NRK Meny
Normal

– En slik kamp vil være en katastrofe

Erik Nilsen i Norges Bokseforbund frykter Cecilia Brækhus blir latterliggjort om hun møter tungvekteren Sonya Lamonakis (97 kilo).

Cecilia Brækhus og Sonya Lamonakis (innfelt)

Teamet rundt Cecilia Brækhus utelukker ikke at det kan bli en kamp mot 97 kilo tunge Sonya Lamonakis (innfelt). Nå frykter flere eksperter at det kan bli en ny «sirkuskamp» for Brækhus.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sonya Lamonakis

97 kilo tunge Sonya Lamonakis kan bli Cecilia Brækhus' neste motstander. Men da i en kamp uten VM-belter på spill.

NRK.no kunne lørdag avsløre at Cecilia Brækhus' team har konkrete planer om å forsøke å få til et møte mellom Brækhus og den storvokste bokseren i selveste Madison Square Garden.

Når Erik Nilsen, påtroppende generalsekretær i Norges Bokseforbund, får høre om den mulige kampen, går telefonrøret varmt.

– Dette er en katastrofe ut ifra et boksemessig perspektiv, sier Nilsen.

– Kan bli latterliggjort

Han frykter Cecilia Brækhus vil dumme seg ut om hun stiller opp til kamp mot den greskfødte bokseren fra USA.

De to bokserne har en vektforskjell på over 30 kg, men ifølge Lamonakis selv kan hun være interessert i å stille opp i en eventuell kamp.

– Klart det. Skal vi møtes på en vekt midt i mellom kanskje? skriver Lamonakis i en e-post til NRK.no.

– Hvis dette skjer, kommer Cecilia Brækhus til å bli totalt latterliggjort. En kamp som dette ville ikke vært boksing - det ville vært sirkus, raser Nilsen, som knapt tror det er sant at Brækhus-leiren vurderer å møte en tungvekter.

– Vi husker alle hvordan helgens kamp mot Mia St. John ble mottatt, sier Nilsen.

Han tenker på kampen der den norske jenta gjorde kort prosess med 45 år gamle Mia St. John. Oppgjøret ble av mange døpt en «tullekamp».

– Høres forferdelig tung ut

Ingrid Egner

Ingrid Egner tror ikke en kamp mot Sonya Lamonakis blir en spennende kamp.

Foto: NRK

Ingrid Egner er en av de som er kritisk til den kampen. Hun er en av Norges beste amatørboksere på kvinnesiden.

Hun har seks NM-gull, og har tatt bronse og sølv i EM.

– Det var som et utdrikningslag. Mia St. John var sjanseløs, sier hun.

Egner kjenner ikke til Sonya Lamonakis, men hun er overrasket over at Brækhus vurderer å gå en kamp mot henne.

– Hun høres forferdelig tung ut. Jeg tror ikke det blir en spennende kamp. Men det er viktig å huske på at boksing også er show. Det er business og sponsorer innblandet. Det kan også være for å få fotfeste og publisitet i USA.

Må møte dårligere motstandere

Egner mener Cecilia Brækhus har et problem siden det finnes så få motstandere på hennes nivå.

Nylig la Brækhus ønskemotstander i flere år, amerikanske Holly Holm opp , og det finnes ikke mange kvinnelige boksere på Brækhus' nivå - i hvert fall ikke i noenlunde samme vektklasse. Dermed må bokseren av og til møte boksere som Mia St. John, og kanskje Sonya Lamonakis, rett og slett for å få bokset nok kamper.

Brækhus-leiren forstår kritikken

– Det er sjelden hun møter motstandere på sitt nivå og får vist hvor god hun egentlig er. Skulle hun kun møtt boksere som var gode nok, hadde hun bare fått bokset annet hvert år. Samtidig er det viktig å gå mange kamper, dermed må hun møte boksere under hennes nivå, sier Ingrid Egner.

Cecila Brækhus' promotor Nisse Sauerland skjønner godt at ekspertene er kritiske til et eventuelt møte mellom Lamonakis og Brækhus.

– Det er altfor tidlig å vurdere hvorvidt den kampen kommer til å finne sted eller ikke. Men du vet aldri i boksing, sier Sauerland til NRK.no

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal