Full forvirring om Selnæs - vet ikke om han må stå over landskampen

Helt siden kampen mot Aserbajdsjan har fotballforbundet prøvd å få et svar fra FIFA på om Ole Selnæs (22) må stå over møtet med San Marino i morgen.

ole

MÅ KANSKJE STÅ OVER: Ole Selnæs skal ha havnet i munnhuggeri med dommeren og må muligens stå over mot San Marino på tirsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Selnæs risikerer en karantene. FIFA har ennå ikke bekreftet noe rundt situasjonen i spillertunellen. Vi har purret flere ganger, og de har foreløpig lovet et svar på formiddagen i dag, sier Svein Graff, medieansvarlig for fotballandslaget.

Ved 14-tida møtte NRK landslaget igjen, men forbundet hadde fremdeles ikke fått noen avklaring fra FIFA. Graff varsler at siste nytt i saken vil komme på pressekonferansen med Per Mathias Høgmo senere i ettermiddag.

Dagen før neste VM-kvalifiseringskamp vet man derfor ennå ikke om midtbanespilleren får være med mot San Marino.

Uvanlig

Situasjonen Selnæs kan få karantene for skjedde etter kampen mot Aserbajdsjan på lørdag. I spillertunellen skal han ha havnet i munnhuggeri med dommeren.

Carsten Skjelbred i MAX-studio sa like etter kampen at de hadde fått beskjed om et rødt kort til Selnæs, men dette ble aldri bekreftet. Derimot skal munnbruken være omtalt i dommerrapporten, og dette kan gi en karantene.

Det er dét fotballforbundet har prøvd å få en klarhet i de siste dagene.

En relativt uvanlig situasjon, som etter det NRK erfarer skyldes at kamprapporten skal ha vært noe uklar og skrevet på en annen måte enn man pleier å gjøre i slike situasjoner.

FIFA har drøyd med å komme med et svar, og man er derfor rett og slett ikke sikker på om Selnæs får en karantene.

Fra før er det kjent at Stefan Johansen må stå over San Marino-kampen fordi han fikk gult kort både mot Tyskland og Aserbajdsjan.

Tirsdag formiddag kom beskjeden om at Rosenborg-spiller Fredrik Midtsjø er hentet inn i Norges tropp.

Misfornøyd med dommeren

Også på søndagens pressekonferanse sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han ikke visste hva utfallet i Selnæs-saken ville bli.

– Det blir spennende å se, sa han.

Selnæs var åpenbart svært misfornøyd med dommeren etter tapet for Aserbajdsjan.

Etter kampen skal han ha tatt opp dette med dommeren, og diskusjonen skal ha gått forholdsvis hett for seg. Også landslagets assistenttrener Martin Foyston skal ha vært involvert i situasjonen, ifølge Dagbladet.

Spesielt reagerte Selnæs på frisparket Aserbajdsjan fikk tildelt i forkant av scoringen.

– Siden jeg blir spurt, må jeg si at det (dømmingen) er noe av det dårligste jeg noen gang har opplevd, uten at vi skal skylde på det, sa Selnæs til MAX rett etter kampslutt lørdag.

Siste nytt

 • Ackermann etappevinner i Vueltaen

  Sam Bennett syklet først over mål på den 9. etappen av Vuelta a España, men mistet seieren etter at TV-bildene viste at han dyttet Emils Liepins.i feltet tidligere på etappen. Dermed gikk seieren til Pascal Ackermann fra Tyskland.

  Ackermann
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal