Hopp til innhold

Total seier

- Det er en stor lettelse å få slått rettslig fast det jeg har visst hele tiden, sier Ivar Egeberg. Mandag vant han på alle punter i saken mot Norges Idrettsforbund.

Ivar Egeberg (Sp).
Foto: Morten Holm / Scanpix

Han mente at han ble sparket fra jobben som generalsekretær i NIF i forbindelse med forbundets skakkjørte økonomi i 2004, og at han hadde krav på etterlønn.

Nettradio: - Det har vært kjørt et tøft løp mot meg

 Les også: - Et uheldig signal

Han fikk medhold på alle punkter. Egeberg får dermed 375.000 kroner i etterlønn pluss renter og saksomkostninger.

- Viktig å vinne

Han fikk vite dommen mandag, på dagen fire år siden han måtte gå fra jobben, og bare noen dager før Kjell Kran trakk seg som idrettspresident.

- Mot meg ble det kjørt et løp langt utover det å få sparken. Det ble framstilt som om Kran og jeg hadde vært en ulykke for norsk idrett. Nå er det slått fast at det skjedde mye positivt da vi styret norsk idrett, sier Egeberg til NRK, bare minutter etter at han hadde fått vite utfallet av saken.

- Dårlig jobb

Idrettsforbundet hevdet Egeberg gjorde en såpass dårlig jobb at det var grunnlag for at de kunne si ham opp.

- Vi er fornøyde med dommen, og glade for den avklaringen. Vi anser det som en oppreisning for Egeberg, sier den tidligere generalsekretærens advokat Bjørn Stordrange til NA24.

- OK å få sparken

- Jeg kjører alltid offensivt, og bommet med økonomien den gangen. Derfor er det forsåvidt OK at jeg fikk sparken, jeg satt jo med ansvaret.

Men framstillingen av at jeg skal ha hevet dobbel lønn, at jeg ble anmeldt til NIFs domsutvalg, og at penger skal ha blitt brukt til andre ting enn de skulle, var helt feil. Vi brukte pengene både til top og bredde, og jeg tror ikke noe styre har skapt så gode rammebitingelser for norsk idrett som det vi gjorde, sier Egeberg.

- Tror du motparten vil anke?

- Jeg håper iallfall at denne saken nå er avsluttet, sier Egeberg til NRK.

- Jeg må nesten få lov til å lese dommen ferdig først, men jeg registrerer resultatet og er ikke særlig enig i det jeg har lest av premissene, sier Erik C. Aagaard. Han er NHO-advokat som representerte Idrettsforbundet.

Vurderer anke torsdag

NIF er naturlig nok ikke enig i arbeidsrettsdommen.

"NIF har hele tiden vært av den oppfatning at det ville ha sendt et uheldig signal til organisasjonen å gi etterlønn til den øverste administrative ansvarlige for NIFs økonomiske vanskeligheter, spesielt i respekt for de mer enn hundre ansatte som dessverre måtte gå på grunn av den oppståtte situasjonen", skriver NIF i en pressemelding.

NIF skal torsdag ta stilling til om de skal anke dommen.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal