Full etterforskning av voldssiktet toppidrettsutøver

Politiet har startet full etterforskning av toppidrettsutøveren som i helgen ble siktet for vold mot samboeren sin.

John Christian Elden

John Christian Elden er kvinnens bistandsadvokat.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det var samboeren selv som ringte til politiet og tilkalte hjelp ved 3-tiden natt til lørdag.

Mens den unge kvinnen ble fraktet til sykehus for behandling, ble toppidrettsutøveren pågrepet av politiet og måtte tilbringe resten av natten i arresten.

Avhørt lørdag

Etter avhør lørdag ettermiddag ble han sluppet ut. I mellomtiden har det lokale politiet satt i verk full etterforskning og siktet mannen etter bestemmelsene om familievold i straffeloven.

– Vi har sikret tekniske spor på åstedet og vil gjennomføre avhør av kvinnen og av vitner i dagene framover, sier Robert Bekkevold, straffesaksansvarlige ved det lokale lensmannskontoret som etterforsker saken.

Politiet opplyser at det ikke har vært registrert noen forhold ved den aktuelle adressen.

Kvinnen ble avhørt på stedet før hun ble kjørt til Akershus universitetssykehus på Lørenskog natt til lørdag. Hun ble utskrevet søndag kveld.

Kvinnens bistandsadvokat John Christian Elden sier det er politiet som har opprettet anmeldelse ut fra det de selv observerte av situasjonen natt til lørdag.

Forbundet vil ikke kommentere

Kvinnen skal gi nærmere forklaring senere i uken når hun er i stand til det.

– Hun har ingen kommentarer å komme med nå. Hun tas vare på av sine kjære og nære, sier Elden til NRK, og legger til:

– Vi vet politiet prioriteter grov hjemmevold, og er sikre på at de vil løse denne saken til hennes beste.

Toppidrettsutøveren har representert Norge i mesterskap.

NRK har vært i kontakt med utøverens forbund. De har hatt møter om saken i dag, men vil ikke kommentere saken eller hva de vil gjøre med den videre.

Den siktede mannen har ifølge politiet fått oppnevnt forsvarer. Advokaten har ikke vært tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag.

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal