NRK Meny
Normal

Friday senket Sarpsborg 08: – Han er fantastisk når han vil

Fred Friday ble helten da Lillestrøm tok sin første seier i årets eliteserie.

Fred Friday

TOMÅLSSCORER: Fred Friday scoret to og hadde målgivende på et tredje mot Sarpsborg 08.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Lillestrøm stod uten seier før den fjerde runden av eliteserien. Det ville nigerianske Fred Friday gjøre noe med.

Det var Sarpsborg 08 som fikk den første store sjansen på Åråsen. Patrick Mortensen får et innlegg og header knallhardt mot mål, men en en god Arnold Origi i Lillestrøm-buret får slått ballen til hjørnespark.

Friday-show

Så tok Lillestrøm fullstendig over kampen.

Etter 15 minutter gjør Håkon Skogseid et fantastisk forarbeid og legger inn fra høyrekanten. Der dukker Lillestrøms toppscorer fra i fjor, Fred Friday, opp og setter inn 1-0 til Lillestrøm.

Slik var kampen:

Laster innhold, vennligst vent..

Kun sju minutter senere er fugla frempå igjen. Denne gangen er det Simen Kind Mikalsen som får æren av å avslutte angrepet til 2-0.

– Vi har mange gode angrepsvåpen å spille på. Samtidig må vi være flinke til å holde balansen i laget. Det var vi flinke til i dag, sier Lillestrøm-trener Runar Kristinsson til NRK.

Men Friday får nok en gang vist at han er en av eliteseriens aller beste spisser. Rett før pause er han klinisk fra rundt straffemerket. Med bredsiden setter han ballen kontant i målet bak Sarpsborg-keeper Østbø.

– Fred (Friday, red. anm.) er en fantastisk fotballspiller når han ønsker og orker det. Det er ikke alltid han gjør det. Han er på riktig vei, sier Kristinsson.

Friday selv mener kun han gjør jobben sin.

– Som spiss er du misfornøyd hvis du går hjem uten å ha scoret mål. I dag kan jeg gå hjem og sove godt, smiler 21-åringen.

Årets første trepoenger

I den andre omgangen var det heller egentlig aldri noen tvil. Sarpsborg fikk etterhvert et par gode muligheter, men en god Origi i Lillestrøm-buret stopper alle forsøk fra Østfold.

På tampen av kampen er Friday igjen frempå. Men når han blir taklet havner ballen istedenfor hos Ole Martin Rindarøy.Rindarøy banket inn sitt første Lillestrøm-mål i debuten og sikret samtidig en solid 4-0 seier for de gule. Det var Lillestrøms første seier i år.

– Gutta var veldig tydelige på hva de ville i dag. Vi fikk en deilig og etterlengtet seier. Det var litt mer stang inn i dag, sier Kristinsson.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia