NRK Meny
Normal

Frp sier nei til OL

Fremskrittspartiet vil ikke bevilge penger til et statsstøttet vinter-OL, uansett arrangørby.

Siv Jensen
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Dette kom fram under et ekstraordinært landsstyremøte i partiet tirsdag.

- Frp vil heller satse på eldreomsorgen og helsetilbudet enn å bruke 15 milliarder på et idrettsarrangement, sier Siv Jensen i en pressemelding.

Dette betyr at Frp vil gå imot statstøtte til et vinter-OL når saken skal behandles av Stortinget.

- Hvis formålet med OL i Norge er å markedsføre Norge som turistdestinasjon eller å få nye veger, vil vi få langt større effekt ved å heller investere direkte til det i stedet for å arrangere et OL, heter det i pressemeldingen.

Siste nytt

 • Citroën sparket Kris Meeke

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal