Hopp til innhold

Frustrert Csiszar trekker seg etter kaos

Vålerenga-profilen Brede Csiszar går hardt ut mot måten moderklubben blir drevet på. Nå er det klart at han trekker seg fra ledervervet i klubben etter bare seks uker.

– Jeg tar sterkt avstand fra ansettelsesprosesser og hvordan man har behandlet spillere og trenere på og uten kontrakt. Dette er veldig fjernt fra mine verdier, og som jeg mener burde være fjernt fra Vålerengas verdier, sier Csiszar til NRK.

Det var nettstedet nitten.no som omtalte saken først.

35-åringen spilte over 500 kamper for Vålerenga fram til han la opp i 2019. Han mislikte sterkt at tidligere lagkamerat Steffen Søberg fikk beskjed på telefon at han var ferdig på Jordal – etter ti år i klubben.

– Det begynte å ringe noen varsellamper ved påsketider. Da ble Søberg-saken offentlig, i tillegg mistet vi Alexander Bonsaksen. Det kan kanskje virke som om det var da begeret rant over, men jeg hadde bestemt meg for å trekke meg fra styrevervet for to uker siden – etter forrige styremøte. Men jeg var såpass bekymret over hva som ville skje da at jeg følte at jeg ikke kunne. Det har bygget seg opp gradvis over tid, sier han.

– Hva tenker du om omdømme til Vålerenga Hockey nå?

– Det omdømmet har de kuttet pulsåren på, svarer han.

Vålerenga Hockeys ferske styreleder, Arnold Nybo, kommenterer kritikken slik i en SMS:

– Hans uttalelser om styrearbeidet i klubben etter seks ukers virke får stå for hans egen regning og deles ikke av meg som styrets leder i klubben, skriver han.

Vålerenga står for øyeblikket uten sportssjef, hovedtrener og sjef for U20-laget.

Eliteserien ishockey Vålerenga – Sparta Sarpsborg (2-0)
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste