Total seier

- Det er en stor lettelse å få slått rettslig fast det jeg har visst hele tiden, sier Ivar Egeberg. Mandag vant han på alle punter i saken mot Norges Idrettsforbund.

Ivar Egeberg (Sp).
Foto: Morten Holm / Scanpix

Han mente at han ble sparket fra jobben som generalsekretær i NIF i forbindelse med forbundets skakkjørte økonomi i 2004, og at han hadde krav på etterlønn.

Nettradio: - Det har vært kjørt et tøft løp mot meg

 Les også: - Et uheldig signal

Han fikk medhold på alle punkter. Egeberg får dermed 375.000 kroner i etterlønn pluss renter og saksomkostninger.

- Viktig å vinne

Han fikk vite dommen mandag, på dagen fire år siden han måtte gå fra jobben, og bare noen dager før Kjell Kran trakk seg som idrettspresident.

- Mot meg ble det kjørt et løp langt utover det å få sparken. Det ble framstilt som om Kran og jeg hadde vært en ulykke for norsk idrett. Nå er det slått fast at det skjedde mye positivt da vi styret norsk idrett, sier Egeberg til NRK, bare minutter etter at han hadde fått vite utfallet av saken.

- Dårlig jobb

Idrettsforbundet hevdet Egeberg gjorde en såpass dårlig jobb at det var grunnlag for at de kunne si ham opp.

- Vi er fornøyde med dommen, og glade for den avklaringen. Vi anser det som en oppreisning for Egeberg, sier den tidligere generalsekretærens advokat Bjørn Stordrange til NA24.

- OK å få sparken

- Jeg kjører alltid offensivt, og bommet med økonomien den gangen. Derfor er det forsåvidt OK at jeg fikk sparken, jeg satt jo med ansvaret.

Men framstillingen av at jeg skal ha hevet dobbel lønn, at jeg ble anmeldt til NIFs domsutvalg, og at penger skal ha blitt brukt til andre ting enn de skulle, var helt feil. Vi brukte pengene både til top og bredde, og jeg tror ikke noe styre har skapt så gode rammebitingelser for norsk idrett som det vi gjorde, sier Egeberg.

- Tror du motparten vil anke?

- Jeg håper iallfall at denne saken nå er avsluttet, sier Egeberg til NRK.

- Jeg må nesten få lov til å lese dommen ferdig først, men jeg registrerer resultatet og er ikke særlig enig i det jeg har lest av premissene, sier Erik C. Aagaard. Han er NHO-advokat som representerte Idrettsforbundet.

Vurderer anke torsdag

NIF er naturlig nok ikke enig i arbeidsrettsdommen.

"NIF har hele tiden vært av den oppfatning at det ville ha sendt et uheldig signal til organisasjonen å gi etterlønn til den øverste administrative ansvarlige for NIFs økonomiske vanskeligheter, spesielt i respekt for de mer enn hundre ansatte som dessverre måtte gå på grunn av den oppståtte situasjonen", skriver NIF i en pressemelding.

NIF skal torsdag ta stilling til om de skal anke dommen.

Siste nytt

 • Solskjær-elevar nominert til pris

  Tre Manchester United-spelarar er blant dei åtte som har blitt nominert til prisen for årets unge spelar i Premier League.

  Etter ein sterk sesongavslutning blei angrepstrioen til Manchester United – Mason Greenwood, Anthony Martial og Marcus Rashford – nominert til prisen som spelarar opp til 24 år kan vinne.

  Dei andre nominerte er Liverpools Trent Alexander-Arnold, Chelsea-duoen Mason Mount og Christian Pulisic, Dean Henderson som denne sesongen er på lån frå Manchester United til Sheffield United, og Aston Villas Jack Grealish.

  Rashford, Martial og Greenwood
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Warholm vurderer å trekkje seg

  Karsten Warholm vurderer sin deltaking i Diamond League-stemnet i Monaco neste helg, etter at fyrstedømet på torsdag fekk status som eit «raudt land» av Folkehelseinstituttet.

  – Slik situasjonen er no så treng vi tid. Vi er i ei vurderingsfase, og har ikkje meir informasjon om saka no, skriv Warholm sin agent, Kristine Haddal i ein SMS til NRK.

  Til arrangøren av stemnet har Warholm sjølv sagt at Monaco blir eit høgdepunkt for han denne sesongen.

  Det norske friidrettsforbundet seier til NRK at dei ikkje vil forby norske utøvarar å reise til stemnet.

  – Vi ber berre utøvarane om å tenkje seg nøye om før dei bestemmer seg for å reise ut av landet, seier toppidrettssjefen i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til NRK.

  Helseminister Bent Høie seier til NRK at utøvarane må i karantene, der dei ikkje kan vere i kontakt med andre, etter reise til raude land.

  – Deltaking i stemner må dei vurdere sjølve, men generelt fråråder vi reiser til raude land, seier han.

  Karsten Warholm etter 300 meter hekk på Impossible Games. 11.06.2020
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Nani-dobbel i MLS-semifinale

  Portugisiske Nani scora to mål på seks minutt då Orlando City tok seg til finalen i MLS-sluttspelet, med ein 3–1 siger mot Minnesota United. Begge desse måla kom i første omgang.

  I andreomgang sørga Mason Toye for spenning i kampen med ei redusering sju minutt før slutt. Men seks minutt på overtid fjerna Benji Michel all tvil, då han sørga for at kampen enda 3–1 til Orlando.

  Dermed skal Orlando City møte Portland Timbers i MLS-finalen natt til onsdag.

  Nani, Orlando City
  Foto: Douglas DeFelice

Sendeplan

Kl. Program Kanal