Normal

Froome ute av Tour de France

Chris Froome veltet to ganger på onsdagens etappe i Tour de France, og fjorårsvinneren måtte trekke seg fra hele rittet. Nederlandske Tom Boom vant etappen.

Chris Froome bryter Tour de France

Chris Froome setter seg inn i en Sky-bil og bryter Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Froome skadet

Chris Froome måtte bryte årets Tour de France allerede på femte etappe. På bildet kan man se skrammene fra onsdagens første velt.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Fjorårsvinner Chris Froome gikk i bakken etter rundt tre av femten mil på onsdagens etappe og tapte raskt over ett minutt på hovedfeltet. Dermed måtte Sky-laget bruke mye krefter på å kjøre kapteinen opp til hovedfeltet igjen.

Froome var en av storfavorittene til å vinne Tour de France også i år, men har hatt en tøff start på årets Tour de France med velt også i tirsdagens ritt og en skadet hånd som følge av det.

Men med syv mil igjen av dagens etappe gikk engelskmannen i bakken igjen, og denne gangen var smellen så stygg av han ikke kunne fortsette.

– Nå går det ikke lenger, det er jeg overbevist om, sa TV 2s ekspert Johan Kaggestad, og kun minutter etter kunne TV-seerne se at tittelforsvareren sette seg i en Sky-bil og forsvinne ut av rittet.

Forslått favoritt

Froome så kraftig forslått ut, og i tillegg til at han allerede hadde skadet venstrehånden i går.

– Dette var veldig, veldig synd, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Etappen var 152,5 kilometer lang, og gikk fra Ypres i Belgia til Arenberg Porte du Hainaut i Frankrike. Opprinnelig skulle etappen være tre kilometer lenger, men to brosteinspartier ble fjernet fra løypen like før start, på grunn av mye regn og dårlig vær.

Chris Froome

Chris Froome måtte bryte årets Tour de France allerede på femte etappe. På bildet kan man se skrammene fra onsdagens første velt. Man ser også den bandasjerte venstrearmen på grunn av tirsdagens velt.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Nederlandsk etappeseier

Etappen ble i det store og hele preget av det vanskelige føret, og rytterne veltet nærmest i tur og orden.

Til slutt var det nederlandske Tom Boom som vant etappen. Han kjørte i mål i ensom majestet etter å ha stukket av fra resten av feltet.

Også norske Alexander Kristoff var involvert i en krasj, og måtte bytte sykkel underveis.

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg