NRK Meny
Normal

Fullførte langløp med sterke smerter: – Jeg staket meg til mål på en fot

Kari Vikhagen Gjeitnes kjempet om seieren i langløpet Kaiser Maximilian Lauf da hun kjørte utfor løypa og krasjet i et tre. Med sterke smerter i ankelen fortsatte 33-åringen.

Kari Vikhagen Gjeitnes datt i Ski Classics og slet med ankelbrudd inn mot mål.

– Det var veldig vondt, men det var verre da adrenalinet gikk ut av kroppen, forteller hun.

Langrennsløperen, som i tillegg hadde bursdag lørdag, deltok i langløpet Kaiser Maximilian Lauf i Østerrike.

– Det nærmet seg slutten og jeg så at jeg tok innpå Britta (Johansson Norgren) som ledet rennet. Jeg var kanskje 10 sekunder bak, og da tenkte jeg at seieren var innen rekkevidde, sier Gjeitnes til NRK.

Sterke smerter

Der kjempet hun om en seier da det plutselig gikk galt. I en utforbakke like før mål mistet langløperen kontrollen i en sving og kjørte rett i inn i et tre.

– Jeg føk rett ut i skogen og ned en skråning, sier hun.

Gjeitnes merket raskt at ankelen var blitt skadet. Med sterke smerter fullførte hun likevel rennet.

– Jeg var veldig bekymret for jeg kjente at det var noe som ikke stemte. Jeg kjente at jeg hadde veldig vondt i ankelen og at det hadde skjedd et eller annet. Men jeg var full av adrenalin og kom meg til mål på et vis, ler hun.

– Jeg staket meg til mål på en fot, forteller Gjeitnes, som til slutt endte på 4.-plass. Britta Johansson Norgren vant rennet.

Etter rennet la Kari Vikhagen Gjeitnes ut denne posten på Instagram:

Laster Instagram-innhold

– Jeg er litt bekymret

Etter målgang ble Gjeitnes sendt til lege, der det ble tatt røntgen av den skadde ankelen. Der ble det konstatert at ankelen er skadet, men foreløpig er det usikkert om den er brukket.

– Men den er litt for hoven til at det er en forstuing, sier hun.

– Jeg er litt bekymret, men vi får håpe at det ikke er så alvorlig.

Gjeitnes drar til Norge lørdag kveld for ytterligere undersøkelser.

– Nå føler jeg smerte, skuffelse og irritasjon. Det er dette jeg jobber mot hver dag. Nå ryker neste helg, også. Jeg gledet meg til fire helger på rad med langløp.

Les også: Lå an til andreplass i langløp – her går han seg vill i skogen

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street