Frustrert Hegerberg: – Vi klarer ikke å holde mer enn to pasninger i laget

OSLO/APELDOORN (NRK): Norge står med 9 mål på 11 kamper under Martin Sjögren, men mot Danmark mandag må Ada Hegerberg & co nette minst tre ganger.

Trening etter kampen mot Belgia under EM fotball kvinner.

DAGEN DERPÅ: Ada Hegerberg (t.v.) på landslagets trening i Apeldoorn dagen etter Belgia-tapet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har jo ikke scoret tre mål i en kamp hittil, så det er en utfordring i seg selv, sier Ada Hegerberg dagen etter 0-2-tapet mot Belgia.

Norge står uten både mål og poeng så langt i mesterskapet, men kan gå videre dersom Nederland slår Belgia samtidig som de norske jentene selv slår Danmark med minst tre mål.

– Vi må først og fremst bli enige om hva som må forbedres til den neste kampen. Det er et kollektivt ansvar, sier Lyon-spilleren.

Diskuterer internt

Etter de tre siste landskampene har Hegerberg i intervjuene etter kampslutt varslet at prestasjonene må diskuteres internt - senest etter Belgia-tapet torsdag kveld.

– Jeg lufter det som trengs i en spillegruppe, så har man forskjellig ansvar i et lag. Det handler om at vi spillere må ha en god relasjon. Det gjelder i med- og motgang, sier Hegerberg.

– Hvor har dere størst forbedringspotensial?

– Vi klarer ikke å holde mer enn to pasninger i laget. Det blir det vanskelig å følge opp resten også. Jeg vet ikke om det er fordi vi har vanskelig for å finne hverandre, men det er upresist. Vi må diskutere faktorene som gjør at vi kan løfte oss mot Danmark.

Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia

– Hvordan vil du oppsummere din egen prestasjon i EM?

– Vi kommer til få muligheter, og da må man ta vare på de mulighetene man får, men de har ikke helt vært der enda. Nå må vi nullstille og omstille slik at jeg er klar når sjansen dukker opp igjen, svarer Hegerberg.

Dagen derpå

Det var god stemning, latter og smil på landslagets trening dagen derpå. Martin Sjögren var klar på at han nå kun har fokus på Danmark, og de minst tre målene som må scores mandag.

– Vi har en mulighet til å gå videre, så nå gjelder det å legge bort de andre tankene og gripe halmstråene som finnes. Men vi må gjøre en bedre prestasjon mot Danmark, sier landslagssjefen til NRK.

– Grunnen til de ikke klarer mer enn to pasninger i laget er at laget er smalt og prøver å finne Ada og Caroline (Graham Hansen) sentralt i mellomrommet hele tiden. Der er det trangt, og motstanderen tar dem ut. Norge ønsker bredde i angrep med sine backer, men klarer ikke holde ballen lenge nok i laget til at de lykkes med dette, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m og 1500 m
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m menn
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner