Hopp til innhold

Frustrert Csiszar trekker seg etter kaos

Vålerenga-profilen Brede Csiszar går hardt ut mot måten moderklubben blir drevet på. Nå er det klart at han trekker seg fra ledervervet i klubben etter bare seks uker.

– Jeg tar sterkt avstand fra ansettelsesprosesser og hvordan man har behandlet spillere og trenere på og uten kontrakt. Dette er veldig fjernt fra mine verdier, og som jeg mener burde være fjernt fra Vålerengas verdier, sier Csiszar til NRK.

Det var nettstedet nitten.no som omtalte saken først.

35-åringen spilte over 500 kamper for Vålerenga fram til han la opp i 2019. Han mislikte sterkt at tidligere lagkamerat Steffen Søberg fikk beskjed på telefon at han var ferdig på Jordal – etter ti år i klubben.

– Det begynte å ringe noen varsellamper ved påsketider. Da ble Søberg-saken offentlig, i tillegg mistet vi Alexander Bonsaksen. Det kan kanskje virke som om det var da begeret rant over, men jeg hadde bestemt meg for å trekke meg fra styrevervet for to uker siden – etter forrige styremøte. Men jeg var såpass bekymret over hva som ville skje da at jeg følte at jeg ikke kunne. Det har bygget seg opp gradvis over tid, sier han.

– Hva tenker du om omdømme til Vålerenga Hockey nå?

– Det omdømmet har de kuttet pulsåren på, svarer han.

Vålerenga Hockeys ferske styreleder, Arnold Nybo, kommenterer kritikken slik i en SMS:

– Hans uttalelser om styrearbeidet i klubben etter seks ukers virke får stå for hans egen regning og deles ikke av meg som styrets leder i klubben, skriver han.

Vålerenga står for øyeblikket uten sportssjef, hovedtrener og sjef for U20-laget.

Eliteserien ishockey Vålerenga – Sparta Sarpsborg (2-0)
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Frankfurt-direktør bekrefter Hauge-lån: – Den belgiske ligaen er ideell

  Eintracht Frankfurts sportsdirektør Markus Krösche røper at Jens Petter Hauge skal lånes ut til belgiske KAA Gent ut sesongen.

  – I Gent kan Jens Petter spille regelmessig fra start og også internasjonalt. Den belgiske ligaen er ideell fordi den ligner på Bundesliga når det gjelder intensitet og konkurranse, uttalte Krösche til Kicker ifølge Bulinews.

  Hauge ble kjøpt av den tyske storklubben så sent som i sommer etter å ha vært på lån hos dem forrige sesong fra Milan. Nordmannen har notert seg med tre mål og to assist på sine 37 kamper for klubben.

  22-åringen kan debutere for belgierne så tidlig som på torsdag, hvor Gent skal spille kvalifisering til Europa League mot Omonia Nikosia.

  Gent har fått en grei start på sesongen med to seiere og to uavgjort på sine fire første kamper og ligger på 4.-plass i ligaen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • Formel 1-reserve vant Formel E-tittelen

  Belgiske Stoffel Vandoorne vant sin første Formel E-tittel for det avgående Mercedes-laget i sesongens siste løp i Sør-Korea søndag.

  Belgieren vant foran Jaguars Mitch Evans med 33 poeng. Australieren var nødt til å vinne det siste løpet for sesongen for å sikre tittelen, men klarte ikke å bli bedre enn nummer åtte i sesongfinalen.

  Vandoorne kjørte for McLaren i Formel 1 mellom 2016 og 2018. Han er nå reservefører for det britiske Formel 1-laget.

  Mercedes, som tok sin andre strake konstruktørtittel, kunngjorde for et år siden at de vil forlate Formel E for å konsentrere seg om Formel 1.

  South Korea Formula E Auto Racing
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen – tangerte bestenoteringen

  Casper Ruud spilte seg opp fra 7.- til 5.-plass på ATP-rankingen etter han tok seg hele veien til semifinalen av ATP 1000-turneringen i Montreal denne uken. Det er en tangering av hans høyeste plassering på rankingen.

  Ruud nærmer seg med stormskritt sitt store idol – Rafael Nadal – som ligger på 3.-plass på rankingen.

  Daniil Medvedev topper rankingen foran tyske Alexander Zverev.

  Snarøya-gutten spiller sin neste turnering allerede denne uken i Cincinnati, Ohio. Der er han seedet som nummer fem, som betyr at han får walkover til andre runde. Der møter han enten italienske Lorenzo Sanogo eller amerikanske Ben Shelton. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste