Full krise: Haaland og Dortmund er ute av mesterligaen

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund blir ikke å se i åttedelsfinalen i mesterligaen. Nå venter europaligaen i stedet.

Marco Reus

SMELL: Borussia Dortmund er ute av mesterligaen.

Sporting ble for sterke for Borussia Dortmund da de slo tyskerne 3-1 i Portugal. Med dagens tap er Dortmund nå på tredjeplass i gruppe C, med tre poeng opp til Sporting. Problemet er at portugiserne leder på innbyrdes, og det betyr at gultrøyene ikke kan ta seg videre til åttedelsfinalen.

Nå må Haaland og co. forberede seg på å spille torsdagskamper i europaligaen. Det er neppe det de så for seg før sesongen.

– Det er veldig skuffende. De har gjort det ganske bra i ligaen, men her har det gått fullstendig skeis. Dermed blir det europaliga for Haaland til våren, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Frustrert Haaland

Haaland sliter fortsatt med skade, og var ikke med verken fra start eller på benken. Han har vært ute av spill siden det ydmykende 0-4-tapet for Ajax i oktober. Nordmannen kan sannsynligvis ikke spille en fotballkamp igjen før etter nyttår.

TV 2-ekspert tror at den skaden spilte inn på Dortmunds svake resultater i mesterligaen.

– Den ble ødeleggende. De var ganske gode i første oppgjør, og utvisningen av Hummels (hjemme mot Ajax) var veldig tvilsom, sier Morten Langli, som mener at de har hatt litt marginer mot seg også.

Erling Braut Haaland

UTE: Erling Braut Haaland skal spille europaligaen i 2022.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Sporting leverte noen sterke minutter da en halvtime var spilt. Etter 30 minutter satte Pedro Goncalves inn 1-0 for de hvite og grønne. Og ikke mange minuttene var samme mann farlig frempå igjen, og sikret 2-0 før pause ved et vakkert langskudd.

Det ble etter hvert også ampert i Lisboa. Dortmund-profil ble tydelig irritert i en duell med en Dortmund-spiller. Etter knuffing og krangling valgte dommer å utvise Can.

Champions League - Group C - Sporting CP v Borussia Dortmund

KAOS: Det ble etter hvert svært ampert mellom de to lagene.

Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Det klarte ikke Haaland å skjønne noe av, i hvert fall ikke etter å ha sett de første reprisene.

– Hva gjorde Emre? Jeg så ingenting, skrev Haaland, før han slettet meldingen noen minutter senere.

Haaland
Foto: ErlingHaaland / Twitter

Dortmund svarte for sent

Like etter skulle marerittkvelden bli komplett. Dan-Axel Zagadou var for tøff med Paulinho i feltet, og etter en VAR-sjekk dømte dommer straffespark til Sporting. Da Concalves bommet på straffesparket, men Pedro Porro satte returen, var det ingen vei tilbake for Dortmund.

Donyell Maalen klarte imidlertid å redusere til 1-3 på overtid. Dortmund forsøkte å holde oppe presset, for en 2-3-scoring ville betydd en liten teoretisk sjanse for avansement. Men det lot seg altså ikke gjøre.

Haaland blir dermed stående med én scoring i turneringen. Forrige sesong endte han på hele ti scoringer – flest i mesterligaen foran giganter som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Det kan også hende at Haaland har spilt sin siste mesterligakamp for Dortmund. Nordmannen har blitt koblet til en rekke klubber, og det sies at blant annet Real Madrid og Manchester City er interessert i storscoreren.

Selv om det ble en forferdelig slutt i mesterligaen, så kan gultrøyene glede seg over at de fortsatt er med i kampen om å vinne tyske Bundesliga. De ligger kun ett poeng bak seiersvante Bayern München.

Det er Ajax som slår følge med Sporting til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Utelatt fra Sveriges Davos-tropp

  Charlotte Kalla blir ikke å se under verdenscuprennene i langrenn i sveitsiske Davos kommende helg.

  Det er klart etter at Det svenske Skiforbundet offentliggjorde troppen mandag.

  – Vi har i fellesskap lagt en plan som innebærer trening på hjemmebane de neste ti dagene, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson i en pressemelding.

  Kalla ble nummer 39 på ti kilometer fri teknikk på Lillehammer lørdag.

  – Jeg vet jeg har mer å by på, og med en kortere treningsperiode håper jeg at kroppen responderer godt i framtidige konkurranser. Det er bare å like situasjonen, lade opp og komme tilbake, sier Kalla selv.

  Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Moa Hansson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Moa Olsson og Emma Ribom skal representere Sverige på kvinnesiden i Sveits.

  I Davos er det sprint fri teknikk, samt 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Utestenger supporter for rasisme

  Brann-supporter er midlertidig utestengt fra klubbens kamper. Vedkommende er anmeldt for å ha kommet med rasistiske tilrop under kampen mot Bodø/Glimt.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider mandag.

  Brann-ledelsen opplyser at den ble gjort kjent med hendelsen underveis i kampen mot Glimt søndag. I etterkant skal det ha vært i dialog med politiet for å få bedre oversikt over hendelsesforløpet.

  «Som de andre klubbene i fotballen tar Brann sterk avstand fra rasisme og diskriminering, noe som markeres før avspark på alle eliteseriekampene. Hendelsen viser nok en gang at kampen mot rasisme og diskriminering fortsatt må stå høyt på agendaen», heter det i pressemeldingen.

  Supporteren er utestengt inntil videre.

  Brann opplyser at klubben vurderer å gå til anmeldelse av supporteren. Vedkommende skal ha kommet med trusler i sosiale medier rettet mot navngitte personer i Brann.

  Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Europacuptrekninger korona-stengt

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder trekningene til mesterligaen, Europaligaen, conferenceligaen og nasjonsligaen bak lukkede dører.

  Det gjelder trekningen av europacupene i sveitsiske Nyon 13. desember, og det gjelder trekningen av gruppene i nasjonsligaen for 2022/23-sesongen i Montreux i Sveits tre dager senere.

  Ingen av trekningene skjer med andre enn Uefas representanter til stede. Det Uefa bestemt, melder nyhetsbyrået DPA mandag.

  Grunnen skal være de strenge reiserestriksjonene sveitsiske myndigheter har satt i gang, etter at omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg som ild i tørt gress i Europa den siste tiden.

  I mesterligaen skal åttedelsfinalene bli trukket, mens i Europaligaen og conferenceligaen trekkes innledende runde inn til sluttspillet.

  Bodø/Glimt er ett av lagene som kan være en del av trekningen. Det skjer hvis Glimt ender på 2.-plass i sin gruppe i conferenceligaen. Da vil de trekkes mot lag som ender på 3.-plass i Europaligaen og kjempe om en plass i åttedelsfinalen av conferenceligaen.

  Dersom Glimt vinner sin gruppe, er de direkte kvalifiserte til åttedelsfinalen.

  Bodø/Glimt i i conferenceligaen
  Foto: Photo/Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal