NRK Meny
Normal

Fullt hus og seier for Tora Berger

Tora Berger vant normaldistansen i skiskyting for kvinner. Med fire fulle hus slo hun finske Kaisa Määkärainen med 1,8 sekunder på 15-kilometeren i Pokljuka.

Video Tora Berger vant i Pukljuka

På en dag da de seiersvante gutta sviktet, var det altså Tora Berger som slo til.

Berger lå bak Määkärainen til siste skyting. Da bommet den finske jenta med ett av sine skudd, og gikk ut 6,1 sekunder bak Berger, som holdt unna i sekundstriden inn mot mål, og tok sin sjuende verdenscupseier.

- Jeg hørte det var fire sekunder på toppen av siste bakken. Jeg vet jeg er litt bedre enn hun i utforkjøringene, så jeg trodde nok det skulle holde, sier Berger, som i perioder har trent samme med den finske jenta.

Vind, men ikke vanskelig

Hun syntes ikke det var spesielt vanskelige forhold.

- Det er ut som det er mye vind, men den kommer bakfra, så det var ikke spesielt vanskelig. Jeg skrudde litt, og det var en god vurdering, sa Berger til NRK.

Tross den sterke avslutningen, syntes hun ikke det gikk raskt nok i sporet.

Nett-TV: Tilbake i toppen

Video Tora Berger er tilbake i toppen.

For sakte i sporet

- Jeg har ikke toppfarten inne ennå. Jeg skulle gjerne vært enda litt raskere i sporet. Jeg ble nok satt litt tilbake etter den sykdomsperioden jeg hadde rundt sesongåpningen på Beotostølen, sier hun, og mener det skal gå raskere etter hvert.

- Jeg har klart å utnytte sykdomsperioden godt. Jeg har hatt roen, og klart å nyte å se andre gå skirenn, sier Berger.

- Utrolig prestasjon

- En utrolig fin prestasjon av Tora. Du ser det på den sikre måten hun skyter på, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Også Olga Zaitseva knivet også lenge med Berger, men også hun skjøt deg vekk på den siste stående skytingen, og endte 54 sekunder bak og falt nedover lista. Dermed gikk tredjeplassen til franske Marie Laure Brunet, 35,3 sekunder bak Berger. Valj Semerenko gikk også også foran Zaitseva.

Ann Kristin Flatland fikk en bom på hver av de tre første skytingene, og endte på 15. plass, tre minutter bak OL-vinner Berger. Kari Eie endte på 23. plass med tre tilleggsminutter. Fanny Welle-Strand Horne ble nummer 40.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag