vorte samde om Piastri enno, så vi veit ikkje om setet i Alpine blir ledig for Ricciardo. Men Ricciardo sjølv seier at å halde fram i Formel 1 er det einaste som er aktuelt for han, seier Formel 1-ekspert Henning Isdal til NRK.

Italy F1 GP Auto Racing

MERRITERT: Ricciardo vann sitt siste Formel 1-løp i fjor haust under Italias Grand Prix og enda med det ein ni år lang McLaren-sigerstørke.

Foto: {byline} / AP

Ikkje sett liknande

Setet i Alpine vart først ledig etter at det vart klart at Fernando Alonso forlèt laget til fordel for Aston Martin. Der er eit sete ledig fordi Sebastian Vettel har bestemt seg for å leggje opp som Formel 1-førar etter sesongen.

Til liks med Alpine har også Alfa Romeo, AlphaTauri, Williams og Haas ledige sete neste sesong.

Isdal seier han aldri har sett noko liknande.

Henning Isdal

EKSPERT: Henning Isdal er spent på korleis kabalen skal gå opp før den kommande Formel 1-sesongen.

Foto: Rune Bendiksen / Viaplay

– Då Vettel annonserte at han skulle gje seg, sa vi at dette nesten var som å opne pandoras eske. Og det var nettopp det som skjedde. Det setet som vart ledig i Aston Martin har ført til så mykje spekulasjonar og ting som har skjedd på veldig kort tid. Vi har knapt sett maken. Og vi er ikkje ferdig med det enno, seier Formel 1-eksperten.

– Skjedd enormt mykje

Isdal trekkjer i tillegg fram Alex Albon som signerte ein lengre kontrakt med Williams i fjor.

– Williams har vore raskt ute og sagt at dei har kontrakt med Albon – og at han ikkje er ledig på marknaden ... Det har skjedd så enormt mykje. Og framleis har vi ikkje sett avslutninga av det, seier en oppspilt Isdal og fortset:

FILE PHOTO: Spanish Grand Prix

USIKKER FRAMTID: Piastri har vore ein del av Alpines juniorprogram sidan 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

– Kvar hamnar Ricciardo? Kva gjer han neste år? Det er det som er spesielt. Kanskje får vi nokre svar denne helga, men det er ikkje sikkert det heller, spekulerer han.

– Det er jo nesten som overgangskøyret i Premier League?

– Ja, det er det. Og alt skal skje på kortast mogleg tid. Det er som dei seier – Formel 1 er som «shark in infested waters». Det er ein stor stim med haiar som berre ventar på at noko skal skje – at dei kan angripe. Alle er på med ein gong på grunn av at det vart eit ledig sete i Aston Martin, meiner Isdal.

Søndag ventar Belgias Grand Prix for Formel 1-sirkuset. Heile seks førarar har fått gridstraff framfor løpet. Det inkluderer VM-leiar Max Verstappen og VM-toar Charles Leclerc. Alle har fått straff som følgje av dei gjer større og mindre endringar på bilen. Det betyr at dei må starte bakarst i feltet under hovudløpet i Belgia søndag.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal