Helland om Rosenborg-krisen: – Sånn kan vi ikke holde på

Ola Brynhildsen (19) vartet opp med boksspill i aller ypperste klasse mot Rosenborg på Nadderud. Brassespark-målet hans ble starten på en helsvart siste halvtime for trønderne – i en kamp som endte med et fortjent tap.

Helland

TUNG DAG PÅ JOBBEN: For Eirik Horneland og Pål André Helland, her fra Nadderud søndag kveld.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

RBK-profil Pål André Helland var derfor nådeløs mot sitt eget lag etter kampen. Rosenborg ligger nest sist på tabellen så langt i årets sesong.

– Jeg har det vondt nå, det tror jeg alle med RBK-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på, sier han til Eurosport, før han fortsetter:

Helland

I TRØBBEL: Pål André Helland, her avbildet i pressesonen i en kamp tidligere i år.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi må begynne å vinne fotballkamper. Det er litt sånn, når det lugger og klabber litt, at det er typisk at han (Brynhildsen) scorer det sykeste målet jeg har sett live på en fotballkamp. Det er honnør til dem, for etter dét klarer vi ikke å skape noe. Halve laget vil slå langt og halve laget vil spille. Vi må ta «samling i bånn». Det skal ikke se sånn ut når du skal spille for Rosenborg, sier Helland.

Press etter elendig åpning

Allerede har presset på trener Eirik Horneland og hans menn vært stort etter de to første Eliteserie-kampene.

Tapet mot Bodø/Glimt (i mars) og en tam uavgjort-forestilling mot Odd hjemme sist helg er ikke godt nok for et kravstort trønderpublikum.

Og presset kommer trolig bare til å øke i omfang i uken som kommer.

Selvkritisk Horneland

RBK-trener Horneland sier til NRK at det opplevdes som en trøblete kamp. Han sier «ja, det er klart», på spørsmål om han er bekymret over trøndernes situasjon, spesielt når de ikke har vunnet på tre kamper i serien.

– Hva skal du gjøre i tiden som kommer?

– Vi må skape et lag som henger sammen. Vi henger ikke sammen. Det er for enkelt å score på oss, og vi produserer for lite. Og vi har ingen klar identitet, synes jeg, sier han, og svarer slik på om han forventer et tøft trykk fra mediene og supportere i tiden som kommer.

– Det sier seg selv. Det er naturlig, sier Horneland.

Saken fortsetter under bildet.

Horneland

PRESSET: RBK-trener Eirik Horneland, her på Nadderud søndag kveld.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ellevilt brassespark

«Det sykeste målet» Helland har sett live, og som ble starten på Rosenborgs elendighet på Nadderud søndag kveld, kom på stillingen 1-1 i det 56. minutt. Da fikk Stabæk frispark. Ballen ble slått mot Madis Vihmann ved bakerste stolpe.

Stabæk-forsvareren nikket ballen tilbake i feltet. Der stod Ola Brynhildsen klar. Han tok sats og valgte å brassesparke ballen. Da han reiste seg fikk han se den gå via tverrliggeren og i mål bak en sjanseløs André Hansen i RBK-buret.

– Det er ikke så mye å si. Det er bare å se på målet, det. Jeg er fornøyd. Jeg øver på det på trening, så det er deilig at det går inn i en sånn kamp, sier 19-åringen til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Brynhildsen

FOR EN SCORING! Under hardt press brassesparker Stabæks Ola Brynhildsen inn 2-1 mot Rosenborg på Nadderud.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En fantastisk scoring. Men Stabæk var ikke ferdige der.

For bare 11 minutter senere satte Franck Bolí inn 3-1 etter en perfekt kontring. Det ble også sluttresultatet. De siste minuttene sang Stabæk-fansen «rykker ned» i retning Rosenborgs spillere, ledere og supportere.

Lite finspill

Søndagens Nadderud-matte inviterte ikke akkurat til finspill. Det gikk utover kvaliteten i pasningsspillet til begge lag i store perioder av kampen. Tidvis kunne det kjennes som ballen var mer i luften enn på gressteppet i innledningen.

Derfor var det ikke mye som skjedde i de to boksene de første 28 minuttene. Riktignok scoret RBKs Alexander Søderlund i det 24. minutt, men dommeren blåste korrekt for en dytt i ryggen i feltet i forkant.

Bohinen-scoring

I stedet smalt det i andre enden like før halvtimen var spilt. Hjemmelagets høyreback, Ronald Hernández, slo et godt innlegg inn i Rosenborgs 16-meter.

Der stod Emil Bohinen klar, skjøt på hel volley, og fikk se ballen gå via ryggen til Tore Reginiussen og videre i mål bak en forfjamset Hansen.

Rosenborg svarte tre minutter før pause ved Tore Reginiussen på en dødball fra Pål André Helland.

Men målscoreren var tydelig på at han ikke var helt fornøyd med laget i pauseintervjuet med Eurosport. Han mente «det laget som ville mest, det ville vinne til slutt».

Saken fortsetter under bildet.

RBK

GA HÅP: Tore Reginiussen utlignet for Rosenborg like før pause.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Uten seier på tre runder

Det så ikke ut til at Rosenborg forstod det da de kom ut til de siste 45 minuttene. For Brynhildsen scoret som nevnt på brassespark, før Boli satte inn 3-1.

For trønderne klarte aldri å svare med scoring de siste drøye tjue minuttene. Helland var nærmest med et frispark i stolpen på overtid.

Men i det store og hele ble det egentlig stillingskrig, mange balltap og lite kvalitet. Dermed står Rosenborg uten seier på de tre første rundene i årets Eliteserie.

– Det er litt energiløst og vi klarer ikke å gjøre de tingene vi var enige om. Det er litt kjipt, men vi er Rosenborg og vi vet hva som skal til. Vi skal heve oss til neste uke, sier RBK-spiss Alexander Søderlund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal