Frisk Tutta gleder seg til tøff test

Suzann Pettersen har slitt med ryggskade denne sesongen, men har levert oppløftende resultater de siste ukene. Torsdag begynner majorturneringen British Open på Royal Birkdale, en av øyrikets tøffeste baner.

Tutta er midt i svingen
Foto: DAVID CANNON / Afp

Royal Birkdale golfbane

Her skal Suzann Pettersen spille turnering til helgen. Her fra kvinnenes British Open i 2010.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Banen, som ligger like utenfor Liverpool, er en av de mer tradisjonsrike. Mennenes The Open er blitt spilt der ni ganger. Kvinnene har vært der fem ganger, senest i 2010.

Da vant taiwanske Yani Tseng, mens Tutta ble nummer 14.

– Jeg har spilt banen ofte, både som amatør og proff, men vet ikke om jeg har så veldig gode minner, sier en leende Tutta til NTB.

Den norske golfstjernen ble nummer fire i fjorårets British Open, hennes første topplassering i majorturneringen.

– Knakk du noen koder i fjor?

– Ja, i hvert fall på den banen (St. Andrews), men det handler om å ta utfordringene.

Tøff utfordring

Royal Birkdale er kjent som en svært vanskelig bane med høyt gress utenfor de kortklipte områdene og flere busker. Et dårlig utslag kan fort bety at ballen er borte.

– Er du utenfor fairwayene, er du i trøbbel. Det er såpass seigt at det ikke er mulig å avansere ballen langt med neste slag. Det er mulig å miste baller her. Når det blåser, er det gjerne sidevind og det gjør jo ikke akkurat banen bredere, sier hun.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag. De to første dagene er det meldt fint vær med noe vind, men i helgen er det store sjanser for regn. Da mennene spilte The Open på banen i 2008, skapte uvær store problemer.

– Det handler om å holde ballen i spill og være smart, sier Tutta.

Slitt med skade

Denne sesongen har blitt preget av en ryggskade for 33-åringen. Tutta måtte stå over årets første major. I den andre, U.S. Open for noen uker siden, misset hun cuten. Likevel gir den siste tids prestasjoner grunn til optimisme.

Hun har vært blant de ti beste i to av de tre siste turneringene, og har kunnet trene godt de seneste ukene.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang har vært i så god form uten å trene mye. Jeg er veldig glad i å trene. Det gir meg selvtillit. Jeg svinger uten smerter nå. Har jeg vondt, klarer jeg ikke engang å adressere ballen, sier hun.

Selv om Tutta ikke har vunnet noen turneringer i år, er hun optimist.

– Jeg er godt forberedt og er trygg på meg selv, i motsetning til når kroppen ikke fungerer. Jeg tror det kan bli en bra uke, sier hun.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal