- Det blir et vindu for folk fra hele verden som kan komme til Kina og forstå det kinesiske folk, sier Ma Junping, en butikkeier i en trang gate bak Tiananmen-plassen i Beijing.
Perspektivet hans er et ekko av kommentarene fra akademikere og andre eksperter som har opptrådt på TV-skjermen i program etter program i sendingene til kinesisk rikskringkasting etter tildelingen fredag kveld kinesisk tid.
Kommentarene ble kombinert med fotoreportasje av gledestrålende folkemengder som hyllet Den internasjonale olympiske komiteens avgjørelse.
Taiwan-støtte
Beslutningen om å gi OL til Beijing får støtte fra en rekke andre land og byer i Asia. Fra Taiwan meldes det at beslutningen styrker optimismen og svekker trusselen om alvorlig konflikt eller krig med Kina.
- For industrien og handelen er dette som å kjøpe en forsikringspolise om at Kina ikke vil invadere Taiwan på sju år, skriver tabloidavisen Forente Dagsnyheter.
Hongkongs aviser applauderte Beijings seier, men understreket at den kommunistiske stormakten nå må rydde opp i bruddene på menneskerettighetene.
Vestlig sprik
Fra vestlige land er reaksjonene mer delte, fra raseri over avgjørelsen til håp om en bedre framtid for Kina.
- Presidenten mener olympiaden er en idrettshendelse, ikke en politisk. Men når det er sagt, blir det en mulighet for Kina til å vise seg som en moderne nasjon, sa Ari Fleischer, talsmann for Det hvite hus.
Andre amerikanske politikere mener Kina ikke burde fått lekene på grunn av brudd på menneskerettigheter. I Paris oppfordrer organisasjonen Reportere uten grenser til boikott og kaller OL-tildelingen et fryktelig tilbakeslag i kampen for menneskerettighetene.
PR-glede
Blant dem som klapper hverandre fornøyd på ryggen etter avgjørelsen i Moskva fredag er reklamefirmaene som solgte budskapet om Beijing-OL til verden. Bak det glatte snakket og de brede smilene sto en formidabel reklamemaskin bemannet av folk fra to reklamebyråer, det amerikanske Weber Shandwick Worldwide og det britiske Bell Pottinger.
- Hele øvelsen har vært en kommunikasjonsprosess mellom øst og vest, sier Carol Chu, datter av næringslivslederen David Chu i Hongkong, og hovedrådgiver for Beijings OL-komite. Det er ikke kjent hvor mye PR-arbeidet har kostet, men det er klart at man snakker om store millionbeløp.