Hopp til innhold

– Et år med forberedelser kan ende i dass

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Med fem strake pallplasser i verdenscupen, reiser Magnus Moan til prøve-VM i Falun. Der frykter han bingoforhold.

Magnus Moan

Magnus Moan hang med hodet etter å ha tapt spurten i Holmenkollen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter mange skuffende mesterskap, fikk kombinertløperen fra Trondheim med seg individuelt sølv og laggull fra OL i Sotsji. Jakten på et individuelt mesterskapsgull fortsetter under VM i Falun neste år.

Der frykter Moan et ublidt gjensyn med forhold som kan gjøre konkurransene til ren bingo, noe han allerede har opplevd mange ganger i karrieren.

– Vi må forberede oss på at det blir litt tilbake til bingomesterskap for hoppere og kombinertløpere. Det er vanvittig mye vind der, og det har jeg begynt å forberede meg på.

– Hvordan forbereder man seg på det?

– Man må takle at et år med forberedelser kan ende i dass, som jeg liker å kalle det. Når du sitter på bommen og vet at du kan i verste fall 2,5 i ræva ut hoppet, da har du ikke en sjanse uansett hvor gode forberedelser du har gjort i forkant, påpeker Moan.

Fem pallplasser på rad

Kommende helg er det prøve-VM i Falun, der Moan aldri har vært. Så den fryktede vinden er ikke selvopplevd.

– Men vi så det da verdenscuphopperne var der, og ikke minst under VM i 1993, sier Moan – som samtidig understreker at han ikke tar sorgene på forskudd.

Så har han da også god grunn til å være rimelig fornøyd med tingenes tilstand. For sesongen har vært en opptur.

Lørdag ble Moan nummer to i Holmenkollen, hans femte pallplass på rad i verdenscupen. Seier har det imidlertid ikke blitt siden i Schonach før jul. Det skyldes både fysiske forutsetninger og mental innstilling, mener Moan.

Ikke sulten nok

– Jeg blir litt for fornøyd når jeg kommer opp i ledergruppa. Jeg tenker at «nå kommer jeg på pallen». Jeg må bli bedre på å gå enda mer i kampen og virkelig ikke gi meg før jeg er i mål, sier Moan, som prøvde seg på en spurt mot tyske Johannes Rydzek lørdag.

– Var du bedre på det før, for noen år tilbake var du jo en mann alle fryktet i avslutninger?

– Det vil jeg si at jeg var. Jeg har vært med i gamet såpass lenge at jeg må finne meg en ny måte å bli sulten nok på. Jeg føler det var lettere før, erkjenner Moan.

Samtidig bekrefter han at langrennsformen ikke er hundre prosent. Det var den heller ikke under OL i Sotsji.

Syk etter Seefeld

Årsaken er sjukdommen som inntraff etter verdenscupen i Seefeld i midten av januar.

– Etter Seefeld skulle jeg legge tre uker med mye mengde. Elleve av de dagene lå jeg i senga. En periode med virus i kroppen setter deg dessverre for mye tilbake. Det som har reddet meg er at fra mai til Seefeld-helga trente jeg hver dag. Forrige sesong var jeg sjuk fem uker i den samme perioden, sier Magnus Moan, som føler seg trygg på én ting.

– Når jeg er hundre prosent, er jeg fortsatt den beste langrennsløperen.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal