NRK Meny
Normal

Fristes av OL-satsing i ny idrett

BEITOSTØLEN (NRK.no): Kristin Størmer Steira vurderer å legge skiene på hylla etter OL i Sotsji. Nå har hun lyst til å løpe maraton i Rio-OL i 2016.

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira er forberedt og går for OL-gull i det som kan bli hennes siste sesong som langrennsløper. Steira fristes av nye utfordringer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg har vært inne på tanken, jeg leker litt med tanken om å springe litt igjen, sier Størmer Steira.

32-åringen har akkurat fortalt NRK.no om meget oppløftende løpstester i høst. Så kommer avsløringen som kanskje vil overraske mange:

– Jeg har en kjæreste som mener at jeg kanskje ikke burde si at dette er mitt siste OL, men satse mot Rio i 2016.

Steira bekrefter at det dreier seg om mer enn en løs tanke. Hun vurderer i fullt alvor å gjøre et forsøk på å kvalifisere seg til Rio-OL som maratonløper, som kjæresten Devon Kershaw har foreslått. I så fall er det også slutt med langrenn etter vinterens OL i Sotsji.

Slutter med langrenn

– Hvis jeg bestemmer meg for å prøve å komme meg til Rio, så slutter jeg med langrenn, fastslå hun.

Hun understreker at hun foreløpig ikke har begynt å legge konkrete planer.

– Men lysten er der og jeg er veldig glad i å springe. Jeg har holdt på med langrenn lenge og trenger kanskje nye utfordringer, sier Steira.

Skulle hun bestemme seg for en OL-satsing uten ski på beina, starter hun på ingen måte på bar bakke. Hun har allerede fått Egebergs Ærespris for innsatsen i langrenn og friidrett.

Med tiden 16.01,76 ble Kristin Størmer Steira norsk mester på 5000 meter i 2009. Da hadde hun også et mål om å kvalifisere seg til EM på distansen i 2010. Men iveren ble for stor, og Steira pådro seg betennelse i akillesen.

Satset mot EM – ble skadet

Etterpå har hun holdt seg unna baneløping for ikke å risikere skader som ødelegger for skikarrieren. Men nå kan det altså skje at Steira ombestemmer seg, og hun har også friidretts-EM i 2014 i tankene.

NRKs langrennsekspert Jann Post, som selv er en habil maratonløper på mosjonsnivå, gir Steira gode muligheter til å realisere en OL-drøm i 2016.

– Kravet for å delta i VM i år, var 2.32. Det har Kristin allerede fysisk kapasitet til å klare. Jeg har sett flere av Norges beste løperjenter kaste imponerte blikk bort på mølla til Kristin på Toppidrettssenteret. Og hun har en kropp som er like mye bygd for langdistanseløping som for langrenn, sier Post.

– Kan bli tøft

Han understreker samtidig at maratonsuksess handler om mer enn god fysisk kapasitet.

– Kristin må begynne å løpe mye og hardt. Hun må løpe fra 150 til 180 kilometer i uka over lang tid for å lære seg å takle den siste mila av et maratonløp, for den er knalltøff. Hun må dessuten løpe på relativt hardt underlag. Og med den skadehistorikken Kristin har, kan det bli tøft, sier Post.

– Jeg har aldri løpt maraton, så det er kanskje helt urealistisk. Men det hadde vært moro å prøve, sier Kristin Størmer Steira, som innleder jakten på OL-formen i langrenn på Beitostølen fredag.

For mye viktigere enn å delta i Rio, er det for «den evige OL-firer» å ta medalje i Sotjsi.

Siste nytt

 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag