Hopp til innhold

Frustrert Jerv-trener i strupen på NFF: Hevder de ikke trodde på smitteutbrudd

Jerv-trener Arne Sandstø går knallhardt ut mot NFFs håndtering av smitteutbruddet i Grimstad-klubben. Han hevder de ikke ble trodd av forbundet.

Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Haugesund

REAGERER: Arne Sandstø går hard ut mot Norges Fotballforbund etter kamputsettelsene.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Jeg reagerer med mistro, fordi de mener andre lag fusker, derfor tror de vi også fusker. Koronatestene er reelle, og vi har hatt koronatreninger. Det var som å bli satt to år tilbake i tid, sier Sandstø.

For selv om Jerv vant etter sen 1-0-scoring i Grimstad, var ikke Jerv-treneren bare fornøyd etter kampen.

De har nettopp kommet tilbake etter et koronautbrudd i laget. Først måtte de utsette eliteseriekampen mot Molde, som skulle blitt spilt for en uke siden. Tirsdag ble det også bestemt at cupkampen mot Odd må utsettes.

Det er veldig overraskende og skuffende. Det mest skuffende er at vi ikke blir trodd når vi har gigautfordringer i troppen. Det er ni måneder til neste runde. Er det så vanskelig? tordner Sandstø.

Hevder de fikk beskjed gjennom media

Ifølge Sandstø fikk Jerv beskjed om utsettelsen via mediene, mens Odd hadde fått beskjed fra NFF-hold to timer før dem.

Det er veldig skuffende. Veldig skuffende. Det holder ikke, man kan ikke behandle lag på den måten der. Man må stole på folk. Så det har vært utfordrende å få sene beskjeder.

Les også: Dønnum legger seg flat etter bråket: – Tullete av meg

Aron Dønnum
Aron Dønnum

Han legger til at selve dialogen med forbundet har vært utfordrende.

Man sitter med et inntrykk av at de ikke tror oss når vi har åtte med positiv tester. Ikke bare tester de positivt, men de har symptomer også. Vi var ti mann på trening inntil nylig, sier Jerv-treneren.

NRK har vært i kontakt med konkurransedirektør i forbundet Nils Fisketjønn. Han har ikke anledning til å kommentere saken lørdag kveld.

Sandstø forteller videre at de måtte bruke seks juniorspillere på trening for å i det hele tatt kunne spille elleve mot elleve. De har i tillegg måttet spille i grupper tidvis.

Ligger nest sist

Han mener at det ikke nødvendigvis er likt for alle lag når det gjelder slike utfordringer.

Det er skuffende at et forbund vi stoler på behandler oss på den måten, og jeg tviler på det hadde skjedd med et av de store lagene på den måten. Det gjør det enda skuffende, sier Sandstø.

Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Haugesund

VANT: Jerv tok en sjelden seier mot Haugesund lørdag.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Seieren mot Haugesund er kun Jervs tredje i lagets første sesong på øverste nivå i norsk fotball. Med ti poeng ligger de fremdeles nest sist på tabellen. Haugesund holder 13.-plassen, men har to kamper mer spilt.

Jerv hadde ikke vunnet en fotballkamp i Eliteserien siden 2. påskedag.

Siste nytt

 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Svensk ishockeylegende rammet av ALS

  Den tidligere svenske ishockeyprofilen Börje Salming har fått konstatert nervesykdommen ALS. han har spilt over 1000 kamper i toppligaen NHL.

  Til Expressen tidligere i år åpnet 71-åringen opp om problemer med å prate og at han skulle gjennom en utredning for å finne ut av problemet. Overfor nyhetsbyrået TT bekrefter han at han har fått en ALS-diagnose.

  – Jeg har fått en beskjed som har forstyrret livet for meg og familien. De tegnene jeg hadde, viste seg å være ALS. På et øyeblikk ble alt forandret, sier han.

  – Jeg vet ikke hvordan dagene fremover kommer til å bli, men jeg forstår at det vil bli de største utfordringene jeg har hatt hittil i livet, fortsetter Salming.

  ALS er en svært alvorlig sykdom som angriper nervene helt til man er fullstendig lam. Det finnes ingen livreddende medisin for sykdommen, men det finnes medisin som gjør at man kan leve lengre.

  Salming er en av Sveriges største ishockeyspillere gjennom tidene og slo gjennom i starten av 1970-tallet. (NTB)

  SALMING
  Foto: Lars Pehrsson / NTB
 • Giggs' ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

  Ryan Giggs' ekskjæreste, Kate Greville, ble plassert i vitneboksen i rettssalen i Manchester onsdag. Der sa hun at følte seg som en slave i forholdet.

  Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag er annen dag Greville forklarer seg i retten. Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold.

  Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

  Onsdag ble Greville plassert i vitneboksen og forhørt av Giggs' advokater. Der forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar posisjon, og sa videre at hun følte seg som en slave.

  – Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

  Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs, og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

  – Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

  Giggs' advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks. (NTB)

  Ryan Giggs
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste