Hopp til innhold

Frustrert Csiszar trekker seg etter kaos

Vålerenga-profilen Brede Csiszar går hardt ut mot måten moderklubben blir drevet på. Nå er det klart at han trekker seg fra ledervervet i klubben etter bare seks uker.

– Jeg tar sterkt avstand fra ansettelsesprosesser og hvordan man har behandlet spillere og trenere på og uten kontrakt. Dette er veldig fjernt fra mine verdier, og som jeg mener burde være fjernt fra Vålerengas verdier, sier Csiszar til NRK.

Det var nettstedet nitten.no som omtalte saken først.

35-åringen spilte over 500 kamper for Vålerenga fram til han la opp i 2019. Han mislikte sterkt at tidligere lagkamerat Steffen Søberg fikk beskjed på telefon at han var ferdig på Jordal – etter ti år i klubben.

– Det begynte å ringe noen varsellamper ved påsketider. Da ble Søberg-saken offentlig, i tillegg mistet vi Alexander Bonsaksen. Det kan kanskje virke som om det var da begeret rant over, men jeg hadde bestemt meg for å trekke meg fra styrevervet for to uker siden – etter forrige styremøte. Men jeg var såpass bekymret over hva som ville skje da at jeg følte at jeg ikke kunne. Det har bygget seg opp gradvis over tid, sier han.

– Hva tenker du om omdømme til Vålerenga Hockey nå?

– Det omdømmet har de kuttet pulsåren på, svarer han.

Vålerenga Hockeys ferske styreleder, Arnold Nybo, kommenterer kritikken slik i en SMS:

– Hans uttalelser om styrearbeidet i klubben etter seks ukers virke får stå for hans egen regning og deles ikke av meg som styrets leder i klubben, skriver han.

Vålerenga står for øyeblikket uten sportssjef, hovedtrener og sjef for U20-laget.

Eliteserien ishockey Vålerenga – Sparta Sarpsborg (2-0)
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Viking med borteseier i serieliga-kvalik

  Viking tok en svært sterkt borteseier med 2-1 over rumenske FCSB i kvalifiseringen til serieligaen torsdag. Rogalendingene ble presset godt i kampen.

  Kevin Kabran og Sondre Bjørshol scoret målene som sikret rogalendingene et flott utgangspunkt foran hjemmekampen neste uke.

  Det startet imidlertid tøft for de norske gjestene som fikk en tidlig kalddusj.

  Rumenerne gikk opp i ledelsen etter tre minutter ved Florinel Coman, men kun ett minutt senere var lagene like langt da Kabran utlignet. Etter en drøy halvtime sendte Bjørshol Viking i ledelsen, noe som holdt til seier.

  FCSB styrte store deler av kampen og presset Viking stort. Gjestene lå dypt, ofret seg i duellene og rensket unna det som kom mot dem.

  Til slutt kunne de juble for en svært sterk og viktig seier på vei mot et eventuelt gruppespill i serieligaen.

  Hjemmelaget kjempet lenge for uavgjort og et utgangspunkt foran neste ukes retur på kunstgresset, men Viking holdt unna og kunne juble til slutt.

  Sligo Rovers - Viking (1-0)
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB
 • Henriksen sikret bronse i EM-finalen: – Det føles utrolig deilig

  Med sitt fjerde kast på 79.45 meter sikret Eivind Henriksen sin første EM-medalje.

  – Det føles utrolig deilig. I dag var en ekstremt dårlig dag, for jeg hadde veldig vondt i knærne. Det er mye som jeg har trøblet med i mange år så er det litt nytt også. Jeg har konstant verk i scenen som fester seg til kneskåla. Det er vanskelig å få trykket til med beina når jeg skal kaste, sa 31-åringen.

  – Jeg følte etter VM at jeg hadde mulighet til å slå alle, fortsatte han.

  Henriksen har nå tatt tre mesterskapsmedaljer på ett år.

  Likevel sto han uten EM-medalje før dagens konkurranse. Fra tidligere kunne han vise til en femteplass som bestenotering fra EM i 2018.

  Med medalje i München tok Henriksen sin andre mesterskapsmedalje denne sommeren, for i juli tok han VM-bronse i Eugene.

  Dessuten er Oslo-utøveren den første norske utøveren til å ta en mesterskapsmedalje i sleggekast noensinne.

  Den jeveste medaljen i EM-finalen gikk til polske Wojciech Nowicki. Bak han kom ungarske Bence Halász.

  Halász satt ny bestenotering i finalen med lengden 80,92. Den polske vinneren kastet 82 meter blank.

 • Europa-skrell for Molde – tapte hjemme mot Wolfsberger

  Wolfsberger sjokkerte Molde da de vant 1-0 på bortebane etter scoring av Thai Baribo. Det østerrikske laget sikret seg dermed et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret i conferenceligaen.

  Molde har fått en marerittstart på den siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i conferenceligaen. Nå er de nødt til å vinne borte i Wolfsberg for å ta seg inn i turneringens gruppespill. (NTB)

  Fotball, Play off til UEFA Europa Conference League: Molde - Wolfsberger
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste