NRK Meny
Normal

Total seier

- Det er en stor lettelse å få slått rettslig fast det jeg har visst hele tiden, sier Ivar Egeberg. Mandag vant han på alle punter i saken mot Norges Idrettsforbund.

Ivar Egeberg (Sp).
Foto: Morten Holm / Scanpix

Han mente at han ble sparket fra jobben som generalsekretær i NIF i forbindelse med forbundets skakkjørte økonomi i 2004, og at han hadde krav på etterlønn.

Nettradio: - Det har vært kjørt et tøft løp mot meg

 Les også: - Et uheldig signal

Han fikk medhold på alle punkter. Egeberg får dermed 375.000 kroner i etterlønn pluss renter og saksomkostninger.

- Viktig å vinne

Han fikk vite dommen mandag, på dagen fire år siden han måtte gå fra jobben, og bare noen dager før Kjell Kran trakk seg som idrettspresident.

- Mot meg ble det kjørt et løp langt utover det å få sparken. Det ble framstilt som om Kran og jeg hadde vært en ulykke for norsk idrett. Nå er det slått fast at det skjedde mye positivt da vi styret norsk idrett, sier Egeberg til NRK, bare minutter etter at han hadde fått vite utfallet av saken.

- Dårlig jobb

Idrettsforbundet hevdet Egeberg gjorde en såpass dårlig jobb at det var grunnlag for at de kunne si ham opp.

- Vi er fornøyde med dommen, og glade for den avklaringen. Vi anser det som en oppreisning for Egeberg, sier den tidligere generalsekretærens advokat Bjørn Stordrange til NA24.

- OK å få sparken

- Jeg kjører alltid offensivt, og bommet med økonomien den gangen. Derfor er det forsåvidt OK at jeg fikk sparken, jeg satt jo med ansvaret.

Men framstillingen av at jeg skal ha hevet dobbel lønn, at jeg ble anmeldt til NIFs domsutvalg, og at penger skal ha blitt brukt til andre ting enn de skulle, var helt feil. Vi brukte pengene både til top og bredde, og jeg tror ikke noe styre har skapt så gode rammebitingelser for norsk idrett som det vi gjorde, sier Egeberg.

- Tror du motparten vil anke?

- Jeg håper iallfall at denne saken nå er avsluttet, sier Egeberg til NRK.

- Jeg må nesten få lov til å lese dommen ferdig først, men jeg registrerer resultatet og er ikke særlig enig i det jeg har lest av premissene, sier Erik C. Aagaard. Han er NHO-advokat som representerte Idrettsforbundet.

Vurderer anke torsdag

NIF er naturlig nok ikke enig i arbeidsrettsdommen.

"NIF har hele tiden vært av den oppfatning at det ville ha sendt et uheldig signal til organisasjonen å gi etterlønn til den øverste administrative ansvarlige for NIFs økonomiske vanskeligheter, spesielt i respekt for de mer enn hundre ansatte som dessverre måtte gå på grunn av den oppståtte situasjonen", skriver NIF i en pressemelding.

NIF skal torsdag ta stilling til om de skal anke dommen.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia