Fullt dresskaos for sjakk-Carlsen

Magnus Carlsens sjakk-VM er planlagt ned til siste detalj. Men i siste liten holdt det på å rakne i sømmene da alle Carlsens eksklusive sponsor-dresser ble stoppet i tollen 1.340 kilometer fra hotellet.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen kunne raskt havnet i dresstrøbbel bare dager før VM. Her fra Time Magazines galla tidligere i år.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Sjakkstjernen Carlsen har akkurat offentliggjort sin andre avtale med G-Star RAW, men starten på VM-samarbeidet med klesgiganten fikk en mer dramatisk åpning enn de involverte hadde håpet.

For toppene i klesfirmaet ble neppe spesielt fornøyde da de fikk beskjed om at alle dressene Magnus Carlsen skulle bruke i India hadde blitt stoppet i tollen.

Dress-stress

Hele dressgarderoben ble stående på et tollkontor i Mumbai, mens Carlsen stod igjen dressløs på andre siden av landet – bare én dag før den første pressekonferansen med spillerne og den storslåtte åpningsseremonien.

– Det var faktisk ikke mulig å få dem gjennom tollen. Uten de indiske arrangørenes kontakter hadde det vært vanskelig faktisk, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NRK.no.

Frenetisk aktivitet i siste liten

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er en av moteikonene til klesgiganten G-Stars.

Foto: G-Star

Støttespillerne rundt Carlsen avdramatiserer situasjonen, men det gikk lange mailutvekslinger mellom Team Carlsen og sentrale personer i G-Star RAW gjennom store deler av dagen onsdag.

Arrangørene av VM brukte alt de greide å grave opp av kontakter og fikk dressene gjennom tollen etter intenst arbeid.

Deretter startet kappløpet for å frakte dem de 1.340 kilometerne fra Mumbai til Chennai i tide.

Dressene ble sendt med spesialtransport på tog, og videre med budbil til hotellet. De ankom hotellet i Chennai omtrent samtidig som sjakk-kongen selv.

– Var det litt krise der, Agdestein?

– Det blir jo noen sånne dramatiske stunder, og så blir man bare lettet når det ordner seg, sier manageren.

– Carlsen fikk ikke vite noe

Agdestein hevder Magnus Carlsen er upåvirket av situasjonen – rett og slett fordi hovedpersonen selv ikke har fått vite om den.

– Magnus vet ikke at det er noe drama, og det skal han ikke få vite heller, smiler Agdestein.

Henrik Carlsen, Magnus Carlsens far og nære støttespiller, ankom hotellet sammen med sønnen onsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke vært involvert i det, men Espen sier det har tatt noen dager ekstra å få klærne inn i India. Så det er en bekymring som er bak oss, sier Henrik Carlsen til NRK.no.

Magnus Carlsen er inne i sin andre periode som frontfigur for klesgiganten. Mange mener det er samarbeidet med moteverdenen som har gjort ham til den verdensstjernen han er i dag.

Carlsen møter regjerende verdensmester Vishy Anand i VM-finalene i sjakk fra og med lørdag morgen.

Alle de maksimalt 12 partiene sendes på NRK og NRK.no.

Les mer om satsningen her.

Siste nytt

 • Berge sin lagkamerat tatt for fyll

  Sander Berge sin lagkamerat i Sheffield, Oli McBurnie, mister førerkortet etter å ha blitt tatt for fyllekjøring og fartsovertredelse. McBurnie må betale en bot på rundt 340.000 kroner og mister førerkortet i ett år etter hendelsen som fant sted i oktober 2009. Forsvarer John Dye forteller Sky Sports at spissen er flau over hendelsen.

  – Han tenkte ikke klart og han unnskylder for hendelsen. Han er genuint lei seg for oppstyret han har forårsaket, sa Dye.

  Oli McBurnie
  Foto: Oli Scarff / Reuters
 • Bundesligaen starter i september

  Erling Braut Haaland og resten av bundesligastjernene starter neste sesong nesten en måned senere enn normalt. Første kamp blir 18. september.

  Sesongen skal etter planen avsluttes 22. mai. Lagene vil få en vesentlig kortere vinterpause enn det som er normalt i Tyskland.

  Lagene vil spille kamper helt inn mot jul og være tilbake på banen allerede 2. januar. (NTB)

  PkfmwQ4XR_M
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Henderson ferdig for sesongen

  Liverpool-trener Jürgen Klopp bekrefter at klubbens kaptein, Jordan Henderson, mister resten av sesongen med en kneskade. Selv om kapteinen mister resten av sesongen er Klopp glad for at Henderson slipper operasjon.

  – Det er faktisk det beste utfallet av de dårlige nyhetene. Jeg er ganske positiv til at han vil starte den nye sesongen med oss, forteller Klopp klubbens nettside.

  Jordan Henderson
  Foto: Paul Childs / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal