Hopp til innhold

Full forvirring etter bittert spurttap: – Det er ekstra surt

Edvald Boasson Hagen var på vei mot sin første etappeseier på fem år, men ble tatt igjen med 300 meter igjen til mål. Etterpå ble det full forvirring om han tok over den gule trøya.

Edvald

SURT: Det ble et bittert tap på oppløpet for Edvald Boasson Hagen onsdag.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Boasson Hagen rykket sammen med Taco Van Der Hoorn (Intermarché) og Magnus Cort Nielsen (EF) og dannet et tremannsbrudd som kom seg løs fra hovedfeltet tidlig på onsdagens beinharde brosteinsetappe i Tour de France.

Senere kom også Simon Clarke, Neilson Powless og Alexis Gougeard seg løs og opp til trioen i tet.

I finalen sto det mellom den originale bruddtrioen og Powless. Sistnevnte satte inn støtet med en kilometer igjen. Boasson Hagen satt i fremste posisjon og ristet på hodet.

Rudsbygdingen kom på slutten og tok igjen Powless med 500 meter igjen. Men nordmannen stivnet og tapte i spurten til Simon Clarke som vant på målfoto med Taco Van Der Hoorn.

– Jeg kjente at det her går, men så stivna jeg totalt med 300-400 meter igjen. Det var surt. Det var en bra dag i bruddet, vi samarbeida bra. Det var surt. Skulle vært enda kaldere og venta, men jeg var sikker på at det var kjørt, sier Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

– Jeg er skuffa over at jeg ikke går helt til topps, men jeg er fornøyd med at jeg er der oppe, sier dagens tredjemann.

Se oppløpet her:

Gul trøye-forvirring

Etter målgang var det full forvirring om Boasson Hagen hadde fått en trøstepremie med å kjøre seg inn i gul trøye.

På TV 2s sending kunngjorde først kommentatorene at nordmannen hadde tatt den gule trøya for første gang, men TV 2s kommentatorer regna dessverre feil.

Boasson Hagen er nå nummer tre i sammendraget, 14 sekunder bak Wout Van Aert som beholdt trøya.

– Det er ekstra surt. Det var ikke i min villeste fantasi. Jeg skulle gjerne hatt den, sier rudsbygdingen konfrontert med sammendraget av TV 2.

Dagens etappe besto av nesten 20 kilometer med brostein og etappen har blitt sett på som den første etappen som kunne skille mellom sammenlagtkanonene.

Tour de France

MÅLFOTO: Simon Clarke (t.h.) vant så vidt foran Taco van der Hoorn.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Skapte luke til rivalene

Og den sjansen ville ikke fjorårsvinner Tadej Pogacar gå fra seg. Der hovedkonkurrentene i Jumbo-Visma viste styrke i går, var det sloveneren som viste styrke i dag.

På det avgjørende brosteinspartiet tre mil før mål sprengte Pogacar feltet og begynte å jakte inn forspranget til Boasson-Hagens gruppe.

Erkerival Primoz Roglic og Jonas Vingegaard i Jumbo-Visma var sjanseløse på å følge og Pogacar fikk en stor luke.

Dansken måtte bytte sykkel hele tre ganger, men holdt best unna av Jumbo-Visma-rytterne og har et forsprang på lagkompisen Roglic.

Før etappen fortalte Boasson Hagen til TV 2 at han hadde håp om å komme med i et brudd på dagens etappe.

– Vi har ambisjon om å hjelpe Peter Sagan så godt som mulig, men også være klare til å være med i brudd hvis det går av gårde, sa nordmannen til kanalen.

Boasson Hagen har hatt en tung sesonginnledning og skulle egentlig ikke være med under årets Tour de France. Han ble tatt ut på TotalEnergies-laget i siste liten.

Etappen gikk fra Lille til Arenberg og er på 157 km.

Les også Storlag ransaket dagen før Tour de France-starten: – Repetisjon av kjente hendelser

Denmark Cycling Tour de France Police Raids

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal