Hopp til innhold

Fullt overgangskaos i Formel 1 – ekspert har aldri sett liknande

Det herskar full uvisse for både Formel 1-lag og førarar inn mot neste sesong. Det får ekspert til å sperre opp auga.

Belgian Grand Prix

PÅ LAGJAKT: Kven køyrer Daniel Ricciardo for neste sesong, undrar Formel 1-sirkuset seg.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Tidlegare denne veka vart det klart at Daniel Ricciardo er ferdig i McLaren etter sesongen. Australiaren hadde i utgangspunktet kontrakt med laget også neste sesong, men må no på lagjakt etter at kontrakten vart terminert.

Det vart også full forvirring tidlegare denne månaden då Alpine melde at Oscar Piastri skulle køyre for laget neste sesong.

Piastri nekta for at han hadde skrive kontrakt med Alpine for 2023, som har fått fleire til å tru at han ventar på å overta Ricciardos sete i McLaren.

– McLaren og Alpine har ikkje vorte samde om Piastri enno, så vi veit ikkje om setet i Alpine blir ledig for Ricciardo. Men Ricciardo sjølv seier at å halde fram i Formel 1 er det einaste som er aktuelt for han, seier Formel 1-ekspert Henning Isdal til NRK.

Italy F1 GP Auto Racing

MERRITERT: Ricciardo vann sitt siste Formel 1-løp i fjor haust under Italias Grand Prix og enda med det ein ni år lang McLaren-sigerstørke.

Foto: {byline} / AP

Ikkje sett liknande

Setet i Alpine vart først ledig etter at det vart klart at Fernando Alonso forlèt laget til fordel for Aston Martin. Der er eit sete ledig fordi Sebastian Vettel har bestemt seg for å leggje opp som Formel 1-førar etter sesongen.

Til liks med Alpine har også Alfa Romeo, AlphaTauri, Williams og Haas ledige sete neste sesong.

Isdal seier han aldri har sett noko liknande.

Henning Isdal

EKSPERT: Henning Isdal er spent på korleis kabalen skal gå opp før den kommande Formel 1-sesongen.

Foto: Rune Bendiksen / Viaplay

– Då Vettel annonserte at han skulle gje seg, sa vi at dette nesten var som å opne pandoras eske. Og det var nettopp det som skjedde. Det setet som vart ledig i Aston Martin har ført til så mykje spekulasjonar og ting som har skjedd på veldig kort tid. Vi har knapt sett maken. Og vi er ikkje ferdig med det enno, seier Formel 1-eksperten.

– Skjedd enormt mykje

Isdal trekkjer i tillegg fram Alex Albon som signerte ein lengre kontrakt med Williams i fjor.

– Williams har vore raskt ute og sagt at dei har kontrakt med Albon – og at han ikkje er ledig på marknaden ... Det har skjedd så enormt mykje. Og framleis har vi ikkje sett avslutninga av det, seier en oppspilt Isdal og fortset:

FILE PHOTO: Spanish Grand Prix

USIKKER FRAMTID: Piastri har vore ein del av Alpines juniorprogram sidan 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

– Kvar hamnar Ricciardo? Kva gjer han neste år? Det er det som er spesielt. Kanskje får vi nokre svar denne helga, men det er ikkje sikkert det heller, spekulerer han.

– Det er jo nesten som overgangskøyret i Premier League?

– Ja, det er det. Og alt skal skje på kortast mogleg tid. Det er som dei seier – Formel 1 er som «shark in infested waters». Det er ein stor stim med haiar som berre ventar på at noko skal skje – at dei kan angripe. Alle er på med ein gong på grunn av at det vart eit ledig sete i Aston Martin, meiner Isdal.

Søndag ventar Belgias Grand Prix for Formel 1-sirkuset. Heile seks førarar har fått gridstraff framfor løpet. Det inkluderer VM-leiar Max Verstappen og VM-toar Charles Leclerc. Alle har fått straff som følgje av dei gjer større og mindre endringar på bilen. Det betyr at dei må starte bakarst i feltet under hovudløpet i Belgia søndag.

Siste nytt

 • Stygg kollisjon etter avgjørende VM-mål: – Ordentlig smell

  Iran hadde muligheten til å bli historiske i VM-sammenheng, men avansementet glapp. Christian Pulisic måtte bli byttet ut etter han scoret det avgjørende målet og sendte USA til VM-sluttspillet.

  Premisset før oppgjøret var klart: Vinneren av kampen var klar for VM-åttedelsfinale. I Irans tilfelle, for første gang i historien.

  Men USA ble for sterke, vant kampen og er klare for VM-åttedelsfinale etter 1-0-seier over Iran. Mye takket være en heltemodig Christian Pulisic, som scoret kampens eneste mål.

  Chelsea-spilleren kunne bredside ballen i mål etter et nydelig USA-angrep rett før pause. Men i all jubelen, lå Pulisic i tydelig smerter og vred seg bak den iranske målstreken. Rett etter berøringen som ledet til scoring, krasjet amerikaneren med Irans sisteskanse Alireza Beiranvand.

  – Han ofrer alt for å sette den i mål. Han får en ordentlig smell, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  – Ordentlig kollisjon, men det ofrer han, fortsatte ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

  Pulisic ble byttet ut i pausen etter smellen.

  Iran presset på for utligningen og ropte på straffe i kampens siste minutt, men maktet ikke å score. Laget slo Wales 2–0 i forrige kamp, men blir stående på tre poeng i gruppespillet, og er dermed slått ut av VM. USA tar følge med England, og er klare for åttedelsfinaler. USA møter Nederland.

  WCup Iran United States Soccer
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Frappart blir første kvinnelige hoveddommer i fotball-VM for menn

  Stéphanie Frappart (38) fortsetter å skrive dommerhistorie i fotballen. Torsdag får hun ansvaret for dømmingen i VM-kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

  Med det blir hun første kvinne til å være kampleder i et fotball-VM for menn. Tidligere i Qatar-sluttspillet har Frappart vært fjerdedommer.

  – Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sier Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina i en uttalelse.

  Fra før var Frappart første kvinne til å dømme herrekamper i Ligue 1, mesterligaen, europaligaen, Uefas supercup og europeisk VM-kvalifisering.

  Hun er en av tre kvinnelige hoveddommere som er plukket ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar. (NTB)

  Soccer WCup Female Referees
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste