NRK Meny
Normal

Kaptein-Riise: – En utrolig lettelse for hele klubben

Etter fem strake kamper uten seier og en turbulent uke utenfor banen kunne Aalesund endelig dra på smilebåndet igjen. En aldri så liten frisparkperle var det som skulle få oransjetrøyene til å våkne.

Mikkel Kirkeskov

FRISPARKPERLE: Mikkel Kirkeskov satte den første scoringen for Aalesund etter et nydelig frispark.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Den smakte sabla godt. Det var utrolig deilig og utrolig viktig med tre poeng, også var det en utrolig lettelse for hele klubben. Vi sa hele uken at denne er utrolig viktig å vinne, spesielt etter kampen mot Brann, sier Bjørn Helge Riise etter den viktige seieren.

Og etter en stormfull uke, der assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft overraskende fikk sparken, innrømmer kapteinen at det har vært tungt.

– Jeg skal ikke lyve, det har vært dystert og tungt. Det er ikke kjekt å tape seks null og ligge nest sist på tabellen. Samtidig er det andre ting som har skjedd som har tatt oppmerksomhet i media, men guttene i garderoben har snakket om at vi må gjøre noe med det vi ka gjøre noe med på banen.

Men kampen på Colorline-stadion var lenge et eneste langt gjesp i lang tid før satte Mikkel Kirkeskov fyr på hjemmepublikummet i Aalesund.

Mikkel Kirkeskov

ELEGANT FRISPARK: Kirkeskov viste frem frisparkfoten og g hjemmepublikummet valuta for pengene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fra 20 meter fikk dansken sjansen på frispark. En sjanse han tok svært godt vare på ved å skru ballen nydelig rundt muren og inn i nettet bak en utspilt keeper Arnold Origi.

Boli doblet ledelsen

Og målet satte ikke bare fyr på stemningen på stadion, for ute på banen fikk de oransje blod på tann. Og bare tre minutter senere skulle nummer to sitte i nota.

Denne gangen var det Franck Boli som luktet en retur fra keeper etter at Mustafa Abdellaoue fikk tuppet ballen mot keeper. Enkelt, 2–0.

Trond Fredriksen

JUBLET MED BOLI: Trond Fredriksen viste tydelig sin glede etter at Boli doblet ledelsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi har hatt en veldig tøff tid

Etter kampen var det ikke bare kapteinen som var lettet. Trener Trond Fredriksen pustet lettet ut etter tre poeng midt i turbulent periode for klubben.

– For gruppen, klubben, omgivelsene og Aalesund tror jeg det var ekstremt viktig. Vi har hatt en veldig tøff tid, både sportslig og utenfor som har gått innpå mange og som har vært litt vanskelig å håndtere, så det gjør det ekstra godt i dag med tre poeng.

Hvordan opplever du det som har skjedd rundt din assistenttrener?

– Nei, mitt fokus har hele tiden vært hvordan vi skal slå Lillestrøm og det gjorde vi i dag. Vi får se når det blir ny løsning, så får vi se om det skjer kjapt eller om det tar lengre tid, sier Aalesund-treneren.

Siste nytt

 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Burchnall i Östersund ut sesongen

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall har overbevist Östersund-ledelsen og skal trene Allsvenskan-laget minst ut årets sesong.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering