Hopp til innhold

Frustrert Ruud i opphetet dommerdiskusjon: – Hva er det som skjer?

Årets US Open endte med en fiasko for Casper Ruud, som røk ut i en femsettsthriller mot kinesiske Zhizhen Zhang (nummer 67 i verden) i runde to natt til torsdag norsk tid.

Kineseren vant kampen 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6–2.

Underveis i kampen var det en frustrert nordmann ute på banen. Etter at han vant det fjerde settet 6–0 og virkelig hadde funnet flyten, forlot Zhang banen for å skifte klær.

Drøyt syv minutter etter siste ballveksling i det fjerde settet, kom Zhang tilbake og det tok ytterligere et snaut minutt før Ruud servet i gang det femte settet.

Der brøt Zhang umiddelbart, og etterpå gikk Ruud bort til dommeren. Der fanget TV-sendingen opp hva nordmannen sa:

– Hvis det går over tre minutter, så starter klokka å tikke. Hvert 30. sekund du ikke er klar, så får jeg et poeng. Er det ikke slik det fungerer, eller tar jeg helt feil?

– Det var den andre gangen og jeg er veldig sikker på at det gikk over tre minutter. Da må jeg vente, for det er han som kontrollerer alt. Han kan tilsynelatende komme tilbake så sent han vil, for det er ingen advarsel her. Hva er det som skjer?

På tribunen ble det pipekonsert, men Ruud fortsatte:

– Så hvorfor gjør du ikke noe? Du følger reglene så klart til tider, og andre ganger bryr du deg ikke en dritt, sa han.

På pressekonferansen etter kampen forklarer Zhang at han måtte bytte «alt» av klærne.

– T-skjorten, sokkene, alt, sier han.

Ruud ble selv spurt om hva han hadde snakket med dommeren om.

– Det er bare litt vanskelig å holde tritt med reglene til tider. Det var store endringer i toalett/klesskifte-reglene etter 2021, sier han.

Da innførte ATP-touren at man kun ha en toalettpause i løpet av en kamp og at spillet vil fortsette hvis spilleren ikke er tilbake i tide.

I Grand Slam-turneringene, som US Open er en del av, er det ITF (det internasjonale tennisforbundet) som er ansvarlig for reglene. Der er det noe annerledes regler for herrene ettersom kampene spilles best av fem sett. Der er det tillatt med to toalettpauser, hvorav den andre kun tas etter tredje sett. Også her vil det bli poengstraff hvis spilleren ikke er klar i tide. Totalt har spilleren lov til å bruke fem minutter fra han kommer seg til toalettet. Samtidig står det i reglene at klær som T-skjorter, sokker og sko bør skiftes ute på banen.

– Jeg var inne i rytmen, jeg vant det fjerde settet 6–0 og jeg ønsket å holde det gående. Jeg måtte vente i seks-syv minutter, for det tar litt tid å komme inn i rommet, så er det fem minutter inne i rommet, så må han komme tilbake til banen. Det var bare seks-syv minutter hvor jeg gikk rundt og gjorde ingenting. Jeg mistet kanskje flyten min der og det er frustrerende, sier han.

En skuffet Ruud faller nå minst til en niendeplass på verdensrankingen. I fjor tok han seg helt til finalen i US Open.

Du kan se alt fra US Open på Discovery+.

Video: Bilder fra Eurosport Norge/Discovery+.

Siste nytt

 • Rivaloppgjør i Belgia uten bortefans til 2025

  Ingen bortesupportere får komme inn på stadion under oppgjørene mellom Standard Liege og Anderlecht i belgisk fotball i flere år fram i tid.

  Klubbene opplyser om beslutningen i sine mediekanaler mandag.

  Siden 2017 har fire kamper mellom lagene blitt stoppet grunnet supportertrøbbel. Sist torsdag skjedde det i åttedelsfinalen i cupen. I etterkant har klubbene måttet ta grep for å hindre at slikt skjer igjen.

  «Til tross for sikkerhetstiltak, endte «Clasico» med vold og store materialistiske ødeleggelser», heter det i uttalelsen mandag.

  Dermed har de bestemt at ingen bortefans får komme inn på stadion i kampene mellom lagene i hvert fall fram til slutten av 2024/25-sesongen. (NTB)

  Standard Liege - Anderlecht
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Mer trøbbel for Manchester United - stjerner syke

  Verken Marcus Rashford eller Anthony Martial var å se på mandagens Manchester United-trening. Det er dårlig nytt før tirsdagens skjebnekamp mot Bayern München i Mesterligaen.

  Ifølge flere journalister som er tett på de røde djevlene, deriblant Andy Mitten, glimret både Rashford og Martial med sitt fravær på mandagens økt. Årsaken skal være sykdom.

  Martial spilte fra start da Manchester United ble ydmyket hjemme mot Bournemouth lørdag ettermiddag. Rashford kom inn fra benken inn 0-3-tapet.

  Tirsdag skal Uniteds Mesterliga-skjebne besegles. De må slå Bayern München i den siste gruppespillskampen, og samtidig håpe på poengdeling i oppgjøret mellom FC København og Galatasaray.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Manchester City
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Skiskytter testet positivt for korona - forlater samling

  Marthe Kråkstad Johansen har testet positivt for covid-19 og forlater landslagssamlingen. Hun går dermed ikke verdenscuprenn i Lenzerheide den kommende helgen.

  Det opplyser Norges Skiskytterforbund i en pressemelding mandag ettermiddag.

  – Det er selvsagt veldig kjedelig, og vi skulle gjerne hatt henne med videre til Lenzerheide, sier Per Arne Botnan, sportssjef i skiskytterforbundet.

  Johansen erstattes av Førde IL-løperen Karoline Erdal.

  – Karoline leder IBU Cup for kvinnene og har prestert veldig bra så langt i sesongen. Vi ser frem til å ønske henne velkommen inn i troppen og ønsker samtidig Marthe god bedring så lenge, sier Botnan.

  Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Marit Ishol Skogan, Emilie Kalkenberg og Ingrid Landmatark Tandrevold er de andre kvinnene som skal i aksjon i Lenzerheide den kommende helgen.

  Marthe Kråkstad Johansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal