Full tillit til Stensbøl

Torsdag var det tid for forsoning mellom styreleder Petter Jansen og daglig leder i Tromsø2018, Bjørge Stensbøl.

Bjørge Stensbøl og Petter Jansen
Foto: NRK

Foran et stor presseoppbud på trappen til Rådhuset i Oslo, hold de to pressekonferranse. Der fikk man vite at Stensbøl har full tillit i stillingen som daglig leder i Tromsø2018.

Først måtte de likevel forklare hvorfor det tok så lang tid før det  i går kom en oppklaring. Begge sa at de satt i forskjellig møter og foredrag, og hadde ikke anledning til å prate sammen.

Begge mente de nå at alt var i orden mellom de og at litt uro i organisasjonen bare var bra.

Nett-TV: Stensbøl og Jansen om OL-dramaet

- Det er klart at vi har hatt flere slike diskusjoner vi, og det innebærer fra tid til annen at vi bulker litt, men vi har aldri hatt dårlig kjemi eller et dårlig forhold, sa styreleder Petter Jansen.

Hvordan opplevde du dagen i går?

- Jeg har lagt den dagen bak meg. Vi har et stort prosjekt og det er mye som ligger at interesse rundt prosjektet, og det er stor mediaoppmerksomhet, så den dynamikken som ligger i det prosjektet vill alltid tiltrekke seg oppmerksomhet, sa Jansen videre.

Men er det ikke dumt for en organisasjon at det er en sånn konflikt?

- Det var ingen åpenbar konflikt. Vi har snakket ut om en del av disse tingene som var grunnlaget for noe av dette, og det er vi ferdig med, så nå ser vi framover. Bjørge og jeg er enige om at dette blir bedre enn om vi ikke hadde diskutert det ut, forklarte Jansen videre.

Dynamikk

De to lederne i Tromsø2018 hadde også samkjørt sine forklaringer på om det hadde vært en krangel, eller om dette bar var en liten bagatell i den store sammenhengen. De mente heller ikke at det ville skade saken nevneverdig.

- Hvis jeg tar med alle mailene og sms jeg fikk i går, tror jeg at jeg er opp i over 400, og det er bare en negativ, sa Bjørge Stensbøl.

- Det må selvfølgelig være en del dynamikk, det er det som bringer oss videre, men det har da ingen ting med dårlig personkjemi å gjøre, sa Stensbøl da han prøvde å forklare hva som skjedde i går.

- Jeg prøvde å si fra om noe jeg var uenig i, sa han videre.

Ellers ville han ikke gå mer inn på hvorfor han i går truet med å slutte i jobben.

- Han mente kanskje at jeg var litt for frisk i å presisere hvordan vi skulle ha dette framover, supplerte Jansen.

- Vi er nå ferdige med denne saken. Han fortsetter og det er styre glad for og han har vår fulle tillitt. Vi kommer fortsatt til å ha friske diskusjoner og det må du ha i en organisasjon som skal bygge på dynamikk og fremdrift, og det setter jeg pris på, avsluttet Jansen.

Siste nytt

 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP
 • Sterk engelsk kveld

  Dei engelske laga i europaligaen i kveld vann sine kampar. Torrtenham banka austerrikske LASK 3-0, Leicester slo Zoya frå Ukraina med same siffer.

  Arsenal, i Molde si gruppe, sleit mot Rapid Wien, men vann 2-1 til slutt.

  Også skotske Rangers opna bra, med 2-0 borte over Standard Liege.

  Gareth Bale
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP
 • Elverum-tap mot Flensburg

  Elverum kjempa godt, men måtte sjå seg slått 37-35 av Flensburg i meisterligaen i handball torsdag.

  Flensburg leia 18-14 ved pause. På veien dit hadde Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannessen og Magnus Jøndal scora 14 av Flensburgs mål før pause, og keeper Torbjørn Bergerud hadde vel 41 i redningsprosent.

  Elverum gav seg ikkje. Etter snaut 50 minutter var stillinga 29-27 til heimelaget, og Elverum misbrukte kort etter to feite sjanser.

  Flensburg auka til 33-28. Elverum kom tilbake igjen og svarte til 33-35, men kom ikkje nærmare.

  Toppscorar for Elverum blei Thomas Solstad med sju fulltreffarar.

  Thomas Solstad
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal