Frykter indre organer er skadet

Aksel Lund Svindal kommer ikke til å kjøre de fire verdenscuprennene i Beaver Creek denne uken etter et stygt fall i utfortraseen tirsdag.

Aksel Lund Svindal
Foto: RICK WILKING / REUTERS

Det var like før mål at uhellet var ute for verdenscuplederen

Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende. Han ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus.

- Et kutt i skinka er så langt og dypt at legene her på sykehuset i Vail har bestemt seg for å undersøke det mer inngående på operasjonsbordet. De frykter at indre organer kan være skadet, sier lege Ola Rønsen.

- Trenger tid

Ola Rønsen sier at han trenger litt tid før han kan kjøre renn igjen. Det betyr at han ikke kommer til å kjøre noen av de fire rennene i Beaver Creek, der det er superkombinasjon torsdag, super-G, utfor og storslalåm resten av uken.

- Jeg kan ikke gi deg noen fullstendig rapport om de skadene Svindal har pådratt seg, for han er fortsatt i undersøkelsesmodus, men det er konstatert tre små brudd i nese og kjeve. Kjevebruddet virker stabilt, men en ansiktskirurg vil rette opp neseskaden. I tillegg har han store kutt og sårskader i ansiktet, sa Rønsen til NTB i telefonen fra Vail.

Kutt bekymrer

Svindal har ikke pådratt seg hodeskader utover det som han kunne melde om. Det er heller ingen skade på nakke, rygg eller bekken, men det dype kuttet i venstre skinke bekymrer.

- Det som er sikkert er at det ikke kommer til å bli noen kjøring på Svindal her i Beaver Creek, men utover det, er det lite jeg kan si, for jeg har ingen endelig oversikt over skadene han har pådratt seg, fortalte Rønsen

Langt kutt på baksiden av leggen

Folk fra Atomic-fabrikken, skifabrikanten til Lund Svindal, kunne tidligere på kvelden fortelle at han hadde pådratt seg et 12-13 centimeter langt kutt på baksiden av venstre legg.

Det var den skarpe stålkanten på skien som hadde kuttet ham opp.

Aksel Lund Svindal

Lund Svindal ble tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til sykehus.

Foto: Nathan Bilow / AP

Leder verdenscupen

Det var i hvert fall ingen tvil om at verdenscuplederen var temmelig mørbanket, der han lå på båren og ble brakt til sykehus med ambulanse.

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen etter to seire i løpet av de fire første rennene.

Han gikk til topps i storslalåmrennet i verdenscupåpningen i Solden for en måned siden, og sist helg vant han en suveren seier i super-G-rennet i Lake Louise.

Siste nytt

 • Ramos fikset seier i slitekamp

  Real Madrid slet borte mot Athletic Bilbao, men da de trengte det som mest, scoret Sergio Ramos på straffe - igjen. Det var hans femte mål på syv kamper. De hvitkledde vant 1-0 og har nå syv poeng ned til Barcelona som har én kamp mindre spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Berge nær ny nettkjenning

  Sheffield Uniteds Sander Berge var nær ved å sende bortelaget i ledelsen mot Burnley, men avslutningen innenfor 16-meteren gikk rett i blokka. Senere tok vertene ledelsen ved James Tarkowski, men ti minutter før slutt utlignet John Egan for de hvitkledde. Dermed ble det poengdeling på Turf Moor.

  Sander Berge
  Foto: PETER POWELL
 • Håper stjerneduo blir værende

  Kontraktene til David Alaba og Thiago Alcántara går ut om ett år. Stjerneduoen har blitt ryktet til flere storklubber, men trener Hansi Flick håper begge blir, skriver NTB. – Jeg kommer definitivt til å gjøre alt for å beholde de to kvalitetsspillerne i klubben. Jeg vet at det ikke blir enkelt å beholde Thiago, sier trener Hansi Flick.

  Alaba
  Foto: INA FASSBENDER

Sendeplan

Kl. Program Kanal