NRK Meny
Normal

Tårevåt Froome: – Tenker på tiden borte fra kona og familien

Chris Froome greide var tydelig beveget etter å ha vunnet Tour de France for andre gang.

CYCLING-TOUR/ Team Sky rider Chris Froome of Britain reacts as he wears the race leader's yellow jersey on the podium after the 20th stage of the 102nd Tour de France cycling race

FØLELSESLADET: Chris Froome var tydelig preget da han tok imot den gule trøya.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

For Chris Froome er vinner av den gule trøya i Tour de France 2015 - etter å ha syklet i gult i over to uker.

– Jeg kan ikke forstå det. Det er så mange følelser som går gjennom kroppen min, sa Froome på et TV 2-sendt intervju etter draktseremonien.

På vei opp siste klatring tenkte jeg at jeg kunne være i fare, men jeg hadde lagkameratene mine med meg til slutten. Jeg tenker på alt de har gjort for meg, sa en emosjonell vinner, som endelig fikk belønning for alt en slik seier koster.

– Alle ofrene - tiden borte fra kona og familien min - alle tankene går gjennom kroppen min nå.

– Jeg var på grensen av hva jeg kan greie, og kom meg bare så vidt opp siste fjellet, fortalte han engasjert. Dette var bare 110 kilometer, men føltes som 300.

Men det var ikke uten dramatikk at briten skulle vinne sin andre seier i verdens største sykkelritt på tre år - for hans største utfordrer, Nairo Quintana, angrep for fullt opp fjellene de siste to dagene av rittet (I morgen sykles det kun for spurtpoeng på den siste etappen på Champs-Élysées).

Quintana angrep

Men med hjelp av lagkameratene Richie Port og Wouter Poels sto Froome lenge i mot Movistars forsøk på å stikke av på dagens etappe. Ikke før i bunnen av Alpe d'Huez greide colombianeren med Alejandro Valverdes hjelp å få noen meter.

Da Port og Poels måtte gi tapt kjempet Froome seg stadig opp i ryggen på utfordreren, men til slutt måtte også sammenlagtlederen gi opp. Og da begynte sekundene å tikke.

I et av angrepene var det dessuten en tilskuer som tok tak i Quintanas sykkel, men da slo Sky-rytter Poels bort armen til vedkommende. Se hendelsen i videoen under (artikkelen fortsetter).

Blir holdt igjen av publikum

Null sekunder ble raskt til ett minutt. Quintanas problem var bare at britens forsprang allerede var på to minutt og 38 sekund. Og da Froome nådde målstreken var ledelsen bare redusert til 1.12.

Dermed var vinneren av det 102. Tour de France kåret!

– Det var bra av Froome i dag. Han måtte bare ta vare på seg selv - komme inn i en god rytme og ikke bare tenke på å ta Quintana, men bare gjøre jobben og komme til toppen så fort som mulig, skrøt Sky-lagkamerat Nicolas Roche etter løpet.

Fransk etappeseier

Men det var flere som hadde en stor dag på toppen av det legendariske Alpe d'Huez. Thibaut Pinot syklet en kjempeetappe, og gikk i mål i ensom majestet, 18 sekund foran en jagende Quintana.

Franskmannen hadde tidligere slått knockout på både Ryder Hesjedal og Alexandre Geniez, som gav helt opp etter en duell i front.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street