Froome ute av Tour de France

Chris Froome veltet to ganger på onsdagens etappe i Tour de France, og fjorårsvinneren måtte trekke seg fra hele rittet. Nederlandske Tom Boom vant etappen.

Chris Froome bryter Tour de France

Chris Froome setter seg inn i en Sky-bil og bryter Tour de France.

Froome skadet

Chris Froome måtte bryte årets Tour de France allerede på femte etappe. På bildet kan man se skrammene fra onsdagens første velt.

Fjorårsvinner Chris Froome gikk i bakken etter rundt tre av femten mil på onsdagens etappe og tapte raskt over ett minutt på hovedfeltet. Dermed måtte Sky-laget bruke mye krefter på å kjøre kapteinen opp til hovedfeltet igjen.

Froome var en av storfavorittene til å vinne Tour de France også i år, men har hatt en tøff start på årets Tour de France med velt også i tirsdagens ritt og en skadet hånd som følge av det.

Men med syv mil igjen av dagens etappe gikk engelskmannen i bakken igjen, og denne gangen var smellen så stygg av han ikke kunne fortsette.

– Nå går det ikke lenger, det er jeg overbevist om, sa TV 2s ekspert Johan Kaggestad, og kun minutter etter kunne TV-seerne se at tittelforsvareren sette seg i en Sky-bil og forsvinne ut av rittet.

Forslått favoritt

Froome så kraftig forslått ut, og i tillegg til at han allerede hadde skadet venstrehånden i går.

– Dette var veldig, veldig synd, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Etappen var 152,5 kilometer lang, og gikk fra Ypres i Belgia til Arenberg Porte du Hainaut i Frankrike. Opprinnelig skulle etappen være tre kilometer lenger, men to brosteinspartier ble fjernet fra løypen like før start, på grunn av mye regn og dårlig vær.

Chris Froome

Chris Froome måtte bryte årets Tour de France allerede på femte etappe. På bildet kan man se skrammene fra onsdagens første velt. Man ser også den bandasjerte venstrearmen på grunn av tirsdagens velt.

Nederlandsk etappeseier

Etappen ble i det store og hele preget av det vanskelige føret, og rytterne veltet nærmest i tur og orden.

Til slutt var det nederlandske Tom Boom som vant etappen. Han kjørte i mål i ensom majestet etter å ha stukket av fra resten av feltet.

Også norske Alexander Kristoff var involvert i en krasj, og måtte bytte sykkel underveis.