Froome blir Sky-kaptein i Tour de France

Bradley Wiggins har sådd tvil om hvem som blir kaptein for Team Sky i årets Tour de France, men mandag ble Chris Froome utpekt som lagets sammenlagtkandidat.

Wiggins og Froome

Chris Froome la ned hederlig innsats da han var hjelperytter for sammenlagtvinner Bradley Wiggins i Tour de France i fjor. Under årets ritt er rollene byttet.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Det offentliggjorde Sky-sjefen Dave Brailsford mandag. Bradley Wiggins vant rittet i fjor, men får ikke sjefsrollen i denne utgaven.

– Det viktige her er at vi har en klar tanke og et klart mål. Derfor reiser vi med én leder. På bakgrunn av Chris' gode resultater og forbedring i år, har det vært vår plan helt siden januar at han blir kaptein, sier Brailsford til teamsky.com.

Dermed høres det ut til at kapteindiskusjonen har fått sin ende.

Uenighet

Fjorårs vinner Bradley Wiggins har tidligere uttalt at han denne sesongen drømmer å gå til topps i både Giro d'Italia og Tour de France.

Froome har på sin side hele tiden hevdet at han blir Sky-kaptein i Tour de France.

– Jeg har gjort det klart at det store målet mitt i 2013 er å vinne Tour de France. Ingen er i tvil om hva jeg vil, selv om det har vært en del spekulasjoner om hvem som skal være Sky-kaptein i Frankrike i sommer, sa Froome til Wiggins uttalelser.

Topp-plasseringer i fjor

Wiggins vant Tour de France i fjor ved god hjelp fra blant andre Froome.

Froome var selv så sterk under rittet at han tråkket inn til andreplass sammenlagt, og underveis i rittet viste hjelperytteren seg tidvis sterkere enn lagets kaptein.

Edvald Boasson Hagen sykler for Sky. Han blir en form for hjelperytter, men håper å få sjansen til seier på noen få etapper.

Siste nytt

 • Norsk seier i IBU-cupen

  Skiskytteren Endre Strømsheim imponerte og vant onsdagens normaldistanse i IBU-cupen i tyske Arber. På pallen fikk han selskap av Aleksander Fjeld Andersen.

  Strømsheim hadde lagt bak seg tre feilfrie serier før siste skyting. Der fikk 23-åringen bommen som ga ham ett tilleggsminutt, men det truet ikke seieren.

  Bærum-løperen slo hjemmehåpet Philipp Nawrath med 30,8 sekunder. (NTB)

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sokratis ferdig i Arsenal

  Arsenal er blitt enig med midtstopper Sokratis Papastathopoulos om å bryte kontrakten et halvt år før tiden.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider.

  «Dette gir ham muligheten til å forhandle fritt om en kontrakt med en ny klubb og komme tilbake på banen så fort som mulig», skriver Arsenal.

  Sokratis hadde ikke spilt for Arsenal siden mars i fjor, og grekeren fikk ikke plass i lagets Premier League-tropp denne sesongen.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ståle Solbakken i karantene

  Landslagssjef Ståle Solbakken er satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en koronasmittet person.

  Opprinnelig skulle Solbakken onsdag vært i Eurosport-studioet under presentasjonen av terminlistene til Eliteserien og 1. divisjon i fotball. I stedet ble han med i sendingen via Skype fra Storo i Oslo.

  Solbakken så seg nødt til å gå i karantene da han ble oppringt tidligere på dagen.

  – Jeg fikk en telefon i dag om at jeg forrige torsdag hadde nærkontakt med en som har korona. Da er det riktig at jeg opprettholder reglene og går inn i karantene, sier Solbakken til Eurosport. (NTB)

  Ståle Solbakken er ny landslagssjef i fotball for Norge
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal