Froome vil stoppe hetsen - offentliggjør tester

Tour de France-vinner Chris Froome følte seg forfulgt under etapperittet sist sommer. Nå legger han frem tester for å få slutt på dopingspekulasjoner.

Chris Froome

PUBLISERER TESTER: Chris Froome.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Chris Froomes vei til sin andre Tour de France-tittel var langt fra noen triumfferd. Han måtte tåle daglige dopingspørsmål og sterk misnøye fra publikum langs veiene.

Svarer med tester

Nå forsøker Froome å få slutt på dopingfokuset mot ham. For nå bekrefter Froome på sin twitter-profil at han skal legge ut uavhengige testresultater av fysiske tester han tok etter Tour de France i et forsøk på å stilne kritikerne.

– Som lovet skal jeg offentliggjøre resultatene og analysene av den uavhengige testingen jeg gjennomførte etter Tour de France, skriver Froome.

Laster Twitter-innhold

Han la også til denne tweeten:

Laster Twitter-innhold

Sterkt dopingfokus

Tidligere proffsyklist og TV-kommentator Laurent Jalabert gikk også langt i å antyde dopingspekulasjoner på fransk TV. Froome fulgte seg forfulgt og slo tilbake mot Jalabert.

Dopingfokuset var sterkt, spesielt i fransk media. Han ble også kastet urin på av tilskuere underveis mens han satt i gul trøye.

En video av Froome som syklet opp Mont Ventoux i 2013 på Youtube, som også inneholdt hans angivelige fysiske data, satte også fart i spekulasjonene sist sommer.

Ifølge The Telegraph mente Team Sky at syklistens sykkelcomputer var hacket. Men Froome vant etter en tøff kamp mot Nairo Quintana.

Siste nytt

 • Biles dropper flere øvelser

  Turndronningen Simone Biles dropper OL-finalene i sprang og skranke. Det er uklart om hun konkurrere igjen i Tokyo-lekene.

  USAs turnforbund opplyser om Biles' forfall i en uttalelse. Tidligere har hun trukket seg fra videre deltakelse i lagfinalen og den individuelle mangekampfinalen av hensyn til sin mentale helse.

  Lørdag kom beskjeden om at hun også står over søndagens turnfinaler. Da skal det deles ut medaljer i sprang og skranke.

  Biles er kvalifisert og kan stille i frittstående mandag og bom tirsdag. Hun vil evalueres daglig for å avgjøre om hun deltar.

  24-åringen har fire OL-gull og 19 VM-gull på merittlista. Hun vant fire gull og en bronse i Rio-lekene for fem år siden. Hun fikk sølv i lagkonkurransen i Tokyo selv om hun bare deltok i sprang.

  TAsWm5__wtA
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Spiller seg ut av medaljekampen

  Norges golfstjerne Viktor Hovland har fått en meget dårlig start på den tredje runden av OL-turneringa. Etter tre spilte hull er han allerede to over par, og Hovland har falt fra en 15. plass og helt ned til en 26. plass.

  Med det er han slik det står etter tre hull hele åtte slag bak ledende Xander Schauffele fra USA. Opp til medaljene begynner det også å bli en del slag, så med mindre Hovland snur trenden på runden sin kommer han til å spille seg ut av medaljekampen før avslutningsrunden søndag.

  De to første rundene er det starten som har vært god for Hovland, mens han har avsluttet dårlig. Derfor er det ekstra bekymringsfullt at nordmannen ikke får det til å stemme på de første hullene.

  Golf - Men's Individual - Final - Round 3
  Foto: Toby Melville / Reuters
 • Guttormsen skadet og ute av OL

  Sondre Guttormsen måtte trekke seg underveis i OL-konkurransen i stavhopp natt til lørdag. Nordmannen pådro seg en skade i låret midt i et hopp, og fikk tydelig svært vondt. En skuffet Guttormsen pakket deretter bagen og forlot stadionet. Han er dermed ute av OL. Guttormsen kom seg over 5.50 meter, men så skjedde uhellet da han skulle forsøke 5.65.

  – Jeg vet ikke om det er en liten krampe eller en liten strekk, eller hva det er, men i hvert fall noe som gjorde at jeg ikke kunne hoppe videre uansett hvor lyst jeg hadde. Jeg føler det er litt ute av min kontroll og ikke noe jeg kan gjøre så mye med. Det er fortvilende, sier Guttormsen.

  qAmVCf0zK08
  Foto: David J. Phillip / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal