Froome blir Sky-kaptein i Tour de France

Bradley Wiggins har sådd tvil om hvem som blir kaptein for Team Sky i årets Tour de France, men mandag ble Chris Froome utpekt som lagets sammenlagtkandidat.

Wiggins og Froome

Chris Froome la ned hederlig innsats da han var hjelperytter for sammenlagtvinner Bradley Wiggins i Tour de France i fjor. Under årets ritt er rollene byttet.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Det offentliggjorde Sky-sjefen Dave Brailsford mandag. Bradley Wiggins vant rittet i fjor, men får ikke sjefsrollen i denne utgaven.

– Det viktige her er at vi har en klar tanke og et klart mål. Derfor reiser vi med én leder. På bakgrunn av Chris' gode resultater og forbedring i år, har det vært vår plan helt siden januar at han blir kaptein, sier Brailsford til teamsky.com.

Dermed høres det ut til at kapteindiskusjonen har fått sin ende.

Uenighet

Fjorårs vinner Bradley Wiggins har tidligere uttalt at han denne sesongen drømmer å gå til topps i både Giro d'Italia og Tour de France.

Froome har på sin side hele tiden hevdet at han blir Sky-kaptein i Tour de France.

– Jeg har gjort det klart at det store målet mitt i 2013 er å vinne Tour de France. Ingen er i tvil om hva jeg vil, selv om det har vært en del spekulasjoner om hvem som skal være Sky-kaptein i Frankrike i sommer, sa Froome til Wiggins uttalelser.

Topp-plasseringer i fjor

Wiggins vant Tour de France i fjor ved god hjelp fra blant andre Froome.

Froome var selv så sterk under rittet at han tråkket inn til andreplass sammenlagt, og underveis i rittet viste hjelperytteren seg tidvis sterkere enn lagets kaptein.

Edvald Boasson Hagen sykler for Sky. Han blir en form for hjelperytter, men håper å få sjansen til seier på noen få etapper.

Siste nytt

 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP
 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag