Frustrert etter motgang – nå har «Moi» fått forklaringen

OLIVA (NRK): Mohamed «Moi» Elyounoussi (24) sliter med å vinne tillit i Southampton, men det er helt uaktuelt for lynvingen å se etter noe nytt til sommeren.

Elyounoussi

KLAR: Mohamed Elyounoussi melder seg kampklar for Norge til tross for få Premier League-minutter i beina.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg får virkelig testet meg mentalt – hva jeg står for, så jeg tar det bra, sier Elyounoussi til NRK.

Fra å ha herjet på vingen i Basel, står Elyuonoussi nå med 700 minutter fordelt på 15 kamper i Premier League – og ingen målpoeng.

Tendensen har vært enda klarere under manager Ralph Hasenhüttl, som har gitt «Moi» kun én sjanse fra start og fire innhopp på 16 seriekamper.

Likevel er det samme mann som har styrket troen til Elyounoussi.

Slitt med fysisk spill

24-åringen forteller at manageren nylig kom bort til ham etter en treningsøkt og tok en prat om utviklingen.

– Han liker å se fremgangen når det kommer til fysiske dueller på trening, for det er kanskje dét det har stått litt på, sier Elyounoussi til NRK.

Elyounoussi

BRETTER OPP ERMENE: Mohamed Elyounoussi.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Vingen legger ikke skjul på at det har vært en «trå start», og han bruker ordet «frustrerende» overfor NTB.

Det er slett ikke uvanlig at nye spillere generelt, og tekniske spillere spesielt, bruker tid på å tilpasse seg i Premier League.

Det har heller ikke gjort det enklere at Southampton nå kjemper en desperat kamp om å unngå nedrykk.

– Jeg er ikke akkurat den spilleren som trykker til i dueller og er litt fysisk av meg, så jeg har kanskje litt å utvikle meg på når det kommer til den biten, forklarer «Moi».

I den samme samtalen ga manageren også klar beskjed om at Elyounoussi er en viktig del av planene hans.

Men nå handler alt om å beholde plassen.

– Jeg ser på det at det butter litt imot som motivasjon – det er nå jeg må vise meg frem. Det er nå jeg må vise litt hva jeg står for, sier «Moi».

Nøkkelspiller for Lagerbäck

Første mulighet kan komme allerede mot Spania lørdag. Bortsett fra to skadefrafall har Elyonoussi vært på banen i samtlige kamper under Lagerbäck.

Landslagssjefen trekker frem at «Moi» kan sin rolle veldig godt, noe som åpenbart er viktig for taktikeren.

– Vi må se om han er klar for å spille 90 minutter. Vi får vurdere treningene nå og snakke med ham om hvordan han føler seg, sier Lagerbäck.

Selv melder «Moi» seg klar til både Spania-oppgjøret og kampen for plassen i Southampton. 24-åringen, som skrev under på en femårskontrakt, sier det er helt uaktuelt å skifte beite.

– De har stor tro på meg, jeg har tro på meg selv, og jeg vet jeg kommer til å bli en nøkkelspiller der, så det er ingen grunn til å stresse og være utålmodig, sier «Moi».

Siste nytt

 • Rosenborg kan møte BATE

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 2. kvalrunde i mesterligaen, venter hviterussiske BATE Borisov eller polske Piast Gliwice som motstander. Det ble klart da trekningen av 2. kvalifiseringsrunde ble gjennomført i Sveits onsdag ettermiddag.

  Rosenborg
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tirsdag morgen kom meldingen om at tidligere UEFA-president Michel Platini var pågrepet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Nå er 63-åringen løslatt etter avhør hos franske Økokrim. – Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sier Platini.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal