NRK Meny
Normal

Friidrettsstjerner i bilulykke

Tre kenyanske mellomdistanseløpere havnet i en bilulykke på vei til flyplassen i hjemlandet. De tre skulle alle løpe i det første Diamond League-stevnet i Doha.

Moses Masai

Moses Masai og hans to landsmenn ble kun lettere skadet, men deltar ikke i kveldens Diamond League-stevne i Qatar.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Ulykken fant sted onsdag, og de tre involverte er: Moses Masai, Bernard Kiplagat and Micah Kogo.

De tre skal ikke være alvorlig skadet, men måtte legges inn på sykehus. Kenyanerne var på vei til flyplassen, for å nå et fly til Doha, hvor de etter planen skulle løpe 5000 meter i den første Diamond Leauge-stevnet i kveld.

NRK sender høydepunkter fra stevnet i Doha kl 23.30 i kveld.

Medaljevinnere

Mellomdistanseløperne er ingen hvem som helst i internasjonal friidrett. Moses Masai har bronse fra VM i Berlin i fjor, mens Micah Kogo tok samme medalje i OL i Beijing i 2008. Begge på 10 000 meter.

Bernard Kiplagat var avtalt fartsholder under Doha-stevnet.

Arrangørene prøver å erstatte de tre kenyanerne. Særlig gjelder det fartsholder Kiplagat.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal