NRK Meny
Normal

Kaptein-Riise: – En utrolig lettelse for hele klubben

Etter fem strake kamper uten seier og en turbulent uke utenfor banen kunne Aalesund endelig dra på smilebåndet igjen. En aldri så liten frisparkperle var det som skulle få oransjetrøyene til å våkne.

Mikkel Kirkeskov

FRISPARKPERLE: Mikkel Kirkeskov satte den første scoringen for Aalesund etter et nydelig frispark.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Den smakte sabla godt. Det var utrolig deilig og utrolig viktig med tre poeng, også var det en utrolig lettelse for hele klubben. Vi sa hele uken at denne er utrolig viktig å vinne, spesielt etter kampen mot Brann, sier Bjørn Helge Riise etter den viktige seieren.

Og etter en stormfull uke, der assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft overraskende fikk sparken, innrømmer kapteinen at det har vært tungt.

– Jeg skal ikke lyve, det har vært dystert og tungt. Det er ikke kjekt å tape seks null og ligge nest sist på tabellen. Samtidig er det andre ting som har skjedd som har tatt oppmerksomhet i media, men guttene i garderoben har snakket om at vi må gjøre noe med det vi ka gjøre noe med på banen.

Men kampen på Colorline-stadion var lenge et eneste langt gjesp i lang tid før satte Mikkel Kirkeskov fyr på hjemmepublikummet i Aalesund.

Mikkel Kirkeskov

ELEGANT FRISPARK: Kirkeskov viste frem frisparkfoten og g hjemmepublikummet valuta for pengene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fra 20 meter fikk dansken sjansen på frispark. En sjanse han tok svært godt vare på ved å skru ballen nydelig rundt muren og inn i nettet bak en utspilt keeper Arnold Origi.

Boli doblet ledelsen

Og målet satte ikke bare fyr på stemningen på stadion, for ute på banen fikk de oransje blod på tann. Og bare tre minutter senere skulle nummer to sitte i nota.

Denne gangen var det Franck Boli som luktet en retur fra keeper etter at Mustafa Abdellaoue fikk tuppet ballen mot keeper. Enkelt, 2–0.

Trond Fredriksen

JUBLET MED BOLI: Trond Fredriksen viste tydelig sin glede etter at Boli doblet ledelsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi har hatt en veldig tøff tid

Etter kampen var det ikke bare kapteinen som var lettet. Trener Trond Fredriksen pustet lettet ut etter tre poeng midt i turbulent periode for klubben.

– For gruppen, klubben, omgivelsene og Aalesund tror jeg det var ekstremt viktig. Vi har hatt en veldig tøff tid, både sportslig og utenfor som har gått innpå mange og som har vært litt vanskelig å håndtere, så det gjør det ekstra godt i dag med tre poeng.

Hvordan opplever du det som har skjedd rundt din assistenttrener?

– Nei, mitt fokus har hele tiden vært hvordan vi skal slå Lillestrøm og det gjorde vi i dag. Vi får se når det blir ny løsning, så får vi se om det skjer kjapt eller om det tar lengre tid, sier Aalesund-treneren.

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn