Frykter at brødrene skal stå i veien: – Tøft å få plass til tre

OSTRAVA (NRK): Henrik Ingebrigtsen har slått hardt tilbake etter skaden, men innser at det også neste år kan bli vrient å få konkurrere mot de beste i verden på distansen han helst vil løpe.

Henrik Ingebrigtsen

UTÅLMODIG: Henrik Ingebrigtsen har ingen tid å miste, og vil komme i gang med oppkjøringa til 2019-sesongen så fort som mulig.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skulle ikke gå an at Henrik Ingebrigtsen kom tilbake på sitt gamle toppnivå denne sesongen etter operasjonen i låret i juni i fjor. I sommer vurderte han å legge opp.

I helga avsluttet han en sesong som endte med EM-sølv på 5000 meter, årets beste tid i Europa på 3000 meter og årets nest beste tid i Europa på 5000 meter.

– På mange distanser har jeg egentlig sprunget mye bedre enn det jeg kunne håpe på, men jeg ville gjerne ha sprunget fortere på 1500-meter. Det er egentlig der jeg måler meg, sier han til NRK.

– Ikke mye plass igjen

Mannen med gull, sølv og bronse i EM på 1500 meter fikk ikke innpass på favorittdistansen i et eneste Diamond League-stevne.

Det håper han endrer seg neste år, men skepsisen ligger der:

– Selvfølgelig er det tøft å få plass til tre Ingebrigtsen i hvilket som helst felt. Hvis det er 15 plasser og vi skal ha tre av dem, så er det ikke så veldig mye igjen til resten av verden, erkjenner Henrik Ingebrigtsen.

Akkurat nå er det ingen tvil om at begge brødrene står adskillig høyere i kurs hos stevnearrangørene. Filip og Jakob Ingebrigtsen har henholdsvis tredje- og fjerdeplass på verdensstatistikken på 1500-meter i år.

Filip har dessuten bronse fra VM i fjor, mens Jakob er regjerende europamester.

– Når det gjelder Filip og Jakob er det «no discussion», dem vil alle ha, forteller Daniel Wessfeldt, som er agenten som skaffer Ingebrigtsen-guttene plass i de største stevnene.

brødre

FOR MYE AV DET GODE: Det blir lite plass til sterke løpere fra resten av verden hvis Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen skal løpe de samme løpene i Diamond League.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Håp

Henrik Ingebrigtsen står med den 32. beste tiden i verden på 1500 meter i 2018, og er følgelig i en helt annen situasjon.

– Henrik hadde litt problemer i år med å komme inn på 1500, for han hadde ikke gjort noen tid, han var i rehabilitering, og det kan ikke en arrangør ta hensyn til, påpeker Wessfeldt.

Han tror likevel det er håp for pioneren i familien i 2019.

– Rundt om i verden begynner det å bli noe unikt med tre brødre, det er viden kjent, så det er sikkert mange som kan ta alle, så lenge de er rimelig kvalifisert. Så hvis Henrik kommer opp litt til, og det tror jeg han gjør, da er det ingen som sier at de ikke kan være i samme løp, sier Wessfeldt.

Henrik Ingebrigtsen vet hva som skal til for å gjøre agentens jobb lettere; en kanontid allerede i mai 2019. Forberedelsene starter umiddelbart.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal