NRK Meny
Normal

Frustrert Tutta

En 2. plass på LPGA-touren gjør mange fornøyd. Men ikke Suzann Pettersen.

Suzann Pettersen
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

I helga spilte hun seg inn til sin andre 2. plass på 3 uker og kunne sette nye 1,2 millioner kroner inn på konto. Men en seier mangler hun fortsatt. Og det frustrerer Norges store golfstjerne.

- Ja, det er klart. Jeg gir meg selv vanvittige mange sjanser. Men jeg setter ikke puttene når jeg absolutt må og da vinner du ikke noen turneringer her ute. Det er bittert og skuffende akkurat nå når man er så nære men ikke greier å ta det helt ut, sier en skuffet Pettersen til NRK.

Ny sjanse i helga

Med to 2.-plasser og hele fem topp 10-plasserinegr så langt denne sesongen viser at 28-åringen er på gang etter store omveltninger på utstyrs- og støtteapparatsiden det siste året. Så sportssjefen i Norges Golfforbund Frode Scheie er ikke i tvil om at årets første LPGA-seier er like om hjørnet.

- Jeg tror Tutta kommer til å vinne før sommeren. Det er jeg helt overbevist om. Hun jobber så uttrettelig og målrettet at det kommer garantert, lover han.

Pettersen er allerede på plass i New York hvor neste helgs turnering skal spilles. Der skal hun prøve å finne nøkkelen til seierssuksess.

- Teknikken rundt puttingen er jeg egentlig veldig fornøyd med. Men det er det å finne den rette settingen oppi hodet og hvor man er mest effektiv. Og bruke en positiv energi på det som skjer i oppladningen og underveis. Så det sitter nok mellom ørene, sier hun med et smil.

Og at hun nå er tent på en seier er det ingen tvil om. På hennes Twitter står det i dag: Come on magic!!! Hard work pays of!

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting