– Har ikke trua på det jeg driver med

TOBLACH (NRK): Heidi Weng sliter med selvtilliten før Tour de Ski – og savner Marit Bjørgens rygg å gå bak.

Heidi Weng

SKUFFET: Der det i fjor gikk lett som en lek, føler Heidi Weng hun nå må kjempe hver meter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. To pallplasser i enkeltrenn – samt det som etter alt å dømme ville vært en pallplass i minitouren i Kuusamo, om hun ikke hadde gått i mål en runde for tidlig.

Likevel er det en bekymret Heidi Weng som mandag reiser hjem for å forberede seg til Tour de Ski.

– Akkurat nå har jeg ikke helt trua på det jeg driver med, sier Weng til NRK etter å ha avsluttet førjulsvinteren med en fjerdeplass på den klassiske 10-kilometeren i Toblach.

– En annen Weng

– Det er ikke en lek, som det var i fjor. I fjor var det en annen Weng på start. Da ble jeg ikke stiv og ting gikk av seg selv. Nå må jeg kjempe fra start til mål og har lyst til å gå i mål etter én runde. Det er et eller annet som er rart, kroppen vil liksom ikke helt, utdyper hun.

Weng understreker at hun er fornøyd med resultatene til nå i vinter. Hun føler seg bare ikke så rå som hun hadde håpet.

Ikke liker hun å snakke om det, heller. Heidi Weng vet nemlig at det ikke hjelper å svartmale situasjonen.

Savner Bjørgen

Selv peker hun på én mulig forklaring – savnet av Marit Bjørgen. Weng tror det rett og slett går på teknikken løs at hun mangler sitt forbilde på trening.

– Det er en fryd å gå bak Marit. Jeg har lært veldig mye av henne, og nå mangler jeg henne på trening. Da går det tungt, konstaterer hun.

Heidi Weng har de to siste sesongene vært nummer tre i Tour de Ski. Og Weng har ikke gitt opp håpet om å finne formen før vinterens tour, som starter 1. januar.

– Jeg har ikke fått ut det jeg er god for. Jeg håper endelig formen kommer til Tour de Ski, fastslår hun.

– Kan snu fort

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland regner fortsatt Weng som en av Therese Johaugs største utfordrere.

– Prestasjoner henger sammen med mental tilstand, så det er aldri gunstig å ikke ha trua på seg sjøl. Sånn sett betyr det nok mye for Weng å få en god start. Da kan det snu seg fort, sier Aukland, som ikke føler Weng har åpnet sesongen svakt.

– Heidi har gode resultater. Men avstanden opp til Johaug føles nok veldig stor, og det kan være frustrerende, påpeker Aukland.

Siste nytt

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Selvkritisk etter 10,77

  Den nye sprintstjernen Sha'Carri Richardson vant 100-meteren i USATF Golden Games i Walnut, California på 10,77 etter å ha løpt på 10,74 i forsøket.

  Likevel var 21-åringen selvkritisk etter finalen, som gikk i en motvind på -1,2 meter i sekundet. Starten ble også avbrutt flere ganger.

  – Jeg hadde definitivt ventet en annen tid og en annen gjennomføring, sa hun umiddelbart etter løpet.

  Richardson har årsbeste i verden på 10,72, som gjør henne til den sjette raskeste gjennom tidene. Med to løp under 10,8 på én kveld i California, seiler hun opp som storfavoritt før OL i Tokyo. Og ambisjonene er skyhøye:

  – Hver gang jeg går på banen ønsker jeg å skrive historie. Hver gang jeg går på banen skal være utrolig. Alle får bare holde øynene åpne, sa Richardson.

  Sha'Carri Richardson
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal