NRK Meny
Normal

Froome raser: – En tilskuer kastet urin på meg

Trakasseringen av Team Sky fortsetter i Tour de France. På lørdagens etappe skal sammenlagtleder Chris Froome (31) ha fått kastet urin på seg av en person langs løypen.

 Froome

SJOKKERT: Chris Froome hylles som verdens beste sammenlagtrytter, men må også finne seg i mye dritt fra tilskuere i Tour de France.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

– Det var en stor skuffelse for meg ute i løypen i dag. En tilskuer kastet en kopp urin mot meg og ropte «doper», sier Froome i et intervju med ITV.

Mannen i gul trøye viste seg igjen som den sterkeste av sammenlagtkandidatene på lørdagens 14. etappe fra Rodez til Mende.

Til tross for angrep fra både Nairo Quintana og Vincenzo Nibali, klarte ingen av Froomes rivaler å passere mållinjen før 31-åringen.

– Motbydelig

Likevel ble ikke etappen noen god opplevelse for Froome. Sky-kapteinen er - naturligvis - sjokkert over oppførselen til den nevnte tilskueren.

– Det er motbydelig oppførsel. Det er ikke i sportens ånd. Slik gjør man ikke. Vi jobber ekstremt hardt for å gjøre det vi gjør, og å gjøre noe sånt er ekstremt usportslig, sier Froome.

– Jeg er ikke i tvil om at det var urin. Og han kom helt opp i ansiktet mitt og skrek: «Doper! Doper!» fortsetter sammenlagtlederen.

LES SAKEN: Boasson Hagen hyller romkameraten etter seier: – Helt rått!

Knyttneveslag

Dette er ikke første gang en rytter får kastet urin på seg i Tour de France. I 2013 ble Mark Cavendish utsatt for samme skammelige oppførsel fra en tilskuer.

– Det er idioti. Det er trist at folk holder på sånn, sa Edvald Boasson Hagen til NRK den gang.

Når det samme nå har skjedd igjen i verdens største etapperitt, har man kommet til et punkt hvor nok er nok, mener Froome.

– Ja, absolutt! Ingen fortjener dette. Men det er ikke alle der ute som er ute etter oss. Absolutt ikke. Det er noen få, en minoritet, som ødelegger, sier Sky-rytteren.

Han er ikke den første rytteren i Sky som blir trakassert av tilskuere i årets Tour de France.

Tidligere denne uken fikk Richie Porte en knyttneve i magen av en tilskuer, og laget har også blitt buet på og fått ordet «dopere» ropt etter seg.

​​

Siste nytt

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal