NRK Meny
Normal

– Har ikke trua på det jeg driver med

TOBLACH (NRK): Heidi Weng sliter med selvtilliten før Tour de Ski – og savner Marit Bjørgens rygg å gå bak.

Heidi Weng

SKUFFET: Der det i fjor gikk lett som en lek, føler Heidi Weng hun nå må kjempe hver meter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. To pallplasser i enkeltrenn – samt det som etter alt å dømme ville vært en pallplass i minitouren i Kuusamo, om hun ikke hadde gått i mål en runde for tidlig.

Likevel er det en bekymret Heidi Weng som mandag reiser hjem for å forberede seg til Tour de Ski.

– Akkurat nå har jeg ikke helt trua på det jeg driver med, sier Weng til NRK etter å ha avsluttet førjulsvinteren med en fjerdeplass på den klassiske 10-kilometeren i Toblach.

– En annen Weng

– Det er ikke en lek, som det var i fjor. I fjor var det en annen Weng på start. Da ble jeg ikke stiv og ting gikk av seg selv. Nå må jeg kjempe fra start til mål og har lyst til å gå i mål etter én runde. Det er et eller annet som er rart, kroppen vil liksom ikke helt, utdyper hun.

Weng understreker at hun er fornøyd med resultatene til nå i vinter. Hun føler seg bare ikke så rå som hun hadde håpet.

Ikke liker hun å snakke om det, heller. Heidi Weng vet nemlig at det ikke hjelper å svartmale situasjonen.

Savner Bjørgen

Selv peker hun på én mulig forklaring – savnet av Marit Bjørgen. Weng tror det rett og slett går på teknikken løs at hun mangler sitt forbilde på trening.

– Det er en fryd å gå bak Marit. Jeg har lært veldig mye av henne, og nå mangler jeg henne på trening. Da går det tungt, konstaterer hun.

Heidi Weng har de to siste sesongene vært nummer tre i Tour de Ski. Og Weng har ikke gitt opp håpet om å finne formen før vinterens tour, som starter 1. januar.

– Jeg har ikke fått ut det jeg er god for. Jeg håper endelig formen kommer til Tour de Ski, fastslår hun.

– Kan snu fort

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland regner fortsatt Weng som en av Therese Johaugs største utfordrere.

– Prestasjoner henger sammen med mental tilstand, så det er aldri gunstig å ikke ha trua på seg sjøl. Sånn sett betyr det nok mye for Weng å få en god start. Da kan det snu seg fort, sier Aukland, som ikke føler Weng har åpnet sesongen svakt.

– Heidi har gode resultater. Men avstanden opp til Johaug føles nok veldig stor, og det kan være frustrerende, påpeker Aukland.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag