Hopp til innhold

Tårevåt Froome: – Tenker på tiden borte fra kona og familien

Chris Froome greide var tydelig beveget etter å ha vunnet Tour de France for andre gang.

CYCLING-TOUR/ Team Sky rider Chris Froome of Britain reacts as he wears the race leader's yellow jersey on the podium after the 20th stage of the 102nd Tour de France cycling race

FØLELSESLADET: Chris Froome var tydelig preget da han tok imot den gule trøya.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

For Chris Froome er vinner av den gule trøya i Tour de France 2015 - etter å ha syklet i gult i over to uker.

– Jeg kan ikke forstå det. Det er så mange følelser som går gjennom kroppen min, sa Froome på et TV 2-sendt intervju etter draktseremonien.

På vei opp siste klatring tenkte jeg at jeg kunne være i fare, men jeg hadde lagkameratene mine med meg til slutten. Jeg tenker på alt de har gjort for meg, sa en emosjonell vinner, som endelig fikk belønning for alt en slik seier koster.

– Alle ofrene - tiden borte fra kona og familien min - alle tankene går gjennom kroppen min nå.

– Jeg var på grensen av hva jeg kan greie, og kom meg bare så vidt opp siste fjellet, fortalte han engasjert. Dette var bare 110 kilometer, men føltes som 300.

Men det var ikke uten dramatikk at briten skulle vinne sin andre seier i verdens største sykkelritt på tre år - for hans største utfordrer, Nairo Quintana, angrep for fullt opp fjellene de siste to dagene av rittet (I morgen sykles det kun for spurtpoeng på den siste etappen på Champs-Élysées).

Quintana angrep

Men med hjelp av lagkameratene Richie Port og Wouter Poels sto Froome lenge i mot Movistars forsøk på å stikke av på dagens etappe. Ikke før i bunnen av Alpe d'Huez greide colombianeren med Alejandro Valverdes hjelp å få noen meter.

Da Port og Poels måtte gi tapt kjempet Froome seg stadig opp i ryggen på utfordreren, men til slutt måtte også sammenlagtlederen gi opp. Og da begynte sekundene å tikke.

I et av angrepene var det dessuten en tilskuer som tok tak i Quintanas sykkel, men da slo Sky-rytter Poels bort armen til vedkommende. Se hendelsen i videoen under (artikkelen fortsetter).

Blir holdt igjen av publikum

Null sekunder ble raskt til ett minutt. Quintanas problem var bare at britens forsprang allerede var på to minutt og 38 sekund. Og da Froome nådde målstreken var ledelsen bare redusert til 1.12.

Dermed var vinneren av det 102. Tour de France kåret!

– Det var bra av Froome i dag. Han måtte bare ta vare på seg selv - komme inn i en god rytme og ikke bare tenke på å ta Quintana, men bare gjøre jobben og komme til toppen så fort som mulig, skrøt Sky-lagkamerat Nicolas Roche etter løpet.

Fransk etappeseier

Men det var flere som hadde en stor dag på toppen av det legendariske Alpe d'Huez. Thibaut Pinot syklet en kjempeetappe, og gikk i mål i ensom majestet, 18 sekund foran en jagende Quintana.

Franskmannen hadde tidligere slått knockout på både Ryder Hesjedal og Alexandre Geniez, som gav helt opp etter en duell i front.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal