NRK Meny
Normal

Sparta mistet «årets nykommer»

Michael Haga (21) er kåret til årets nykommer i ishockeyens eliteserie.

Michael Haga

21 år gamle Michael Haga er kåret til årets nykommer i eliteserien i ishockey.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Haga får hovedutmerkelsen etter å ha blitt valgt ut blant fire delvinnere gjennom sesongen.

De andre spillerne som var nominert til prisen var Thomas Valkvæ (Frisk Asker), Sondre Olden (Vålerenga) og Andreas Heier (Stjernen).

– Dette var veldig moro. Det er alltid moro å få priser og bli lagt merke til, sier Haga til NRK.no.

21-åringen får et utviklingsstipend på 10.000 kroner, og muligheten til å gi samme sum til en breddeklubb bestemt av vinneren.

– Jeg har valgt å gi dem til moderklubben, Frisk Asker, sier han.

I tillegg får han en plass i treningstroppen til Norges VM-landslag.

– Det har jeg ikke fått beskjed om ennå, men hvis det blir sånn, så er det en morsom utfordring. Det kommer til å bli veldig lærerikt, sier han.

«En dominant toveis-spiller»

Leder i Sparta Sport AS -Tore Jobs

Daglig leder i Frisk Asker, Tore Jobs.

Foto: NRK
Roger Forsberg

Sparta-trener Roger Forsberg synes det er synd at klubben har mistet Haga.

Foto: Sparta Ishockey

Det er en jury bestående av landslagssjef Roy Johansen og Petter Salsten fra Norges Ishockeyforbund, Håkan Södergren (Elitehockey AS) og Øyvind Husby (Get), som har valgt Haga som årets vinner.

De mener Haga har utviklet seg fra å være en teknisk juniorspiller til en dominant toveis-spiller.

«Haga er tilbake i Get-ligaen etter et 2-års opphold i svenske Luleå. I løpet av disse to årene har han utviklet seg fra å være en teknisk juniorspiller til å markere seg som en dominant toveis-spiller med hurtig skøytegåing og en godt utviklet spilleforståelse. Hans fysiske kapasitet er godt utviklet, og er god både med og uten puck.», står det i juryens begrunnelse.

Prisen deles ut på Jordal lørdag i forbindelse med den tredje NM-finalekampen mellom Vålerenga og Stavanger.

Ikke fornøyd med sesongen

Haga spilte 36 kamper for Sparta i årets sesong, og noterte seg for sju mål og nitten målgivende pasninger.

Nylig bestemte han seg for at det kun skulle bli med denne ene sesongen i «Hockeytown». De to neste sesongene skal han spille for Frisk Asker. Det er synd, mener Sparta-trener Roger Forsberg.

– Michael har gjort en bra sesong for oss, så vi var veldig interesserte i at han skulle fortsette her. Han har utviklet seg positivt siden han kom til klubben. Nå må han jobbe hardt for å ta et nytt steg neste sesong, sier han.

Det neste steget i karrieren skal han ta hos moderklubben Frisk Asker, og daglig leder Tore Jobs.

– Vi har en policy om å hente tilbake Asker-gutter som er i andre klubber. Michael blir den første Frisk-gutten som har kommet tilbake som ung og lovende. Han har gjort en fantastisk sesong i Sparta, så vi er veldig glade for at han har valgt å komme tilbake til Frisk, sier han.

Men til tross for at han har blitt kåret til årets nykommer, og får skryt av både gamle og nye ledere, er ikke spilleren selv helt fornøyd med sesongen som har vært.

– Nei, det har vært mye opp og ned. Sesongen har vært helt ok. Jeg er ikke helt fornøyd, men det skal man vel heller aldri være, sier Haga.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal