Hopp til innhold

Froome slapp med skrekken på kaotisk etappe

Chris Froome fikk mekaniske problemer på verst tenkelig tidspunkt, men slapp med skrekken da Bauke Mollema tok sin første etappeseier.

Nytt Froome-bilde

SLAPP MED SKREKKEN: Chris Froome fikk sykkelproblemer på verst tenkelig tidspunkt, men ble hjulpet opp igjen av lagkameratene.

Foto: Bilde fra TV 2

Den 189 kilometer lange etappen fra Laissac-Sévérac l'Église til Le Puy-en-Velay var lagt til rette for et brudd, og kampen om etappeseieren ble som forventet utkjempet av utbryterne.

Bauke Mollema stakk fra resten av gruppen opp den siste bakken, men en firerbande med Warren Barguil, Diego Ulissi, Tony Gallopin og Primoz Roglic fulgte like bak. Nederlenderen klarte derimot å holde unna, og tok sin første etappeseier i Tour de France.

Den nederlandske Trek-Segafredo-rytteren Bauke Mollema tar seieren på den 15. etappen!

Se innspurten på den 15. etappen over.

– Har drømt om dette lenge

NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg hyllet nederlenderen etter målgang.

Bauke Mollema jubel

FORNØYD: Nederlandske Bauke Mollema satset på et solobrudd, og ikke betalt.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

– Han vinner sin aller, aller første Tour de France-etappeseier! Han er en sliter, men han får betaling for å gå i brudd, og for å våge å stikke fra de andre utbryterne, sa han.

Mollema har kjørt Tour de France hvert år siden 2011, men til tross for flere topp 10-plasseringer i sammendraget har etappeseirene uteblitt for 30-åringen.

– Det har alltid vært drømmen min å vinne en etappe i Tour de France, og endelig fikk jeg det til, sa en smørblid seierherre etter etappen.

Bardet prøvde å utnytte Froome-trøbbel

Inn i dagens siste 1. kategori-stigning bestemte Romain Bardet og AG2R seg for å sette opp tempoet, og det ble splitt i hovedfeltet. Blant andre Nairo Quintana og Chris Froome ble sittende bak, og kjempet en desperat kamp for å komme tilbake.

Beholdt den gule

BEHOLDT DEN GULE: Det så stygt ut for Chris Froome, men briten klarte å redde den gule trøya.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Briten i den gule trøya klarte å kjøre seg opp på egen hånd, men akkurat idet han fikk kontakt ble han plutselig stående igjen i veikanten med mekaniske problemer. AG2R fortsatte å kjøre knallhardt, men Froome klarte etter hvert å komme seg opp igjen.

– At han klarte det betyr at han er i veldig bra form. Han ville ikke klart å komme seg tilbake hvis han ikke var i form, sier Skys sportsdirektør Dave Brailsford til TV 2.

Nairo Quintana klarte derimot ikke det samme, og kom i mål langt bak sammenlagtfavorittene.

– Må bare fortsette å satse

Dan Martin ble vinneren blant sammenlagtkanonene. Han klarte å støte fra favorittgruppa inn mot mål, og krysset streken 13 sekunder før Chris Froome.

Det betyr at han klatret én plass på lista, og passerte Froomes lagkamerat Mikel Landa. Martin ligger nå 1 minutt og 12 sekunder bak briten.

– Jeg må bare fortsette å satse, og forhåpentligvis sprekker de andre snart, sa Martin til TV 2 etter etappen.

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen trillet over målstreken 26 minutter etter Bauke Mollema.

Siste nytt

  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal