NRK Meny
Normal

Fullt hus og seier for Tora Berger

Tora Berger vant normaldistansen i skiskyting for kvinner. Med fire fulle hus slo hun finske Kaisa Määkärainen med 1,8 sekunder på 15-kilometeren i Pokljuka.

Video Tora Berger vant i Pukljuka

På en dag da de seiersvante gutta sviktet, var det altså Tora Berger som slo til.

Berger lå bak Määkärainen til siste skyting. Da bommet den finske jenta med ett av sine skudd, og gikk ut 6,1 sekunder bak Berger, som holdt unna i sekundstriden inn mot mål, og tok sin sjuende verdenscupseier.

- Jeg hørte det var fire sekunder på toppen av siste bakken. Jeg vet jeg er litt bedre enn hun i utforkjøringene, så jeg trodde nok det skulle holde, sier Berger, som i perioder har trent samme med den finske jenta.

Vind, men ikke vanskelig

Hun syntes ikke det var spesielt vanskelige forhold.

- Det er ut som det er mye vind, men den kommer bakfra, så det var ikke spesielt vanskelig. Jeg skrudde litt, og det var en god vurdering, sa Berger til NRK.

Tross den sterke avslutningen, syntes hun ikke det gikk raskt nok i sporet.

Nett-TV: Tilbake i toppen

Video Tora Berger er tilbake i toppen.

For sakte i sporet

- Jeg har ikke toppfarten inne ennå. Jeg skulle gjerne vært enda litt raskere i sporet. Jeg ble nok satt litt tilbake etter den sykdomsperioden jeg hadde rundt sesongåpningen på Beotostølen, sier hun, og mener det skal gå raskere etter hvert.

- Jeg har klart å utnytte sykdomsperioden godt. Jeg har hatt roen, og klart å nyte å se andre gå skirenn, sier Berger.

- Utrolig prestasjon

- En utrolig fin prestasjon av Tora. Du ser det på den sikre måten hun skyter på, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Også Olga Zaitseva knivet også lenge med Berger, men også hun skjøt deg vekk på den siste stående skytingen, og endte 54 sekunder bak og falt nedover lista. Dermed gikk tredjeplassen til franske Marie Laure Brunet, 35,3 sekunder bak Berger. Valj Semerenko gikk også også foran Zaitseva.

Ann Kristin Flatland fikk en bom på hver av de tre første skytingene, og endte på 15. plass, tre minutter bak OL-vinner Berger. Kari Eie endte på 23. plass med tre tilleggsminutter. Fanny Welle-Strand Horne ble nummer 40.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio