NRK Meny
Normal

Kaptein-Riise: – En utrolig lettelse for hele klubben

Etter fem strake kamper uten seier og en turbulent uke utenfor banen kunne Aalesund endelig dra på smilebåndet igjen. En aldri så liten frisparkperle var det som skulle få oransjetrøyene til å våkne.

Mikkel Kirkeskov

FRISPARKPERLE: Mikkel Kirkeskov satte den første scoringen for Aalesund etter et nydelig frispark.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Den smakte sabla godt. Det var utrolig deilig og utrolig viktig med tre poeng, også var det en utrolig lettelse for hele klubben. Vi sa hele uken at denne er utrolig viktig å vinne, spesielt etter kampen mot Brann, sier Bjørn Helge Riise etter den viktige seieren.

Og etter en stormfull uke, der assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft overraskende fikk sparken, innrømmer kapteinen at det har vært tungt.

– Jeg skal ikke lyve, det har vært dystert og tungt. Det er ikke kjekt å tape seks null og ligge nest sist på tabellen. Samtidig er det andre ting som har skjedd som har tatt oppmerksomhet i media, men guttene i garderoben har snakket om at vi må gjøre noe med det vi ka gjøre noe med på banen.

Men kampen på Colorline-stadion var lenge et eneste langt gjesp i lang tid før satte Mikkel Kirkeskov fyr på hjemmepublikummet i Aalesund.

Mikkel Kirkeskov

ELEGANT FRISPARK: Kirkeskov viste frem frisparkfoten og g hjemmepublikummet valuta for pengene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fra 20 meter fikk dansken sjansen på frispark. En sjanse han tok svært godt vare på ved å skru ballen nydelig rundt muren og inn i nettet bak en utspilt keeper Arnold Origi.

Boli doblet ledelsen

Og målet satte ikke bare fyr på stemningen på stadion, for ute på banen fikk de oransje blod på tann. Og bare tre minutter senere skulle nummer to sitte i nota.

Denne gangen var det Franck Boli som luktet en retur fra keeper etter at Mustafa Abdellaoue fikk tuppet ballen mot keeper. Enkelt, 2–0.

Trond Fredriksen

JUBLET MED BOLI: Trond Fredriksen viste tydelig sin glede etter at Boli doblet ledelsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi har hatt en veldig tøff tid

Etter kampen var det ikke bare kapteinen som var lettet. Trener Trond Fredriksen pustet lettet ut etter tre poeng midt i turbulent periode for klubben.

– For gruppen, klubben, omgivelsene og Aalesund tror jeg det var ekstremt viktig. Vi har hatt en veldig tøff tid, både sportslig og utenfor som har gått innpå mange og som har vært litt vanskelig å håndtere, så det gjør det ekstra godt i dag med tre poeng.

Hvordan opplever du det som har skjedd rundt din assistenttrener?

– Nei, mitt fokus har hele tiden vært hvordan vi skal slå Lillestrøm og det gjorde vi i dag. Vi får se når det blir ny løsning, så får vi se om det skjer kjapt eller om det tar lengre tid, sier Aalesund-treneren.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal