NRK Meny
Normal

Froome vil stoppe hetsen - offentliggjør tester

Tour de France-vinner Chris Froome følte seg forfulgt under etapperittet sist sommer. Nå legger han frem tester for å få slutt på dopingspekulasjoner.

Chris Froome

PUBLISERER TESTER: Chris Froome.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Chris Froomes vei til sin andre Tour de France-tittel var langt fra noen triumfferd. Han måtte tåle daglige dopingspørsmål og sterk misnøye fra publikum langs veiene.

Svarer med tester

Nå forsøker Froome å få slutt på dopingfokuset mot ham. For nå bekrefter Froome på sin twitter-profil at han skal legge ut uavhengige testresultater av fysiske tester han tok etter Tour de France i et forsøk på å stilne kritikerne.

– Som lovet skal jeg offentliggjøre resultatene og analysene av den uavhengige testingen jeg gjennomførte etter Tour de France, skriver Froome.

Laster Twitter-innhold

Han la også til denne tweeten:

Laster Twitter-innhold

Sterkt dopingfokus

Tidligere proffsyklist og TV-kommentator Laurent Jalabert gikk også langt i å antyde dopingspekulasjoner på fransk TV. Froome fulgte seg forfulgt og slo tilbake mot Jalabert.

Dopingfokuset var sterkt, spesielt i fransk media. Han ble også kastet urin på av tilskuere underveis mens han satt i gul trøye.

En video av Froome som syklet opp Mont Ventoux i 2013 på Youtube, som også inneholdt hans angivelige fysiske data, satte også fart i spekulasjonene sist sommer.

Ifølge The Telegraph mente Team Sky at syklistens sykkelcomputer var hacket. Men Froome vant etter en tøff kamp mot Nairo Quintana.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal