NRK Meny
Normal

Total seier

- Det er en stor lettelse å få slått rettslig fast det jeg har visst hele tiden, sier Ivar Egeberg. Mandag vant han på alle punter i saken mot Norges Idrettsforbund.

Ivar Egeberg (Sp).
Foto: Morten Holm / Scanpix

Han mente at han ble sparket fra jobben som generalsekretær i NIF i forbindelse med forbundets skakkjørte økonomi i 2004, og at han hadde krav på etterlønn.

Nettradio: - Det har vært kjørt et tøft løp mot meg

 Les også: - Et uheldig signal

Han fikk medhold på alle punkter. Egeberg får dermed 375.000 kroner i etterlønn pluss renter og saksomkostninger.

- Viktig å vinne

Han fikk vite dommen mandag, på dagen fire år siden han måtte gå fra jobben, og bare noen dager før Kjell Kran trakk seg som idrettspresident.

- Mot meg ble det kjørt et løp langt utover det å få sparken. Det ble framstilt som om Kran og jeg hadde vært en ulykke for norsk idrett. Nå er det slått fast at det skjedde mye positivt da vi styret norsk idrett, sier Egeberg til NRK, bare minutter etter at han hadde fått vite utfallet av saken.

- Dårlig jobb

Idrettsforbundet hevdet Egeberg gjorde en såpass dårlig jobb at det var grunnlag for at de kunne si ham opp.

- Vi er fornøyde med dommen, og glade for den avklaringen. Vi anser det som en oppreisning for Egeberg, sier den tidligere generalsekretærens advokat Bjørn Stordrange til NA24.

- OK å få sparken

- Jeg kjører alltid offensivt, og bommet med økonomien den gangen. Derfor er det forsåvidt OK at jeg fikk sparken, jeg satt jo med ansvaret.

Men framstillingen av at jeg skal ha hevet dobbel lønn, at jeg ble anmeldt til NIFs domsutvalg, og at penger skal ha blitt brukt til andre ting enn de skulle, var helt feil. Vi brukte pengene både til top og bredde, og jeg tror ikke noe styre har skapt så gode rammebitingelser for norsk idrett som det vi gjorde, sier Egeberg.

- Tror du motparten vil anke?

- Jeg håper iallfall at denne saken nå er avsluttet, sier Egeberg til NRK.

- Jeg må nesten få lov til å lese dommen ferdig først, men jeg registrerer resultatet og er ikke særlig enig i det jeg har lest av premissene, sier Erik C. Aagaard. Han er NHO-advokat som representerte Idrettsforbundet.

Vurderer anke torsdag

NIF er naturlig nok ikke enig i arbeidsrettsdommen.

"NIF har hele tiden vært av den oppfatning at det ville ha sendt et uheldig signal til organisasjonen å gi etterlønn til den øverste administrative ansvarlige for NIFs økonomiske vanskeligheter, spesielt i respekt for de mer enn hundre ansatte som dessverre måtte gå på grunn av den oppståtte situasjonen", skriver NIF i en pressemelding.

NIF skal torsdag ta stilling til om de skal anke dommen.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)