Fullt dresskaos for sjakk-Carlsen

Magnus Carlsens sjakk-VM er planlagt ned til siste detalj. Men i siste liten holdt det på å rakne i sømmene da alle Carlsens eksklusive sponsor-dresser ble stoppet i tollen 1.340 kilometer fra hotellet.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen kunne raskt havnet i dresstrøbbel bare dager før VM. Her fra Time Magazines galla tidligere i år.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Sjakkstjernen Carlsen har akkurat offentliggjort sin andre avtale med G-Star RAW, men starten på VM-samarbeidet med klesgiganten fikk en mer dramatisk åpning enn de involverte hadde håpet.

For toppene i klesfirmaet ble neppe spesielt fornøyde da de fikk beskjed om at alle dressene Magnus Carlsen skulle bruke i India hadde blitt stoppet i tollen.

Dress-stress

Hele dressgarderoben ble stående på et tollkontor i Mumbai, mens Carlsen stod igjen dressløs på andre siden av landet – bare én dag før den første pressekonferansen med spillerne og den storslåtte åpningsseremonien.

– Det var faktisk ikke mulig å få dem gjennom tollen. Uten de indiske arrangørenes kontakter hadde det vært vanskelig faktisk, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NRK.no.

Frenetisk aktivitet i siste liten

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er en av moteikonene til klesgiganten G-Stars.

Foto: G-Star

Støttespillerne rundt Carlsen avdramatiserer situasjonen, men det gikk lange mailutvekslinger mellom Team Carlsen og sentrale personer i G-Star RAW gjennom store deler av dagen onsdag.

Arrangørene av VM brukte alt de greide å grave opp av kontakter og fikk dressene gjennom tollen etter intenst arbeid.

Deretter startet kappløpet for å frakte dem de 1.340 kilometerne fra Mumbai til Chennai i tide.

Dressene ble sendt med spesialtransport på tog, og videre med budbil til hotellet. De ankom hotellet i Chennai omtrent samtidig som sjakk-kongen selv.

– Var det litt krise der, Agdestein?

– Det blir jo noen sånne dramatiske stunder, og så blir man bare lettet når det ordner seg, sier manageren.

– Carlsen fikk ikke vite noe

Agdestein hevder Magnus Carlsen er upåvirket av situasjonen – rett og slett fordi hovedpersonen selv ikke har fått vite om den.

– Magnus vet ikke at det er noe drama, og det skal han ikke få vite heller, smiler Agdestein.

Henrik Carlsen, Magnus Carlsens far og nære støttespiller, ankom hotellet sammen med sønnen onsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke vært involvert i det, men Espen sier det har tatt noen dager ekstra å få klærne inn i India. Så det er en bekymring som er bak oss, sier Henrik Carlsen til NRK.no.

Magnus Carlsen er inne i sin andre periode som frontfigur for klesgiganten. Mange mener det er samarbeidet med moteverdenen som har gjort ham til den verdensstjernen han er i dag.

Carlsen møter regjerende verdensmester Vishy Anand i VM-finalene i sjakk fra og med lørdag morgen.

Alle de maksimalt 12 partiene sendes på NRK og NRK.no.

Les mer om satsningen her.

Siste nytt

 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

 • Holøs til Lidköping

  Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.

  Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gotteron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.

  Holøs
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Hynne på andreplass i Sverige

  Med tiden 2.02,61 ble Hedda Hynne nummer to på 800-meteren i Grand Prix-stevnet i svenske Sollentuna tirsdag kveld. Svenske Lovisa Lindh vant på 2.01,79. Begge løp på sesongbeste, men var et stykke unna VM-kravet på 2.00,60.

  Hedda Hynne
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal