Tårevåt Froome: – Tenker på tiden borte fra kona og familien

Chris Froome greide var tydelig beveget etter å ha vunnet Tour de France for andre gang.

CYCLING-TOUR/ Team Sky rider Chris Froome of Britain reacts as he wears the race leader's yellow jersey on the podium after the 20th stage of the 102nd Tour de France cycling race

FØLELSESLADET: Chris Froome var tydelig preget da han tok imot den gule trøya.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

For Chris Froome er vinner av den gule trøya i Tour de France 2015 - etter å ha syklet i gult i over to uker.

– Jeg kan ikke forstå det. Det er så mange følelser som går gjennom kroppen min, sa Froome på et TV 2-sendt intervju etter draktseremonien.

På vei opp siste klatring tenkte jeg at jeg kunne være i fare, men jeg hadde lagkameratene mine med meg til slutten. Jeg tenker på alt de har gjort for meg, sa en emosjonell vinner, som endelig fikk belønning for alt en slik seier koster.

– Alle ofrene - tiden borte fra kona og familien min - alle tankene går gjennom kroppen min nå.

– Jeg var på grensen av hva jeg kan greie, og kom meg bare så vidt opp siste fjellet, fortalte han engasjert. Dette var bare 110 kilometer, men føltes som 300.

Men det var ikke uten dramatikk at briten skulle vinne sin andre seier i verdens største sykkelritt på tre år - for hans største utfordrer, Nairo Quintana, angrep for fullt opp fjellene de siste to dagene av rittet (I morgen sykles det kun for spurtpoeng på den siste etappen på Champs-Élysées).

Quintana angrep

Men med hjelp av lagkameratene Richie Port og Wouter Poels sto Froome lenge i mot Movistars forsøk på å stikke av på dagens etappe. Ikke før i bunnen av Alpe d'Huez greide colombianeren med Alejandro Valverdes hjelp å få noen meter.

Da Port og Poels måtte gi tapt kjempet Froome seg stadig opp i ryggen på utfordreren, men til slutt måtte også sammenlagtlederen gi opp. Og da begynte sekundene å tikke.

I et av angrepene var det dessuten en tilskuer som tok tak i Quintanas sykkel, men da slo Sky-rytter Poels bort armen til vedkommende. Se hendelsen i videoen under (artikkelen fortsetter).

Blir holdt igjen av publikum

Null sekunder ble raskt til ett minutt. Quintanas problem var bare at britens forsprang allerede var på to minutt og 38 sekund. Og da Froome nådde målstreken var ledelsen bare redusert til 1.12.

Dermed var vinneren av det 102. Tour de France kåret!

– Det var bra av Froome i dag. Han måtte bare ta vare på seg selv - komme inn i en god rytme og ikke bare tenke på å ta Quintana, men bare gjøre jobben og komme til toppen så fort som mulig, skrøt Sky-lagkamerat Nicolas Roche etter løpet.

Fransk etappeseier

Men det var flere som hadde en stor dag på toppen av det legendariske Alpe d'Huez. Thibaut Pinot syklet en kjempeetappe, og gikk i mål i ensom majestet, 18 sekund foran en jagende Quintana.

Franskmannen hadde tidligere slått knockout på både Ryder Hesjedal og Alexandre Geniez, som gav helt opp etter en duell i front.

Sportsnyheter

Roy Keane kritiserer Nederland: – Dei blir avslørte når dei møter topplaga

Då Nederland var i ferd med å rote bort ein sikker siger fordi forsvaret ikkje heldt mål, fann Denzel Dumfries tida inne til å score sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Eriksen: – Jeg gir ikke opp

  Christian Eriksen har uttalt seg for første gang til media etter at han fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

  Uttalelsen er gitt via agenten Martin Schoots til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Til avisen sier agenten på vegne av den danske stjernen:

  – Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen ifølge avisen.

  29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden lørdag, og skal etter forholdene ha det bra.

  Denmark Finland Euro 2020 Soccer
  Foto: Stuart Franklin / AP
 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

  Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

  Sørli
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal