Friidretts-Hansen: – Håper alle er like tøffe

Svein Arne Hansen (70) er langt fra imponert over IOC. Nå håper han at andre særforbund er like tøffe som det friidretten har vært.

Svein Arne Hansen

KRITISK: Svein Arne Hansen håper andre følger etter friidretten.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I går kom nyheten om at Russland ikke blir utestengt fra OL, til tross for at Verdens antidopingbyrå (WADA) rådet Den internasjonale olympiske komité (IOC) til å gjøre nettopp det.

Det får president i Det europeiske friidrettsforbundet til å reagere.

– Jeg synes det er skuffende at de tar en så svak avgjørelse. De snakker om nulltoleranse og om sportens integritet, og så følger de ikke opp det. Det synes jeg er svakt, sier Svein Arne Hansen til NRK.

– Som å sette bukken til å passe havresekken

IOC-avgjørelsen går ut på at de internasjonale særforbundene får avgjøre sine utøveres OL-skjebne. Russiske friidrettsutøvere er – som kjent – allerede utestengt. Nå håper Hansen at andre forbund følger etter, men han har sine tvil.

– Jeg tror at med en del forbund i verden, så er det som å sette bukken til å passe havresekken. Det er en del forbund som ikke har de samme høye verdiene som friidretten har.

– Er anbefalingen din til de andre forbundene «gjør som oss»?

– Ja, selvfølgelig. Og vi har mottatt mange søknader fra utøvere som ønsker å delta, men vi har bare funnet at det er én som er verdig. Jeg håper at de andre særforbundene er like tøffe, og at de går gjennom like kritisk som det vi har gjort, understreker Hansen.

Mener russerne slapp billig unna

Friidrettstoppen hadde gjerne sett at IOC hadde våget å være tøffere.

– Førsteinntrykket er at russerne har sluppet for billig unna, mener Hansen, som er stolt over hva egen idrett har gjort i kampen mot doping.

– Jeg synes at friidretten har stått med veldig rak rygg, avslutter han.

Siste nytt

 • Hovland tangerte PGA-rekord

  Med sin 64-runde på avslutninga av sesongopninga i PGA-touren søndag, tangerte Viktor Hovland ein PGA-rekord.

  Ifølgje ei twittermelding frå golfkommentator Ron Mintz var dette Hovlands 17. runde på rad under 70 slag, tangering av Bob Estes PGA-rekord frå 2001.

  Hovland enda på 10.-plass i turneringa som blei vunnen av Joaquin Niemann – Chiles første siger i PGA-turneringa nokosinne.

  Kommande helg skal Hovland debutere på europatouren i det europeiske PGA-meisterskapet i engelske Wentworth.

  Laster Twitter-innhold
 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal