Frykter at brødrene skal stå i veien: – Tøft å få plass til tre

OSTRAVA (NRK): Henrik Ingebrigtsen har slått hardt tilbake etter skaden, men innser at det også neste år kan bli vrient å få konkurrere mot de beste i verden på distansen han helst vil løpe.

Henrik Ingebrigtsen

UTÅLMODIG: Henrik Ingebrigtsen har ingen tid å miste, og vil komme i gang med oppkjøringa til 2019-sesongen så fort som mulig.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skulle ikke gå an at Henrik Ingebrigtsen kom tilbake på sitt gamle toppnivå denne sesongen etter operasjonen i låret i juni i fjor. I sommer vurderte han å legge opp.

I helga avsluttet han en sesong som endte med EM-sølv på 5000 meter, årets beste tid i Europa på 3000 meter og årets nest beste tid i Europa på 5000 meter.

– På mange distanser har jeg egentlig sprunget mye bedre enn det jeg kunne håpe på, men jeg ville gjerne ha sprunget fortere på 1500-meter. Det er egentlig der jeg måler meg, sier han til NRK.

– Ikke mye plass igjen

Mannen med gull, sølv og bronse i EM på 1500 meter fikk ikke innpass på favorittdistansen i et eneste Diamond League-stevne.

Det håper han endrer seg neste år, men skepsisen ligger der:

– Selvfølgelig er det tøft å få plass til tre Ingebrigtsen i hvilket som helst felt. Hvis det er 15 plasser og vi skal ha tre av dem, så er det ikke så veldig mye igjen til resten av verden, erkjenner Henrik Ingebrigtsen.

Akkurat nå er det ingen tvil om at begge brødrene står adskillig høyere i kurs hos stevnearrangørene. Filip og Jakob Ingebrigtsen har henholdsvis tredje- og fjerdeplass på verdensstatistikken på 1500-meter i år.

Filip har dessuten bronse fra VM i fjor, mens Jakob er regjerende europamester.

– Når det gjelder Filip og Jakob er det «no discussion», dem vil alle ha, forteller Daniel Wessfeldt, som er agenten som skaffer Ingebrigtsen-guttene plass i de største stevnene.

brødre

FOR MYE AV DET GODE: Det blir lite plass til sterke løpere fra resten av verden hvis Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen skal løpe de samme løpene i Diamond League.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Håp

Henrik Ingebrigtsen står med den 32. beste tiden i verden på 1500 meter i 2018, og er følgelig i en helt annen situasjon.

– Henrik hadde litt problemer i år med å komme inn på 1500, for han hadde ikke gjort noen tid, han var i rehabilitering, og det kan ikke en arrangør ta hensyn til, påpeker Wessfeldt.

Han tror likevel det er håp for pioneren i familien i 2019.

– Rundt om i verden begynner det å bli noe unikt med tre brødre, det er viden kjent, så det er sikkert mange som kan ta alle, så lenge de er rimelig kvalifisert. Så hvis Henrik kommer opp litt til, og det tror jeg han gjør, da er det ingen som sier at de ikke kan være i samme løp, sier Wessfeldt.

Henrik Ingebrigtsen vet hva som skal til for å gjøre agentens jobb lettere; en kanontid allerede i mai 2019. Forberedelsene starter umiddelbart.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018