Frustrert Sundby reiser hjem etter jaktstarten til full medisinsk utredning

DOBBIACO (NRK): Martin Johnsrud Sundby kjenner ikke igjen sin egen kropp, men går likevel jaktstarten i morgen.

Sundby

REISER HJEM: Martin Johnsrud Sundby reiser hjem for å finne ut hva som er galt med kroppen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Selv i en treningsperiode skal jeg være piggere enn det jeg er nå, sier Sundby.

Han har hatt en skuffende sesongåpning denne vinteren. I de første rennene møtte han sin overmann i form av Johannes Høsflot Klæbo. I dag endte han nesten minuttet bak Simen Hegstad Krüger, som vant 15 kilometeren i fri teknikk.

Sundby fikk riktignok 15 sekunder i tillegg på tiden siden han tjuvstartet. Etter løpet stakk han til skogs.

Torgeir Bjørn kjenner ikke Martin igjen i forhold til hvordan han har gått de siste sesongene.

– Han har sett veik ut. Han går dårligere teknisk enn vanlig, sier Bjørn.

-Jeg kjenner ikke igjen kroppen min, sier Sundby.

Endrer planen

– Jeg har en kropp som ikke svarer slik jeg vil om dagen. Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer over lengre tid i en OL-sesong, så nå må jeg over på en ny plan, sier han.

Planen var opprinnelig å bruke jula i Davos. Etter jaktstarten i morgen drar han i stedet hjem for å sjekke helsa.

– Jeg må finne ut hvordan den fysiske tilstanden er. Så må jeg nesten ta det der ifra. Jeg tror ikke det er riktig for meg å fortsette å dunke på mellomhøyde nå i hvert fall.

– Hva skal du sjekke?

– Jeg må se om ting er som det skal. Jeg skal sjekke om jeg har hatt sykdom i kroppen. Jeg skal ta en rutinesjekk med blodprøver og fysiske tester. Det har ikke kjent ut så bra i det siste.

Sundby

– KROPPEN FUNGERER IKKE: Sundby reiser hjem for å finne ut hva som er galt.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Det kjennes dødt ut

Sundby føler han ikke kjenner igjen sin egen kropp og er usikker på hva som kan være årsaken.

– Jeg har ikke kjent meg bra i noen skirenn i år egentlig. Jeg har vært et stykke unna der jeg vet jeg kan være. Fysisk så kjennes det dødt ut, men jeg har tenkt at det har vært en del av planen. Det er vanskelig å si hvorfor ting ikke stemmer.

Bjørn mener det ikke er fare for OL, han tror derimot Sundby kan dra nytte av en pause i romjula.

– Det kan vise seg at dette faktisk kan være gunstig for Martin. Hvis han må stå over Tour De Ski får han bygget seg opp til mesterskapet, og kanskje få det individuelle gullet som han mangler,

Sundby sier det kan bli aktuelt å stå over Tour De Ski.

– Det dummeste jeg kunne gjort hadde vært å fortsette å kjøre på. Jeg er ikke bekymret for OL, men jeg må inn på rett spor igjen, sier Sundby som sier det kan bli aktuelt å stå over Tour De Ski om testresultatene ikke er bra nok.

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal