NRK Meny
Normal

Fryser antall utlendinger

Eliteserien i ishockey har vedtatt å fryse antall utlendinger kommende sesong.

Vålerenga hockey
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

NRK vet at 5 klubber stemte for, og at fire stemte i mot å fryse antall utlendinger

Klubbene og forbundet ble tidligere enige om å senke antall utlendinger for å heve nivået på norske spillere. De siste årene har de kuttet en utlending for hver sesong, men i år fryser de altså.

- Jeg føler at det ikke er nok gode norske spillere til å holde nivået oppe i ligaen, sier Vålerenga-back Lars Erik Lund, som er fornøyd med at antall utlendinger ikke blir mindre.

Begrensninger på målvakter

Norges ishockeyforbund har også bestemt seg for å begrense antall utenlandske målvakter.

Fra neste sesong må enten første- eller andre-keeperen være norsk.

Det er på tide mener Lars Erik Lund:

- Hvis man ser litt rundt på andre-keeperne som står bak en del av de gode utlendingene, så er det begrenset. Men det er i hvertfall et steg i riktig retning, for å få opp norske keepere, og det trenger vi.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal