Hopp til innhold

Friidrettsprofiler meldte forfall til lag-EM

Line Kloster og et knippe andre friidrettsprofiler blir likevel ikke en del av Norges tropp til lag-EM i Polen kommende helg.

Det framgår av det oppdaterte uttaket på Norges Friidrettsforbunds nettsider mandag.

Line Kloster sto oppført som norsk deltaker på 400 meter hekk samt stafettene over 4 x 100 meter og 4 x 400 meter da friidrettsforbundet presenterte EM-uttaket sist fredag.

Nå er hun erstattet av allsidige Andrea Rooth på den førstnevnte distansen. Rooth skal også delta på 100 meter hekk og er aktuell for den lange stafetten i Polen. På sistnevnte distanse er Josefine Tomine Eriksen tatt ut som ny norsk løper.

Heller ikke Amalie Sæten kommer til start i Polen. Hun skulle løpt 1500 meter, men erstattes av Kristine Eikrem Engeset, som fra før var satt opp som Norges kort på 5000-meteren for kvinner.

På herresiden er det også endringer i den norske troppen. Bastian Elnan Aurstad, som imponerte på 200 meter under Bislett Games, skulle ha løpt 400 meter hekk. Han deltar i stedet på et stevne i tyske Mannheim kommende helg. Noen ny norsk løper til EM er ikke tatt ut foreløpig.

Forfall til lagmesterskapet har også Tobias Grønstad meldt. Han erstattes av Esten Hansen-Møllerud Hauen på 800-meteren i Krakow.

Til stafetten over 4 x 100 meter har både Even Meinseth og Per Tinius Fremstad-Waldron meldt forfall. (NTB)

Line Kloster
Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Siste nytt

 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP
 • Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg

  Lakeri Ertzgaard viste solid OL-form da hun vant 400-meteren under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag kveld med tiden 52,26. Det er en kraftig personlig rekordforbedring.

  Fra før hadde 22-åringen fra Oslo en personlig rekord på 52,70. Ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under OL i Paris.

  – Jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». Det er kjempedeilig, sier hun til NRK.

  Ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før NM i Sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider.

  Det var Josefine Tomine Eriksen som tok føringen i torsdagens løp. Hun ledet i 300 meter, men på oppløpet stoppet Norges faste åpningsetappeløper i stafett helt opp.

  – Jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier Eriksen, som har en lang college-sesong i USA bak seg.

  Overfor NRK beroliger hun med at det ikke er snakk om skade tre uker før OL-stafetten, men batterier som må lades.

  OL-klare Håvard Bentdal Ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.

  Lakeri Ertzgaard
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal