Frykter at brødrene skal stå i veien: – Tøft å få plass til tre

OSTRAVA (NRK): Henrik Ingebrigtsen har slått hardt tilbake etter skaden, men innser at det også neste år kan bli vrient å få konkurrere mot de beste i verden på distansen han helst vil løpe.

Henrik Ingebrigtsen

UTÅLMODIG: Henrik Ingebrigtsen har ingen tid å miste, og vil komme i gang med oppkjøringa til 2019-sesongen så fort som mulig.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skulle ikke gå an at Henrik Ingebrigtsen kom tilbake på sitt gamle toppnivå denne sesongen etter operasjonen i låret i juni i fjor. I sommer vurderte han å legge opp.

I helga avsluttet han en sesong som endte med EM-sølv på 5000 meter, årets beste tid i Europa på 3000 meter og årets nest beste tid i Europa på 5000 meter.

– På mange distanser har jeg egentlig sprunget mye bedre enn det jeg kunne håpe på, men jeg ville gjerne ha sprunget fortere på 1500-meter. Det er egentlig der jeg måler meg, sier han til NRK.

– Ikke mye plass igjen

Mannen med gull, sølv og bronse i EM på 1500 meter fikk ikke innpass på favorittdistansen i et eneste Diamond League-stevne.

Det håper han endrer seg neste år, men skepsisen ligger der:

– Selvfølgelig er det tøft å få plass til tre Ingebrigtsen i hvilket som helst felt. Hvis det er 15 plasser og vi skal ha tre av dem, så er det ikke så veldig mye igjen til resten av verden, erkjenner Henrik Ingebrigtsen.

Akkurat nå er det ingen tvil om at begge brødrene står adskillig høyere i kurs hos stevnearrangørene. Filip og Jakob Ingebrigtsen har henholdsvis tredje- og fjerdeplass på verdensstatistikken på 1500-meter i år.

Filip har dessuten bronse fra VM i fjor, mens Jakob er regjerende europamester.

– Når det gjelder Filip og Jakob er det «no discussion», dem vil alle ha, forteller Daniel Wessfeldt, som er agenten som skaffer Ingebrigtsen-guttene plass i de største stevnene.

brødre

FOR MYE AV DET GODE: Det blir lite plass til sterke løpere fra resten av verden hvis Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen skal løpe de samme løpene i Diamond League.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Håp

Henrik Ingebrigtsen står med den 32. beste tiden i verden på 1500 meter i 2018, og er følgelig i en helt annen situasjon.

– Henrik hadde litt problemer i år med å komme inn på 1500, for han hadde ikke gjort noen tid, han var i rehabilitering, og det kan ikke en arrangør ta hensyn til, påpeker Wessfeldt.

Han tror likevel det er håp for pioneren i familien i 2019.

– Rundt om i verden begynner det å bli noe unikt med tre brødre, det er viden kjent, så det er sikkert mange som kan ta alle, så lenge de er rimelig kvalifisert. Så hvis Henrik kommer opp litt til, og det tror jeg han gjør, da er det ingen som sier at de ikke kan være i samme løp, sier Wessfeldt.

Henrik Ingebrigtsen vet hva som skal til for å gjøre agentens jobb lettere; en kanontid allerede i mai 2019. Forberedelsene starter umiddelbart.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal